15
None

Screeningul şi diagnosticul bolilor metabolico- nutriţionale, dezbătute la Cursul DIAMOND, ediţia Iaşi, 2014

Diabetul zaharat este una dintre provocările majore ale secolului XXI. La nivel mondial, numărul persoanelor diagnosticate cu această afecţiune a depăşit cifra de 380 de milioane, arată cele mai recente statistici ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), care estimează că până in anul 2030 diabetul va afecta peste 552 de milioane de oameni.

În acest context, informarea şi educarea continuă a specialiştilor din sistemul sanitar cu privire la noutăţile în materie de prevenţie, diagnostic şi tratament al bolilor metabolice şi de nutriţie sunt mai mult decât necesare. Plecând de la acest considerent, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cuUniversitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează Cursul Diabet, Sindrom Metabolic și alte boli legate de nutriție(DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition - related Diseases). Scopul evenimentului este de a oferi informaţii de actualitate cu privire la diagnosticul şi tratamentul bolilor metabolice.

Printre cele mai importante teme, care vor fi abordate în cadrul manifestării, se numără: “Screeningul şi diagnosticul bolilor metabolico- nutriţionale”, prezentată de prof. univ. dr. Maria Moţa, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, împreună cu dr. Maria Magdalena Sandu, medic rezident  în Diabet, Nutriție şi Boli metabolice, Craiova; “Dislipidemia aterogenă”, susţinută deconf. dr. Romulus Timar, şeful Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Timișoara; “Evaluarea riscului cardiovascular la pacientul cu diabet”,  temă adusă în discuţie de prof. dr. Radu Lichiardopol, şeful secţiei de diabet din cadrul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice "N. Paulescu", dar şi “Tratamentul neuropatiei diabetice”, temă dezbătută deprof.dr. Mariana Graur, şeful Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli metaboloce din Iaşi.

Evenimentul va avea loc pe 15 februarie 2014, la Iași (Hotel Traian, sala Mihai Eminescu), este creditat cu puncte EMC şi se adresează exclusiv specialiştilor din sistemul sanitar românesc.

Intrarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere pe site-ul www.societate-diabet.ro, în limita locurilor disponibile.

Directorii cursului DIAMOND sunt prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, și prof.dr. Mariana Graur, şeful Clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice din Iaşi.

Cursul DIAMOND, ediţia Iaşi 2014, face parte dintr-o serie de manifestări organizate de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în toată ţara, pentru a facilita accesul continuu al medicilor la informaţii de ultimă oră cu privire la prevenţia, depistarea precoce, tratamentul şi complicaţiile bolilor metabolico-nutriţionale.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Management eveniment: Sănătatea Press Group.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha