Secretul profesional - cui și în ce condiții putem elibera date medicale personale?

Scris de Redactie 3004 afisari
06:56:46, Vineri 04 Mai 2018
Redactie

Redactie

Simpozionul regional Practic MF, ediția 26, 8-9 iunie 2018, Hotel Clermont, Covasna

Conform noilor reglementări UE privind protecția datelor cu caracter personal, datele medicale ale pacientului sunt considerate categorii speciale, informarea privind modul de utilizare și comunicare a acestora devenind un aspect important pentru activitatea cadrelor medicale care trebuie să știe cui și în ce condiții pot transmite mai departe aceste informații personale. În cadrul ediției 26 a simpozionului regional Practic MF, ce va avea loc în perioada 8-9 iunie la Hotel Clermont din Covasna, Dr. Soos Klara,  președintele  Societății  de medicina generală/de familie Harghita, va aduce în dezbatere acest subiect de maxim interes.

Creditat EMC, simpozionul regional Practic MF ed. 26, este dedicat medicilor de familie din județele Covasna, Mureș, Harghita, Bacău, Buzău, Prahova și Brașov. Coordonatorul științific al manifestării este prof.univ.dr. Nicolae Calomfirescu, care va vorbi în cadrul acestei ediții despre miturile și adevărurile privind afecțiunile sexuale feminine, un subiect prea puțin dezbătut și abordat de către pacienți în fața medicului de familie, specialist ce are însă un rol important în diagnosticarea și tratarea acestor afecțiuni.

„Disfuncțiile sexuale sunt pentru foarte mulți sunt un subiect care se află undeva departe, lucruri care se pot întâmpla întotdeauna celorlalți, nu nouă. Iar când se întâmplă să fim noi cei afectați  ne ascundem ca struțul cu capul în pământ, nu ne ducem la medicul de familie care este cel mai apropiat. De fapt cred că aici este problema. Fiecare dintre noi, și dumneavoastră, și eu, avem lângă noi un prieten pe care îl ignorăm, iar acesta este medicul de familie. Pentru că nimeni nu are psiholog de familie, ci are un medic de familie. Eu personal am considerat întotdeauna că medicul este consilierul în problemele de sănatăte”,a declarat prof. univ. dr. Nicolae Calomfirescu.

Printre lectorii care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără Dr. Lucia Seres -  președinte Asociația medicilor de medicină generală/medici de familie jud. Covasna, Dr. Soos Klara, Conf.Univ.Dr. Monica Tarcea, Conf. Univ.Dr. Edit Szekely, Psih. Adrian Calomfirescu.

Informații utile referitoare la diagnosticul și tratamentul cancerului de sân, despre utilizarea corectă a antibioticelor sau recuperarea sexualității după cancer sunt doar câteva dintre temele ce vor fi abordate în cadrul evenimentului.

La fel ca la fiecare ediție Practic MF, participanții la eveniment sunt încurajați să ia cuvântul în cadrul Tribunei Medicului de Familie, o secțiune ce facilitează dialogul între profesioniștii din domeniu și între colegi și în cadrul căreia pot fi expuse problematici ce țin de practica medicală. Fie că doresc să anunțe un eveniment sau vor să aducă în atenție un caz din practica de zi cu zi, medicii de familie prezenți la eveniment sunt așteptați la Tribuna Medicului de Familie. Cei interesați se pot înscrie la adresa dana.dumitru@houston.ro.

Înscrierile la ediția 26 Practic MF sunt deschise, iar până pe 19 mai taxele de participare sunt reduse!

Detalii despre taxele de participare găsiți AICI

Pentru detalii referitoare la înscrieri puteți accesa site-ul evenimentuluwww.practicmf.ro/inscriere, persoană de contact Andreea Acatrinei (mail: andreea.acatrainei@houston.ro, tel: 0756.030.353)

Programul științific se desfășoară după cum urmează: vineri, între orele 15.00 – 20.00 și sâmbătă, între orele 09.00 – 14.00.

Următoarele ediții Practic MF din 2018:

• 19-20 octombrie 2018, PMF Gura Humorului; Județe în target: SV, MM, BN, NT, BT, IS Pentru detalii click AICI

• 16-17 noiembrie 2018, PMF Poiana Brasov. Județe în target: BV, SB, AG, DB, PH, CV, HG, MS Pentru detalii click AICI

Pentru detalii și înscriere: Andreea Acatrinei, andreea.acatrinei@houston.ro, 0756.030.353

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele marca Houston vă invităm să ne urmăriți pe www.houston.ro   www.practicmf.ro

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1919997434977613/

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj