22
None

Rezistența la antibiotice, amenințare globală majoră Conferința regională Rezistenţa la antibiotice – încotro?

Consumul ridicat de antibiotice a transformat România într-una din țările europene cu cele mai mari rate de rezistență a bacteriilor la tratament. Progresele remarcabile din ultimele decenii în ceea ce privește posibilitățile terapeutice cu antibiotice sunt umbrite de frecvența din ce în ce mai mare a microorganismelor rezistente.  Recent, în cadrul unei reuniuni a ONU, rezistența la antibiotice a fost catalogată ca fiind cel mai mare și urgent factor de risc global care necesită atenție internațională și națională. Cel mai nou raport pe această temă publicat de OMS relevă niveluri ridicate de rezistență la o serie de infecții bacteriene grave.

Cu scopul de a crea un context de dezbatere privind acest subiect de interes major la nivel mondial, în perioada 11-12 mai 2018 la Constanța va avea loc conferința regională cu caracter interdisciplinar Rezistența la antibiotice – încotro?”, eveniment creditat de CMR și OBBCSSR, organizat sub egida Universității Ovidius din Constanța, în parteneriat cu Asociația Gastroenterologia Tomitana. Evenimentul, al cărui management este asigurat de compania de comunicare Houston NPA, este dedicat tuturor specialităților medicale, biologilor și medicilor veterinari din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea.

„Lipsa unei politici coerente de raționalizare a consumului de antibiotice face imperios necesară organizarea  de manifestări pentru actualizarea cunoștințelor medicilor prescriptori și pentru transfer de experiențe personale”, a declarat conf. univ. dr. Irina-Magdalena Dumitru, care împreună cu prof. univ. dr. Sorin Rugină va coordona științific această manifestare.

Cu scopul de a aduce informații utile privind tratamentul pacienților cu patologie infecțioasă, pe parcursul celor două zile de eveniment vor fi dezbătute teme ce țin de tratamentul corect cu antibiotice, provocările tratamentului cu  tuberculostatice sau privind rolul probioticelor în bolile infecțioase. Printre specialiștii care au confirmat prezența și vor susține prezentări în cadrul evenimentului de numără: Prof. univ. dr. Manuela Arbune din Galați, Prof. univ. dr. Victoria Aramă și Prof. univ. dr. Ștefan Aramă din București.

Programul evenimentului include, alături de sesiunile de prezentări susținute de lectorii invitați, și o sesiune de postere. Astfel, organizatorii îi invită pe toți cei care vor să participe cu lucrări științifice în cadrul evenimentului să își înscrie rezumatele pentru sesiunea de tip poster la adresa carmen.munteanu@houston.ro.

Înscrierile la eveniment sunt deschise, iar până pe 30 martie 2018 taxele de participare sunt reduse!

Cei care doresc să participe la eveniment pot găsi informații și pot descărca formularul de înscriere de aici: http://houston.ro/conferinta-regionala-rezistenta-la-antibiotice-incotro-11-12-mai-2018-constanta/

Pentru detalii și înscriere: Andrei Lipeț, andrei.lipet@houston.ro, 0756.055.501 sau la nr. de fax 021.317.09.43

Detalii actualizate despre eveniment găsiți și pe pagina de Facebook Houston-NPA https://www.facebook.com/Houstonpa/

Manager Proiect:Carmen Munteanu, carmen.munteanu@houston.ro, 0756.030.339

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha