Treceți sezonul rece fără infecții urinare

Scris de Ignat Silvia 590 afisari
11:44:31, Joi 16 Noiembrie 2017
Ignat Silvia

Ignat Silvia

Medic primar
Medicină Internă, Iasi

Frigul și umezeala aduc un dezechilibru la nivelul lojei energetice apă-rinichi /vezică urinară/ aparat genital, deci pot să apară o serie de infecții urinare, cistite, anexite, etc. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt infecțiile urinare.

Simptomele unei infecții urinare sunt: febra sau frisonul, dureri lombare, durere sau arsură în timpul micțiunii, urini tulburi și mirositoare, necesitatea de a urina mai des, stare generală alterată.

De obicei, medicii apelează la ajutorul antibioticelor, uneori chiar fără un sumar de urină și o urocultură, lucru care nu este de dorit. Deseori poate fi  vorba despre o eliminare de nisip sau de calculi renali, ce pot mima o infecție urinară și în astfel de cazuri terapia este diferită de cea din infecțiile urinare. De aceea și automedicația, fără un consult medical prealabil, nu este recomandată.

Știind că există și  variante de terapii blânde și extrem de eficiente, precum fitoterapia și gemoterapia, persoanele cu predispoziție la infecții urinare este bine să urmeze o cură profilactică – de întărire imunitară – cu preparate cu Echinacea (de tipul Imunogrip, Polygemma 17-Imunitate, ce conțin suc de Echinacea purpurea, extrem de eficient). În cazul declanșării primelor simptome ale unei infecții urinare, se poate începe un tratament gemoterapic  cu 2 ml  de Extract din mlădițe de Iarbă neagră - Calluna vulgaris MG=D1, dimineața și seara, iar la prânz câte 2 ml de Extract din mlădițe de Merișor - Vaccinium vitis idaea MG=D1.  Pentru rezultate optime, aceste gemoterapice se administrează timp de 1- 2 luni, în funcție de gravitatea infecției urinare, după care se poate continua, la nevoie (în cazul unei afecțiuni cronice), cu Extract muguri de Plop - Populus nigra  MG=D1, 2 ml dimineața și Extract mlădițe de Afin - Vaccinium myrtillus MG=D1, câte 2 ml seara, încă 2 luni. Nu ezitați să apelați la medic, iar administrarea de gemoterapice poate să însoțească și o terapie cu antibiotice, atunci când antibioticul este necesar.

O altă abordare pe care v-o propun, este administrarea unui preparat gemoterapic complex, Polygemma 7 - Căi urinare. Acesta conține extracte gemoterapice din mlădiţe de Afin, de Merişor şi de Iarbă neagră, în asociere  cu extract din frunze de Mesteacăn argintiu.  Extractele gemoterapice obţinute din plante din familia Ericaceae – Afinul, Merişorul şi Iarba neagră - conţin un component activ principal, derivatul hidrochinonic  arbutina, care se transformă prin hidroliză la nivel intestinal în hidrochinonă, cu acţiune antiseptică, antibacteriană şi antiinflamatoare la nivelul căilor urinare. În plus, extractul din frunze de Mesteacăn din formula produsului, are acţiune diuretică, fiind etalonul de produs vegetal diuretic, precum şi acţiune antiseptică şi antibacteriană, favorizând dezinfectarea căilor urinare în caz de infecţii.

Se administrează câte 2 ml de 3-4 ori pe zi, în primele 2-3 zile și se continuă cu doza de 2ml de două ori pe zi timp de încă 7 zile.

În cazurile cronice, pentru a preîntâmpina și a reduce riscul de recidivă, se va putea administra  acest preparat de 2 ori pe an, în cure de 1-2 luni.

Această formulă Polygemma este recomandată persoanelor predispuse la infecții urinare și pentru cure de detoxifiere periodică a organismului – de 2 ori pe an - întrucât menține în bună funcționare rinichii, o cale importantă de eliminare a toxinelor. Iar pentru cei care nu fac în mod frecvent infecții urinare, recomand totuși o cură anuală de detoxifiere generală a organismului cu Extract din sevă de Mesteacăn, care, prin puterea sa regeneratoare, stimulează funcţionarea majorităţii organelor. Bogată în betulină, are proprietăţi diuretice şi depurative, susținând eliminarea acidului uric, a ureei, are capacitatea de a reduce nivelul colesterolemiei.

În cazul infecțiilor urinare, aveți grijă să repetați sumarul de urină și urocultura, pentru a vedea dacă infecția a fost rezolvată.

Vă doresc multă sănătate!

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj