Tehnologii revoluționare în domeniul sănătății vor fi prezentate în puțin timp, la București

Scris de Redactie 707 afisari
14:38:38, Joi 18 Mai 2017
Redactie

Redactie

A doua ediție iCEE.health are loc pe 16 iunie, în cadrul festivalului iCEE.fest, și aduce la Bucuresti specialişti dintre cei mai cunoscuţi pe plan mondial care vor demonstra cum tehnologia digitală transformă cel mai important aspect al vieţii noastre: sănătatea.

Sănătatea digitală (eHealth) este o piaţă relativ nouă, dar cu o evoluție extraordinară din 2010, depăşind an după an aşteptările ca investiţii şi inovație.

Primul trimestru din 2017 înregistrează investiţii de 2,5 miliarde USD, cu 25% mai mult decât în aceeași perioadă din 2016 și cu 200% mai mult decât totul anul 2010, conform Startup Health.

La iCEE.health 2017 vor fi prezentate soluţii și dispozitive pentru fitness şi wellness, dar și multe destinate domeniului clinic.

Nu vor lipsi nici prezentări despre impactul comunităților online sau despre avansurile extraordinare în domeniul sănătății ale tipăririi 3D, realitate virtuală și augmentată sau blockchain.

Mai important pentru Romania, care așteaptă o serie de legi și îmbunătățiri în sănătate, o temă importantă anul acesta este reinventarea sistemelor de sănătate prin tehnologii digitală.

“Mulți speakeri vor prezenta soluții implementate astăzi în Statele Unite, Europa sau Asia. Sănătatea digitală este considerată nu doar o modalitate de a îmbunătăți acest domeniu, dar și un motor de dezvoltare economică”, explică Lorena Macnaughtan, director al evenimentului.

O sesiune paralelă VIP va fi dedicată unei dezbateri pe tema oportunităților pe care digitalul le oferă sănătății în România.

În 2016, evenimentul a reunit peste 300 de delegați, 26 de speakeri din 8 țări și a avut un ecou semnificativ. Pe scenă a fost prezentată și inovație locală, fapt apreciat și de parteneri internaționali ca Medtech Engine.

Anul acesta, alături de Medtech Engine si eHealth Romania, evenimentul are și alți parteneri media internaționali precum Innovate Medtec, Health 2.0, eHealth Hub, Giant Health Event, Houstonși Innovation Labs.

În premieră, un workshop destinat startupurilor în sănătate digitalăeste oferit de eHealth Hub, unde, alături de alte șapte startupuri din Europa, au fost selectate și trei românești – TremDix, Psytera și ART Dynasty.

Evenimentul este deschis tuturor și este primul de acest fel din România, alăturându-se curentului Everyone Included™, promovat de Stanford Medicine X. Denise Silber, pionier eHealth, decorată în Franța cu Legiunea de Onoare, va fi unul dintre speakeri.

Astfel, iCEE.health se adresează deopotrivă guvernanților, managerilor de spitale, doctorilor, pacienţilor, antreprenorilor, cercetătorilor, celor din industria farma, designerilor, inginerilor sau celor interesați de cum pot folosi tehnologia pentru a fi mai sănătoși.

Doctor, decan asociat al Școlii Medicale Bart (Londra, Marea Britanie), dar și antrepreneur, Shafi Ahmed este primul chirurg care a transmis live prima intervenție chirurgicală în realitatea virtuală în 2014.

Fiind pasionat de cum tehnologia digitală poate revoluționa sănătatea, a fondat Virtual Medicsși Medical Realities, startupuri dedicate educației medicale. App-ul Medical Realities este deja disponibil pentru Android, în curând și pentru Gear VR, Daydream și iOS.

Trei studenți români Iulian-Razvan Mateșică, Cristian Alexandrescu și Flavia Oprea au convins anul trecut juriul Microsoft Imagine Cup că dispozitivul lor dedicat doctorilor ORL merită premiul cel mare. Flavia va prezenta soluția fantastică și evoluția ENTyla un an de la această recunoaștere.

Până în prezent, la iCEE.health sunt confirmați speakeri din Marea Britanie, Franța, Statele Unite ale Americii, Germania, Cehia, Olanda, Canada și România, printre aceștia: Eugene Borukhovich (Bayer) – inteligența artificială în sănătate, astăzi; Nick Adkins (#pinksocks) – empatie și telemedicine; Cristina de Juan (Innovate Medtec) – schimbarea include educația medicală; Raluca Badea (Tremdix) – soluții digitale pentru diagnosticare în neurologie; Casper Smeets (Rockstart) – despre cum un sistem de sănătate se poate schimba doar cu toți participanții; Simona Retea– dincolo de magia, cazul copiilor cu nevoi de îngrijire paliativă; Călin Brandabur– tipărirea 3D în sănătate; Aline Noizet (Health 2.0) – digitalul schimbă sistemele de sănătate în Europa sau Thomas Mershon (CBD Global) – ce pot învața pacienții și doctorii despre marijuana medicinală de la comunitățile online.

Puteți explora lista completă a speakerilor pe pagina iCEE.health.

Bilete se pot cumpăra de pe site-ul festivalului, aici: http://www.iceefest.com/book-now/

Printre cei mai importanţi susţinători ai festivalului numără anul acesta Volkswagen, BCR, Xaxis şi Carrefour, iar Boiron și Bayer sunt dedicați iCEE.health.

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici