3
None

Romania si Republica Moldova s-au unit pe planul Antesteziei si Terapiei Intensive

Cea de-a 40-a editie a Congresului SRATI, bilant:

- 5 autosanitare au fost donate Republicii Moldova de guvernul Romaniei

- peste 1.350 de participanti, numar record, au venit la editia aniversara a Congresului SRATI

- 59 de conferentiari din Romania si 46 din alte 16 tari au participat la Programul Stiint

Fuziunea dintre Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva (S.R.A.T.I.) si Societatea Anesteziologie - Reanimatologie din Republica Moldova (S.A.R.R.M.) a fost momentul central al celei de-a 40-a editii a Congresului SRATI, desfasurat in perioada 14-18 mai 2014, la Sinaia. Fuziunea capata si mai multa importanta pe fondul instabilitatii regionale crescute.

„Ministerul Sanatatii a achizitionat si pus la dispozitia guvernului Republicii Moldova un numar de cinci autosanitare pentru serviciul protectiei civile si situatiilor exceptionale”, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, printr-un mesaj video adresat participantilor la editia aniversara de anul acesta care s-a bucurat de prezenta a peste 1.350 de participanti, ceea ce reprezinta un record pentru acest eveniment.

In principal, fuziunea societatilor din Romania si Republica Moldova implica schimburi de experienta intre specialistii dintre cele doua tari. S.A.R.R.M. isi va pastra autonomia in conformitate cu statutul si legislatia Republicii Moldova, cu conducere si cont bancar proprii. Proiectele comune ale celor doua societati sunt in curs de detaliere si punere in practica.

Congresul SRATI a gazduit si Prima Editie a Simpozionului „Romania Dodoloata” a societatilor de specialitate din cele doua tari. Alte momente importante ale Congresului au fost Al 8-lea Congres Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva, Al 6-lea Simpozion Romano-Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva si Al 13-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva.

„In prezent, Scoala romaneasca de ATI se bucura de un succes fara precedent, aspect care se datoreaza si faptului ca unul dintre obiectivele majore si constante ale S.R.A.T.I. din ultimii ani a fost dezvoltarea relatiilor de colaborare nationale, regionale si internationale, obiectiv atins in mod remarcabil si de Congresul SRATI 2014, prin participarea unui numar record de speakeri straini: 46”, a declarat, la deschiderea Congresului, Prof. Dr. Dorel Sandesc, presedintele S.R.A.T.I. si secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Programul Stiintific a presupus participarea a 59 de conferentiari din tara si 46 din alte 16 tari. „Calitatea Programului Stiintific este certificata de catre Societatea Europeana de Anestezie (ESA) prin ESA Endorsement si de creditarea cu 30 de credite de Educatie Medicala Continua de catre Colegiul Medicilor din Romania”,a spus Conf. Dr. Daniela Filipescu, coordonatorul Programului Stiintific Congres SRATI si presedinte al Societatii Europene de Anestezie (ESA).

Specialitatea de Antestezie si Terapie Intensiva este una dintre cele mai dificile si inregistreaza unul dintre cele mai mari deficite de profesionisti. „Avem o profesie care ne lanseaza permanent multe provocari, iar de-a lungul timpului am demonstrat ca nu ceea ce faci este important, ci cum faci acel lucru si ca efectul unor actiuni comune este mult mai puternic decat tot ce am reusi sa obtinem singuri”, a afirmat Conf. Dr. Serban Bubenek, presedintele Simpozionului Romano-Israelian.

Recent, sectiile de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din 79 de spitale au beneficiat de deblocarea unei Actiuni Prioritare in valoare de 157,8 milioane de lei, demers la care Prof. Dr. Dorel Sandesc a contribuit semnificativ in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati website-ul oficial al Congresului www.sraticongres.ro

Contact: Andreea Grigoroscuta, media@sraticongres.ro, 0722 329 183

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha