Scapă de ochelari! SMILE reduce dioptriile cu minus, o intervenție spectaculoasă

Scris de Dr. Miruna Nicolae 216 afisari
08:28:13, Vineri 29 Iunie 2018
Dr. Miruna Nicolae

Dr. Miruna Nicolae

medic specialist oftalmolog
doctorand în ştiinţe medicale
Clinica AmaOptimex, Bucureşti
www.amaoptimex.ro

Dacă doriți să scăpați de ochelari, aveți mai multe opțiuni, chirurgia refractivă fiind una dintre ele. De exemplu, tehnica SMILE reduce până la -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism, este minim invazivă și cu recuperare rapidă. Dr. Miruna Nicolae, medic chirurg oftalmolog, efectuează de peste 3 ani această intervenție la Ama Optimex, împreună cu colegii săi conf. dr. Mircea Filip și dr. Andrei Filip.

Ce ne puteți spune despre chirurgia refractivă? Chirurgia refractivă este o chirurgie opțională, în primul rând, un pacient trebuie să fie el foarte sigur că își dorește, este o alternativă la ochelari sau lentile de contact. Tehnicile pentru reducerea dioptriilor (PRK/LASEK, LASIK, FemtoLASIK, SMILE)  au evoluat foarte mult, la fel și rata de siguranță și stabilitatea în timp a rezultatelor. Cea mai nouă și modernă tehnică este SMILE, este spectaculoasă în toate sensurile. Noi o efectuăm la Ama Optimex de 3 ani și jumătate, am fost prima clinică și încă suntem singura clinică în care se efectuează această intervenție.

Ce ați gândit prima dată când ați văzut o operație SMILE? Am început cursurile și participările la conferințe în ceea ce privește tehnica SMILE în urma cu 5 ani, când aveam destulă experiență în chirurgia refractivă, dar cu celelalte tehnici. Încă de la început mi s-a părut spectaculoasă în ceea ce privește rezultatele și abia așteptam s-o pot practica și eu.

Ce ne puteți spune despre SMILE, acum, după 3 ani și jumătate de când faceți această intervenție? La început, am avut bucuria să fiu între primii 300 de chirurgi din lume care făceau atunci această operație, alături de colegii mei, conf. dr. Mircea Filip și dr. Andrei Filip. Și acum mă fascinează, iar rezultatele obținute, împreună cu colegii mei, după peste 1000 de operații efectuate în clinica Ama Optimex, mă determină să o consider cea mai performantă tehnică, la ora actuală, pentru corecția miopiei.

Dacă aveți în față un pacient căruia i se potrivesc toate cele 3 tehnici, dar dumneavoastră știți că SMILE e cea mai bună, ce ii spuneți? Pacientul cu miopie care vrea să scape de ochelari trebuie să știe că SMILE este o operație unică, este cea mai blândă pentru ochi, deoarece modifică cel mai puțin rezistența corneei, are cele mai stabile rezultate în timp, cu o rată minimă de regresie (sub 2%), este cel mai ușor de tolerat, cu rezultate foarte bune, rapide, iar pacientul poate să-și reia viața normală după doar 72 de ore, fără niciun dubiu este vârful de lance al chirurgie refractive moderne.

De ce ați ales oftalmologia? Pe parcursul studiilor în cadrul Facultății de Medicină, un student trece prin toate specialitățile medicale și chirurgicale. Încă de atunci mi-am dorit ceva concret, o ramură chirurgicală. Am considerat chirurgia oftalmologică ca fiind delicată, potrivită pentru o femeie, iar sentimentul pe care îl încerci atunci când îndepărtezi pansamentul a doua zi după operație și pacientul începe să plângă de bucurie că vede din nou, nu se poate compara cu nimic.

Ce înseamnă progresul tehnologiei în medicină? Vă faceți treaba mai bine? Puteți ajuta mai mulți pacienți? Cu siguranță, spre exemplu, astăzi, am ajuns să corectăm aproape orice dioptrie indiferent cât de mare sau de complicată, fie cu laserul, fie cu implant de cristalin artificial personalizat, fie prin combinarea lor. Pe www.scapadeochelari.ro, platforma de informare a clinicii în ceea ce privește operațiile pentru reducerea dioptriilor, cei care își doresc o astfel de operație pot citi mai multe informații.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Sumarul:
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta