Roche România publică pentru al doilea an consecutiv, Raportul de Implicare în Comunitate

Scris de Redactie 227 afisari
12:58:04, Marti 03 Iulie 2018
Redactie

Redactie

În premieră, raportul include proiectele susținute de toate diviziile Grupului Roche prezente în țara noastră

Pentru al doilea an consecutiv, Roche România a publicat raportul de implicare în comunitate al companiei, în cadrul căruia sunt detaliate proiectele de implicare socialădesfășurate în anul 2017 de toate diviziile Grupului Roche prezente în România: Divizia de Farmaceutice, cea de Diagnostic și Diabetes Care.

Proiectele de implicare în comunitate, sprijinite de Roche în România includ:

- 31 de campanii de prevenție și educație pentru sănătate, desfășurate împreunăcu asociații de pacienți și organizații non-guvernamentale

- Peste 21.500 de teste de diagnostic și investigații medicale, oferite gratuit pacienților, pentru diagnosticarea unor boli cronice grave

- Educație profesionalăîn domeniul sănătății, prin intermediul a aproximativ 900 de colaborări cu profesioniști din domeniul sănătății, laboratoare, clinici și spitale, atât din mediul public, cât şi privat

- Proiecte caritabile pentru sprijinirea educației copiilor din zonele defavorizate.

Sumele totale acordate acestor proiecte de către Roche România în 2017 s-au ridicat la peste 11 milioane lei. Raportul este public și poate fi consultat aici.

Cea mai mare parte a acestor sume, respectiv 62%, a fost dedicatătestelor gratuite oferite pacienților pentru diagnosticarea corectăa unor boli cronice precum hepatitele virale, cancerul de sân, cel de col uterin, cancerul pulmonar, limfoamele, TBC și altele. Aceste teste sunt obligatorii, conform ghidurilor de tratament în vigoare, însăo parte  nu sunt compensate, ceea ce îngreuneazăaccesul pacienților la un diagnostic corect și rapid.

Campaniile de prevenție și educație pentru sănătate au reprezentat 12% valoarea proiectelor de implicare în comunitate și au vizat peste 30 de inițiative menite săcreascăgradul de conștientizare al importanței prevenției pentru sănătate. Domeniile în care organizațiile neguvernamentale și asociațiile de pacienți au desfășurat campanii susținute de Roche acoperăîn principal zona oncologiei dar și alte arii precum boli autoimune, boli infecțioase, boli ale sistemului nervos central sau diabet.

Angajamentul pentru educația profesionalăîn domeniul sănătății a continuat și în 2017, sub forma facilitării accesului la informaţiile prezentate în cadrul evenimentelor ştiinţifice, publicaţiilor de specialitate sau sub forma granturilor pentru participarea în echipe internaţionale multidisciplinare de cercetare. Mai mult de 700 de specialiști şi peste 200 de laboratoare, clinici, spitale, atât din mediul public, cât şi privat au luat parte la aceste proiecte.

”Ne bucurăm căîn ultimii ani am devenit un partener de încredere, pentru sănătatea românilor. Am continuat săajutăm și în 2017, iar poate cea mai bunădovadăîn acest sens sunt cei peste 30.000 de români care au beneficiat direct de proiectele și campaniile de prevenție și educație pentru sănătate pe care le-am susținut”, a declarat Martine Draullette, Director General Roche România.

Contribuția Roche România la sectorul de sănătate în anul 2017 a însemnat însăși parteneriate și colaborări cu 161 de spitale, 67 de clinici, institute și laboratoare de specialitate și 1.065 de farmacii precum și 110 milioane de lei plătiți către sectorul public de sănătate, prin taxa clawback.

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta