30
None

Tendințe și inovații în sănătate prezentate la Med Academy International Exhibition-eveniment unic în România

Unul dintre cele mai mari evenimente din sfera medicală, conceput pentru a veni în întâmpinarea multiplelor nevoi cu care se confruntă specialiștii din zona medicală, Med Academy International Exhibition își va deschide porțile spre publicul larg în perioada 21-23 septembrie 2018, la Centrul Expozițional Romexpo din București. Concept unic pe piața de evenimente medicale din România, evenimentul Med Academy International Exhibition, organizat de Health Media Services, va reuni sub aceeași cupolă o expoziție cu ultimele inovații din domeniul medical, workshop-uri, cursuri științifice medicale, dezbatere, lansări de produse în premieră pentru România etc. Cum a luat naștere ideea acestui concept, care sunt elementele de noutate ce ce vor fi prezentate a oferit mai multe informații Bogdan Laber, organizatorul evenimentului.

Evenimentul Med Academy Internațional Exhibition reunește sub aceeași cupolă workshop-uri, conferințe, expoziții cu mai multe teme din domeniul sănătății.Cum a luat naștere conceptul evenimentului ?

Compania Health Media Services are o vastă experiență în organizarea evenimentelor în sfera medicală: congrese, conferințe, worskhopuri tematice, cursuri de perfecționare, bineînțeles toate acestea în parteneriat cu diverse societăți medicale. Până în acest moment, în România nu s-a organizat un astfel de eveniment în sfera medicală, un concept care să reunească în același loc atât partea științifică, workshop-uri și cursuri dedicate medicilor și pacienților cât și partea de expoziție de produse și servicii medicale. Ne-am inspirat de la două mari evenimente medicale internaționale, le-am unit cu ceea ce știam noi să facem în România pe partea de conferințe și congrese medicale și astfel a luat naștere conceptul structurat în mai multe secțiuni:

Expoziție medicală - în care vor fi prezentate ultimele inovații în domeniul medical. Expoziția va cuprinde o varietate largă de categorii, variind de la echipamente medicale pentru diverse specialități, soluții informatice în medicină și telemedicină, produse de îngrijire și frumusețe, până la mobilier medical și consumabile pentru dezinfecție și sterilizare.

Dezbaterea "Cum reconstruim încrederea în sistemul de sănătate din România" - o masă rotundă pe tema serviciilor publice de sănătate, a cărei gazdă este Andreea Marin

Medical Innovation Summit – Congres structurat în șapte sesiuni plenare, Workshop-uri tematice, Cursuri științifice medicale, precum și o Secțiune de simpozioane și workshopuri dedicată pacienților – Med Academy Patient Care a cărei gazdă va fi cunoscutul DOCTOR MIT.

În momentul în care ați prezentat acest concept partenerilor, sponsorilor, speakerilor și nu numai, ce feedback ați avut?

Feedback-ul a fost și foarte bun și mai puțin bun. Fiind prima ediție a acestui eveniment, partenerii au fost un pic reticenți în a se alătura proiectului, foarte mulți dintre ei așteptând să vadă ce răsunet va avea. Profit de această ocazie să le mulțumesc celor care au avut încredere în proiect.

Din partea speakerilor feedback-ul a fost unul foarte bun în sensul că cei mai mulți ne-au felicitat pentru organizarea programului științific și ne-au transmis faptul că nu au văzut în România un eveniment cu așa tematică bogată și adresabilitate largă, unde sunt invitați așa mulți factori de decizie din sfera medicală pentru a dezbate reforma serviciilor publi¬ce de sănătate pentru îmbunătățirea calității acestora și recâștigarea încrederii publicului.

Vor fi noutăți aduse și de participanți din alte țări? Despre ce este vorba?

La eveniment vor fi prezenți și speakeri străini. Vom prezența o inovație medicală germană, este vorba despre tehnologia Timewaver pentru terapie la nivel celular. Tratează la nivelul membranei celulare depresia, anxietatea, dependență, trauma emoțională, epuizarea, herpesul, acneea, insuficiența renală, emfizemul, boala Crohn, refluxul gastroesofagian, diareea, alergia, boala hepatică grasă, artrită, psoriazis, tulburare endocrină, infertilitate, ateroscleroza, hepatita, astm, tromboză venoasă, varice, cicatrici, ahilodinia, parodontita și multe altele.

Iar în cadrul sesiunii de medicină holistică, din ziua de duminică, 23 septembrie, doctorul Jacob Barber din Israel, prezintă lucrarea științifică cu tema "Frequency Medicine - history studies and innovations” .

Totodată, vom prezența în premieră absolută în România, sistemele Xenex de dezinfecție a camerelor pulsate cu xenon. Produsele sunt utilizate pentru a reduce diferitele clase de microorganisme, inclusiv clostridium difficile, norovirus, gripă și stafilococul aureus rezistent la meticilină. Produsele sale sunt utilizate în diverse departamente și unități din cadrul spitalelor, printre care se numără spațiile de izolare a camerelor, sălile de operații, camerele generale de îngrijire a pacienților, zonele de precauție pentru contact, sălile de echipament, camerele de urgență și unitățile de terapie intensivă, precum și în băi și spații publice.

Per ansamblu, ce așteptări aveți de la acest eveniment?

Fiind prima ediție ne așteptăm să stârnească atât interesul specialiștilor pe deoparte, dar și a publicului larg, iubitor de sănătate și un stil de viață sănătos.

Ne dorim, de asemenea, ca evenimentul să fie o platformă de networking specializat și să ducă în final la crearea de noi parteneriate între expozanți și vizitatori.

Va exista o continuitate a acestui eveniment? La ce aspecte v-ați gândit să aduceți în plus pentru edițiile viitoare?

Da, următoarea ediție va avea loc anul viitor la sfârșitul lunii mai. Imediat după finalizarea acestei ediții începem demersurile pentru următoarea.

Ne dorim ca la ediția următoare să invităm lectori internaționali de top din industria medicală. De asemenea, intenționăm să invităm și companii internaționale pentru care România reprezintă o bună piață de desfacere.

Avem și câteva surprize pe care nu dorim să le dezvăluim în acest moment, dar revenim cu detalii pe site-ul evenimentului: www.maie.ro.

Desfășurat pe parcursul a trei zile, Med Academy International Exhibition va fi un eveniment complex, structurat în 2 secțiuni, astfel:

Expoziție medicală – în care vor fi prezentate ultimele inovații în domeniul medical. Expoziția va cuprinde o varietate largă de categorii, variind de la echipamente medicale pentru diverse specialități, soluții informatice în medicină și telemedicină, produse de îngrijire și frumusețe, până la mobilier medical și consumabile pentru dezinfecție și sterilizare.

Med Academy Multidisciplinary Congress – Congresul este structurat în șapte sesiuni plenare, o masă rotundă

Pharma Round Trade Table – dezbatere pe tema serviciilor publice de săntătate, Workshop-uri tematice, Cursuri științifice, precum și o Secțiune workshop dedicată pacienților – Med Academy Patient Care.

Dezbatere - “Cum reconstruim increderea in sistemul de sanatate din Romania?”, aici vor participa factorii de decizie din sectorul medical.

Med Academy Patient Care pune la dispoziția pacienților echipe medicale care să ofere consultații gratuite celor prezenți,  se va putea determina glicemia, tensiunea arterială etc. Participanții vor putea adresa întrebări specialiștilor pentru a obține informații avizate.

Conferințele MED ACADEMY, creditate EMC, EFC, OAMGMAMR, includ cazuri clinice și prezentări științifice de actualitate

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha