Rezidenții mă asistă la sala de mici intervenții

Scris de Prof. Dr. Calin Giurcaneanu 1592 afisari
08:25:47, Vineri 16 Februarie 2018
Prof. Dr. Calin Giurcaneanu

Prof. Dr. Calin Giurcaneanu

medic dermatolog, Președinte al Societății Române de Dermatologie (SRD)

Ne preocupă pregătirea tinerilor medici dermatologi pentru a asigura noua generație de medici specialiști care va veni după noi. Pot spune ceea ce fac francezii și germanii, iar eu lucrez cu ei foarte  mult, ca președinte al SRD, și anume, că programele de pregătire sunt în primul rând practice și mai puțin teoretice. Rezidenții sunt alături de mine, cu pacientul în față, avem discuții, întrebări, vizionare și fotografie, evident cu acordul pacientului.

Un alt aspect în susținerea tinerilor medici: prezentările pe care eu le-am inițiat încă din 2005. În fiecare săptămână avem cel puțin 3 situații de prezentări la sala de conferințe, luni de exemplu prezentare de articol de ultimă oră pe care apoi îl discutăm, miercuri o prezentare despre o anume problemă generală din dermatologie, noutăți în psoriazis în ultimii 2 ani, sau noutăți în terapia melanomului, etc și vineri prezentare pe pozele examenului histopatologic (de multe ori medicul histopatolog descrie imaginile), un training foarte bun și coerent. De asemenea, mă asistă la sala de mici intervenții dermatologice, ceea ce înseamnă folosirea bisturiului, electrocauterului, zăpada carbonică. SRD a dezvoltat mai multe programe pentru rezidenți, congresul anual al acestora început din 2012  în Iași. La Reziderma tinerii medici au sesiuni unde prezintă studii de caz făcute cu îndrumătorii lor, li se pun întrebări din sală, există sesiune de postere. Menționez că SRD se ocupă de  toate costurile rezultate din transport, cazare, masă etc, pentru circa 250 perticipanți.

Venim în ajutorul rezidenților oferind diferite premii: premiul trei a constat dintr-o sponsorizare a transportului cu avionul până la un alt congres, premiul 1, o sponsorizare totală la Congresul European de Dermatologie, oferim gratuit tratatul de dermatologie. Implicăm rezidenții într-o serie de acțiuni ale SRD prin care ei pot învăța și în același timp societatea are mari câștiguri. De exemplu, acțiunile de pe litoral, unde, în schimbul susținerii de către societate a tuturor cheltuielilor, rezidenții au fost bucuroși că au putut examina pacienții cu problem de piele din rândul celor aflați la mare în concediu.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Iunie 2018

CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018 CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018

14 Iunie 2018

In Iasi
Farma Practic ediției 66 Gura Humorului Farma Practic ediției 66 Gura Humorului

22 Iunie 2018

In Suceava
PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a

08 Iunie 2018

In Covasna
Cursul Național Urgemed 2018 Cursul Național Urgemed 2018

14 Iunie 2018

In Bucuresti
Expert Meeting CARDIODIAB 2018 Expert Meeting CARDIODIAB 2018

28 Iunie 2018

In Brasov