Un tratament la moda: Laserterapia

Scris de Dr.Tache Georgiana-Ozana 8205 afisari
12:19:27, Marti 31 August 2010
Dr.Tache Georgiana-Ozana

Dr.Tache Georgiana-Ozana

Medic primar recuperare medicala
Doctor în Ştiinţe medicale

Medic coordonator
Centrul de Recuperare
Medicală “Medical Care”
www.medicalcare.ro
contact@medicalcare.ro
021-233 9727
0723.626.289

Laserterapia este o procedură terapeutică noninvazivă, utilizată în practica de zi cu zi în cabinetele de fizioterapie şi nu numai. Denumirea de Laser provine de la initialele din limba engleză ale cuvintelor care exprimă faptul că aceasta este o emisie stimulată de radiaţie luminoasă amplificată, mai exact, Light Amplificaţion by Stimulated Emission of Radiaţion. Dacă radiaţia Laser este de mare intensitate, prin cantitatea mare de energie transmisă substratului, apare efectul termic, distructiv, utilizat în chirurgie şi microchirurgie în scopul de a tăia, distruge, evapora, cauteriza ţesuturile ţintă. Dacă intensitatea radiatiei Laser este scăzută, utilizarea sa este aceea de a stimula sau biostimula substratul cu efecte benefice, după cum se va arata în cele ce urmează. Unda Laser de putere şi intensitate scăzută, bine controlată şi care nu depăşeşte 500 mW are un efect stimulator excelent asupra substratului biologic pe care se aplică. În vederea terapiei cu Laser, ne vor interesa parametrii fizici ai acestuia pentru a putea recomanda o aplicaţie terapeutică eficientă. Gradul de penetrare a radiei Laser intratisular depinde de lungimea de undă a acesteia. Cele mai folosite lungimi de undă sunt cele din spectrul roşu şi infraroşu. Laserul în spectrul roşu are o pătrundere intratisulara de 2-3 cm, după care intensitatea şi eficienţa terapeutică scad. Pornind de la cele afirmate, acest tip de laser se recomandă a se utiliza în tratamentul afecţiunilor tegumentare şi în cele ale mucoaselor. Se recomandă utilizarea sondei cu o putere de max. 50 mW. Laserul în spectrul infraroşu işi reduce intensitatea la 50% după ce pătrunde în ţesuturi, dincolo de 2-3 cm adâncime, drept pentru care sunt recomandate în tratarea suferinţelor de profinzime, precum cele musculo-ligamentare, capsulare, tendinoase, meniscale, discale etc. Se recomandă utilizarea unor sonde cu o putere crescută, de cel putin 50 mW. În lumina celor prezentate, efectele biologice ale laserului terapeutic, de joasă putere sau laser non-invaziv vor fi: analgezia, miorelaxarea, decontracura musculară, efectul entiedematos, de combatere a stazei şi de drenaj veno-limfatic, biostimulare tisulară şi a proceselor biologice, efect vasodilatator. Toate cele menţionate de referă la orice suferinţă reumatismală indiferent de localizare (spondiloză, lombosciatică, hernia de disc, gonartroză, coxartroză, artroze ale degetelor mâinii etc), la statusul după traumatisme (fracturi, entorse, lovituri sau contuzii, intinderi sau rupturi musculare sau ligamentare etc), după artroscopia de genunchi, afecţiuni neurologice periferice (nevralgii, parezele faciale a frigore), suferinţe din sfera stomatologică (postextracţie dentară, granuloame, alte inflamaţii) sau în suferinţe ale parţilor moi, precum cicatrici vicioase, aderenţe, fibroze, inclusiv în cadrul mediatizatei suferinţe inflamatorii ale ţesutului grăsos subcutanat, numită celulită, indiferent de stadiul evolutiv.

Comentarii
Manolache Mircea
Am o fibroza la partile moi,adica la sanul drept si a-si dori sa-mi spuneti cum pot sa scap de ea , deoarece am dureri foarte mari care nu cedeaza nicicum. Multumesc frumos.
20 August 2013, 12:50:08 Scor: 1 Aproba Dezaproba
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj