7
None
16

Tratamentul varicelor cu laser endovenos

     Boala varicoasă sau varicele reprezintă o venopatie cronică şi este caracterizată prin dilataţii permanente, sinuoase sau ampulare, ale venelor superficiale de la membrele pelvine. Boala este întâlnită frecvent, astfel că este afectată până la 60% din populaţie! Femeile suferă mai des, iar - în circa 80% dintre cazuri - există şi o componentă ereditară.

     Până nu demult părerea specialiştilor vis a vis de tratamentul varicelor îl avea in vedere pe cel chirurgical precum şi existenţa unui arsenal întreg de medicamente şi de produse naturiste, care - împreună cu un mod de viaţă sănătos - pot ameliora sau chiar pot încetini evoluţia bolii, însă, la un moment dat, operaţia va deveni obligatorie. Tratamentul chirurgical clasic constă în “crosectomie” şi “stripping”. Tratamentul chirurgical modern înlocuieşte smulgerea venei cu flebectomia Muller, o metodă minim invazivă, de extragere a venelor prin microincizii, sub anestezie locală.

     Ei bine, a venit timpul să putem spune nu tratamentului chirurgical al varicelor. În prezent se foloseşte o terapie nouă pentru a îndepărta varicele într-un mod simplu, cu laser endovenos. Astfel, în vena safena se face o puncţie prin care se introduce un cateter şi fibra optică, ambele ghidate ecografic. Se aplică apoi endovenos o energie laser prin fibră optică, sub forma unor impulsuri scurte, repetate. Lumina laser este absorbită în sânge, ceea ce duce la iritare termică şi degradarea definitivă a peretelui intern al venei. Ca rezultat, vena se închide şi fluxul de sânge este oprit. Vena ocluzată va fi resorbită de organism până la dispariţie, în decurs de câteva luni.

     Avantajele tratamentului cu laser endovenos

     Principalul avantaj este minima invazivitate – durerile postoperatorii reduse, lipsa cicatricelor şi a sângerării intra şi postoperatorii, posibilitatea efectuării intervenţiei sub anestezie locală, fără internare, precum şi consecinţa acestor lucruri – reluarea activităţii normale într-un timp foarte redus. Datorită acestor avantaje şi a excelentelor rezultate obţinute, tratamentul cu laser endovenos a devenit în scurt timp opţiunea preferată atât de medicul specialist cât şi de pacienţi.

     Dezavantajul tratamentului cu laser endovenos este costul intervenţiei, care este mai mare decat al unei intervenţii chirurgicale, datorită utilizării aparatelor de ultimă generaţie – laser, Ecograf Doppler color şi a consumabilelor scumpe – catetere venoase, fibre optice.

     Îngrijirea post-operatorie

     După intervenţie, pacientul trebuie să poarte timp de două zile un bandaj compresiv. În plus, pacientul poartă în permanenţă pantaloni chirurgicali timp de opt zile, iar în acest timp se administrează la recomandarea medicală heparină ca metodă de prevenire a trombozei.  

Comentarii


lascus ramona teodora

cat costa interventia

Jan. 8, 2013, 2:59 p.m.
2
1

lascus ramona teodora

Cat costa interventia

Jan. 8, 2013, 3:02 p.m.
8
0

Georgeta Enache

Cat costa intervenția cu laser pentru varice ?

Dec. 2, 2017, 7:27 p.m.
0
0

editoiu octavian

Cat costa operatia?

Dec. 31, 2017, 3:51 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha