Recomandari pentru pacientii dializati

Scris de Dr. Mihaela Baciu 3680 afisari
12:19:27, Marti 31 August 2010
Dr. Mihaela Baciu

Dr. Mihaela Baciu

Patient Care Manager Fresenius,
Strada Jiului Nr. 140, Bucureşti,
0723.550.123;
mihaela.baciu@fmc-ag.com
www.nephrocare.com

În cadrul companiei Fresenius, responsabilitatea mea principală este să fiu cât mai aproape de pacienţi, să-i înţeleg şi să-i ajut. Pentru că îmi petrec foarte mult timp discutând cu oameni care se confruntă cu provocarea numită dializă, vreau să vă împărtăşesc câteva dintre sfaturile frecvente pe care le ofer pacienţilor. Sper să vă fie de folos.

Mare atenţie la igienă!

Interesaţi-vă dacă centrul în care vă urmaţi tratamentul îndeplineşte toate standardele de calitate necesare. Este foarte important ca, atât acasă cât şi, mai ales, în unitatea medicală să beneficiaţi de un mediu curat şi, implicit , sănătos. Spre exemplu, Fresenius îndeplineşte cele mai înalte standarde de calitate, având certificatul TUV SUD Germania şi GDP. De asemenea, am introdus tehnologia CDS, de optimizare şi control al procesului de livrare a concentratului pentru dializă.

Este de calitate sistemul de tratare a apei?

În dializă, calitatea apei folosite este vitală pentru realizarea unui tratament eficient. Fresenius acordă o atenţie deosebită acestui aspect, iar în cadrul centrului din Bucureşti a adus cel mai performant sistem de tratare a apei – “Online Purification Cascade” - , care transformă apa obişnuită într-un fluid steril, gata pentru a fi utilizat în tratament.

Şi pacienţii de dializă pot avea concediu

Dacă sunteţi pacient Fresenius, atunci vă îndemnăm să beneficiaţi de Programul Dializa de Vacanţă, prin care puteţi să vă faceţi concedii în zone precum Constanţa, Braşov, Oradea sau Iaşi. Dacă nu sunteţi pacient Fresenius, dar sunteţi interesaţi de acest program, puteţi suna la 0723.550.123.

Ţineţi dieta alimentară sub control!

Deşi pare complicat, există câteva principii generale simple de care trebuie să ţineţi cont dacă vreţi să vă simţiţi bine:

►Evitaţi excesele şi mâncaţi cât mai variat!

►Alegeţi alimente proaspete, neconservate!

►Aveţi grijă la dulciuri şi feriţi-vă de mâncărurile sărate!

►Este important de asemenea să faceţi mişcare şi să vă menţineţi în formă!

►Faceţi-vă testele de determinare şi diagnosticare a infecţiei cu virusul hepatitic B şi C!

Fresenius acordă o atenţie deosebită pacienţilor, aceştia fiind evaluaţi din prima zi în clinică privind infecţia cu virusuri hepatitice. În centrele Fresenius folosim materiale şi proceduri specifice pentru prevenirea contaminării de la un pacient la altul. De aceea, orice pacient care se înscrie la Fresenius beneficiază gratuit de aceste analize şi de vaccin pentru profilaxia împotriva hepatitei B.

Interesaţi-vă asupra drepturilor voastre!

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vă acoperă atât tratamentul de dializă cât şi transportul de acasă spre centrul de dializă şi înapoi, fără nicio plată din partea dumneavoastră. Dacă unul dintre drepturi vă este încălcat sau îndeplinit necorespunzător, acţionaţi pentru remedierea lui!

Libertatea de a alege

Datorită dezvoltării pieţei private de servicii de dializă, puteţi alege acum clinica ce răspunde cel mai bine cerinţelor dumneavoastră. Nu trebuie decât să completaţi un formular de adeziune pentru a vă transfera la un centru mai bun, fără nicio plată din partea dumneavoastră.

Nu-i aşa că ar fi bine dacă v-aţi putea alege singuri ziua şi tura de dializă? La Fresenius se poate şi vă oferim astfel libertatea de a alege zilele de tratament şi turele.

Atunci când există cineva care are grijă de toate detaliile importante pentru tine şi care se adaptează la nevoile tale, tratamentul de dializă devine mult mai uşor de suportat.

Dacă vă mai pot fi de folos şi cu alte informaţii, puteţi să mă contactaţi oricând. Vă aştept la Zilele Porţilor Deschise Fresenius!

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Mai 2018

Congresului SRATI 2018, Sinaia Congresului SRATI 2018, Sinaia

09 Mai 2018

In Prahova