Rezistența la antibiotice, amenințare globală majoră Conferința regională Rezistenţa la antibiotice – încotro?

Scris de Redactie 1304 afisari
10:39:45, Joi 08 Martie 2018
Redactie

Redactie

Consumul ridicat de antibiotice a transformat România într-una din țările europene cu cele mai mari rate de rezistență a bacteriilor la tratament. Progresele remarcabile din ultimele decenii în ceea ce privește posibilitățile terapeutice cu antibiotice sunt umbrite de frecvența din ce în ce mai mare a microorganismelor rezistente.  Recent, în cadrul unei reuniuni a ONU, rezistența la antibiotice a fost catalogată ca fiind cel mai mare și urgent factor de risc global care necesită atenție internațională și națională. Cel mai nou raport pe această temă publicat de OMS relevă niveluri ridicate de rezistență la o serie de infecții bacteriene grave.

Cu scopul de a crea un context de dezbatere privind acest subiect de interes major la nivel mondial, în perioada 11-12 mai 2018 la Constanța va avea loc conferința regională cu caracter interdisciplinar Rezistența la antibiotice – încotro?”, eveniment creditat de CMR și OBBCSSR, organizat sub egida Universității Ovidius din Constanța, în parteneriat cu Asociația Gastroenterologia Tomitana. Evenimentul, al cărui management este asigurat de compania de comunicare Houston NPA, este dedicat tuturor specialităților medicale, biologilor și medicilor veterinari din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea.

„Lipsa unei politici coerente de raționalizare a consumului de antibiotice face imperios necesară organizarea  de manifestări pentru actualizarea cunoștințelor medicilor prescriptori și pentru transfer de experiențe personale”, a declarat conf. univ. dr. Irina-Magdalena Dumitru, care împreună cu prof. univ. dr. Sorin Rugină va coordona științific această manifestare.

Cu scopul de a aduce informații utile privind tratamentul pacienților cu patologie infecțioasă, pe parcursul celor două zile de eveniment vor fi dezbătute teme ce țin de tratamentul corect cu antibiotice, provocările tratamentului cu  tuberculostatice sau privind rolul probioticelor în bolile infecțioase. Printre specialiștii care au confirmat prezența și vor susține prezentări în cadrul evenimentului de numără: Prof. univ. dr. Manuela Arbune din Galați, Prof. univ. dr. Victoria Aramă și Prof. univ. dr. Ștefan Aramă din București.

Programul evenimentului include, alături de sesiunile de prezentări susținute de lectorii invitați, și o sesiune de postere. Astfel, organizatorii îi invită pe toți cei care vor să participe cu lucrări științifice în cadrul evenimentului să își înscrie rezumatele pentru sesiunea de tip poster la adresa carmen.munteanu@houston.ro.

Înscrierile la eveniment sunt deschise, iar până pe 30 martie 2018 taxele de participare sunt reduse!

Cei care doresc să participe la eveniment pot găsi informații și pot descărca formularul de înscriere de aici: http://houston.ro/conferinta-regionala-rezistenta-la-antibiotice-incotro-11-12-mai-2018-constanta/

Pentru detalii și înscriere: Andrei Lipeț, andrei.lipet@houston.ro, 0756.055.501 sau la nr. de fax 021.317.09.43

Detalii actualizate despre eveniment găsiți și pe pagina de Facebook Houston-NPA https://www.facebook.com/Houstonpa/

Manager Proiect:Carmen Munteanu, carmen.munteanu@houston.ro, 0756.030.339

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta