Tu știi care îți este limbajul de iubire?...

Scris de Cristina Fulop 780 afisari
06:56:58, Marti 22 August 2017
Cristina Fulop

Cristina Fulop

psiholog psihoterapeut;
Cabinet Individual de psihologie
0722 509 713
0748 752 538

Mi-am propus să povestim despre acele situații în care partenerii de relație nu simt iubirea celuilalt, deși sentimentele există (uneori fiind chiar intense). De multe ori, aceste situații apar pentru că decriptarea mesajului este diferită de ceea ce a intenționat cineva să transmită, iar alteori pentru că nu există comportamentele care “să dovedească” prezența sentimentelor (de iubire). Majoritatea dintre noi are nevoie de confirmări (și uneori, chiar reconfirmări) ale iubirii…, în cuplu poate, mai mult decât în orice alt tip de relație.

Oamenii își manifestă iubirea în mai multe feluri, oferind celui iubit cuvinte, atingeri, daruri, timp și servicii (Gary Chapman- Cele 5 limbaje ale iubirii). Pentru fiecare dintre noi, o modalitate este preferată celorlalte, considerând că acel mod de manifestare validează cel mai corect și coerent, dimensiunea iubirii pe care celălalt ne-o poartă. Acesta este limbajul nostru principal de iubire. Puteti să identificați care este acesta gândindu-vă ce și cum oferiți cel mai des persoanelor pe care le iubiți.

Dacă vă place să dăruiți atingeri și mângâieri, și dacă este contactul fizic cel mai important pentru dumneavoastră în interacțiunea cu persoana iubită, atunci limbajul principal de iubire pentru dumneavoastră este reperezentat de atingeri.

Dacă apreciați că cel mai de preț sunt cuvintele - cuvintele declarațiilor de dragoste, cuvintele de încurajare sau cuvintele de mulțumire adresate celui drag, atunci cu siguranță limbajul principal de iubire pentru dumneavoastră este reprezentat de cuvinte.

Pentru alții, nimic nu egalează dovezile concretizate de obiecte, considerând că, deoarece obiectul este palpabil, și dragostea devine “palpabilă”. Aceștia au ca limbaj de iubire – darurile.

Pentru alții toate acestea sunt prea puțin valoroase, comparativ cu faptul de a petrece timp împreună cu persoana iubită.  Își doresc să trăiască experiențe care să însemne timp de calitate petrecut împreună, care să le solidifice sentimentele și relația. Aceștia au ca limbaj principal de iubire timpul petrecut împreună.

Dacă nu v-ați regăsit în niciuna dintre situațiile de mai sus, se pare că pentru voi cel mai important pentru a vă simți iubiți, este ca persoanele dragi să vă ofere servicii, să vă ajute în diferite situații (în orice formă) și atunci, acesta este limbajul de iubire cel mai valorizat de către voi.

După ce ați stabilit care este propriul limbaj de iubire principal, continuați prin a-l identifica și pe cel al partenerului. Este foarte important să înțelegeți că multe tensiuni apar în cuplu pentru că cei doi parteneri nu vorbesc același limbaj și, pentru că fiecare oferă celuilalt ceea ce și-ar dori el să primească de fapt, demers finalizat pentru amândoi cu frustrări, nemulțumiri și mai ales, cu credința că nu sunt iubiți.

Atunci când avem grijă să oferim celuilalt ceea ce își dorește, în limbajul lui preferat de iubire, oferim mult mai mult decât atât, oferim și securitate emoțională, și stabilitate, și satisfacție.

Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj