„Tu împinge… și noi tragem!” Fii alături de persoanele cu boala Parkinson

Scris de Redactie 4540 afisari
10:09:16, Miercuri 11 Aprilie 2018
Redactie

Redactie

Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson, împreună cu organizatorii „Caravana Parkie” și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează duminică, 15 aprilie 2018 o acțiune de conștientizare și informare a publicului larg asupra pacienților diagnosticați cu boala Parkinson derulată sub numele „Tu împinge… și noi tragem”. Acțiunea va avea loc începând cu ora 13.00 în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), sector 3 București – intrarea din strada Baba Novac, punct de reper statuia  lui Alexandru Ioan Cuza.

Pentru a atrage atenția asupra dificultăților pe care un pacient cu boala Parkinson le întâmpină  în viața de zi cu zi, acțiunea desfășurată sub numele „Tu împinge… și noi tragem!” aduce în atenție o activitate banală pentru o persoană sănătoasă, dar care devine imposibil de realizat pentru o persoană care suferă de această afecțiune – introducerea unei ațe prin gaura unui ac.

În mod simbolic, în cadrul evenimentului persoanele prezente în parc vor fi invitate să intre „în joc” și împreună cu un pacient cu boala Parkinson să introducă un fir de ață prin gaura unui ac de mari dimensiuni ce va fi amplasat pe aleea centrală de la intrarea în parcul IOR. Cu această ocazie vor fi împărțite baloane și materiale informative privind această boală ce are impact  asupra celui suferind, dar și asupra familiei și societății.

Vă așteptăm, cu mic, cu mare, alături de noi duminică, 15 aprilie, începând cu ora 13.00 să petrecem împreună o zi în parc în care ne vom juca, vom vorbi și ne vom informa despre ce presupune boala Parkinson. Deşi nu există tratament pentru vindecarea acestei boli, ea poate fi ţinută sub control. Pacienţi în stadii avansate de boală devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea semenilor. O mai bună informare va reduce stigma asociată bolii, va creşte înţelegerea şi sprijinul comunităţii şi va conduce la creşterea calităţii vieţii pentru cei afectaţi.

În parc puteți ajunge cu RATB 101, 102, 311, 335, cu metroul sau cu troleibuzele care vin dinspre Piața Rosetti. Facebook event: https://www.facebook.com/events/167329507314966/

Ziua Mondială a Luptei împotriva Bolii Parkinson este sărbătorită în fiecare an pe 11 aprilie, aceasta fiind şi ziua de naştere a celui care a descris pentru prima dată afecţiunea, medicul James Parkinson.

Pentru persoanele cu boala Parkinson există în România Asociația Națională de Luptă împotriva bolii Parkinson: Președinte – Dan Stoian Răican I dan_raican@yahoo.comI 0745231153

Iar în București vă puteți adresa Asociației de Reabilitare Neuropsihomotorie în Boala Parkinson: Președinte – Cătălina Buzdugan I catalina.buzdugan@gmail.comI 0729095199

Relația cu presa: Aniela Zanfir I aniela.zanfir@houston.roI 0722 519 239

Sus
Comentarii
Grosu Dumitru Iulian
Bună ziua! Mă numesc Grosu Dumitru Iulian am 41 de ani și am fost diagnosticat cu boala Parkinson în urmă cu trei ani. Aş dori să mă înscriu și eu în această asociație. Mulțumesc
30 Iunie 2018, 04:16:31 Scor: 0 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj