Spectacolul activităţii de medic

Scris de Calin Marcusanu 1279 afisari
15:44:36, Joi 05 Noiembrie 2015
Calin Marcusanu

Calin Marcusanu

Director General FIN WATCH

calin.marcusanu@finwatch.ro
0753.074.960
021.321.61.23

Tragedia de la Clubul Colectiv a arătat încă o dată că avem personal medical excepţional, devotat, performant, gata să ajute la greu, asemănător unui sportiv olimpic de sprint. Medici, asistente şi infirmieri au sărit să acorde asistenţă acelor tineri, necondiţionat, indiferent de cât de grea era starea răniţilor şi de ora la care s-a întâmplat nenorocirea. Au uitat de nemulţumirile şi frustrările lor profesionale, au făcut abstracţie şi de acel presupus „cerc al corupţiei” în care s-a tot vorbit că se mişcă medicii în România şi au operat în serie cazuri grele, fără să fie plătiţi ore suplimentare şi fără să pretindă nimănui nimic, nici măcar publicitate în mass-media.
 
Într-un peisaj apocaliptic, cu oameni carbonizaţi sau sufocaţi de fum ca în iad şi întinşi pe trotoare urlând după ajutor, paramedicii aplicau cu calm răniţilor proceduri de resuscitare şi alte măsuri de menţinere în viaţă şi stabilizare şi rămâneau calmi chiar şi atunci când viaţa acestor tineri pacienţi se stingea în braţele lor uneori neputincioase. La fel au acţionat sanitarii voluntari de la 1877, 1918 sau 1944, atunci când culegeau de prin tranşee răniţii şi mutilaţii în care mai distingeau un mic semn de viaţă. Doar că acum, în faţă la (în tranşeea de la) clubul Colectiv, niciun medic nu a fost ridicat în grad sau decorat.
 
Războaiele, cutremurele şi incendiile sunt cazuri de excepţie, în care spitalele se umplu brusc de suferinzi şi, în emoţia generală, presa poate face din medic un erou. Deşi, de fapt, numărul victimelor din accidente, în care medicul de asemenea face minuni şi salvează vieţi, îl depăşeşte per ansamblu cu mult pe acela cauzat de cataclisme, dar accidentele aproape au intrat în obişnuinţă, în cotidian şi presa doar le consemnează.
 
Dar cel mai lipsit de spectaculozitate, ignorat de mass-media este medicul de boli cronice, care trece total neobservat, fără tam-tam, cu toată ponderea covârşitoare a bolilor cronice din totalul activităţii medicale. Acest medic, spre deosebire de sanitar, duce o luptă de uzură, comparabilă cu aceea de campion la fond, care presupune anduranţă şi tenacitate, pe termen lung.
Taguri: calin marcusanu medicul de boli cronice
Comentarii
Munca la domiciliu
Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii la adresa de e-mail: octaviangurza@gmail.com numai pe e-mail trimite “Info”.
04 Decembrie 2015, 11:22:28 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta