15
None

Vitaminele-necesare pentru a ţine diabetul sub control

Doppelherz® aktiv Diabetiker Vitamine – de ajutor pentru a ţine diabetul sub control

În cadrul regimului alimentar şi de viaţă al diabeticilor sunt importante următoarele aspecte: un mod de viaţă ordonat, respectarea unui regim alimentar riguros, mişcarea suficientă, controlul greutăţii, administrarea de medicamente recomandate de medicii specialişti.

Aşadar, aveţi grijă la o alimentaţie bogată în substanţe nutritive şi echilibrată în cadrul diabetului zaharat!

Persoanele care suferă de diabet se confruntă, de multe ori, cu un aport insuficient de anumite vitamine şi substanţe minerale. Suplimentar, este posibil să crească necesarul acestor substanţe vitale, dacă din cauza dezechilibrelor metabolice, substanţele nutritive sunt excretate sau consumate în exces. Un exemplu îl constituie Vitaminele B hidrosolubile sau Zincul, care pot fi excretate sau consumate într-o măsură mai mare. Tabletele Doppelherz® aktiv Diabetiker Vitamine au fost concepute în mod special pentru aceste persoane. Cu o tabletă Doppelherz® aktiv Diabetiker Vitamine se realizează un aport optim, pentru a echilibra necesarul de multe ori crescut de vitamine, minerale, oligoelemente.

Metabolism energetic

Vitaminele B hidrosolubile contribuie, împreună cu Magneziul, la metabolismul energetic normal al celulelor. Organismul utilizează vitaminele B hidrosolubile pentru a transforma în energie anumite componente ale alimentelor, precum glucidele, lipidele şi proteinele. Această energie este necesară pentru transmiţătorii neuronali şi pentru funcţionarea sistemului nervos.

Vitamina B6 contribuie la metabolismul normal al proteinelor și al glicogenilor. Glicogenul reprezintă forma de stocare a glucozei în muşchi şi în ficat.

Pe lângă vitaminele B şi Magneziu, de asemenea, microelementele îndeplinesc şi ele roluri importante în metabolismul energetic. Astfel, Zincul contribuie la metabolismul normal al macronutrienților, carbohidraților şi al acizilor graşi. Cromul contribuie la metabolismul normal al macronutrienților (glucide, lipide, proteine).

Homocisteina

Vitaminele B6 şi B12 contribuie, alături de Acidul folic la metabolismul normal al homocisteinei. Nivelurile normale de homocisteină sunt importante pentru o inimă sănătoasă şi pentru funcționarea sistemului circulator.

Protecţia împotriva stresului oxidativ

Deoarece în metabolismul diabeticilor se ajunge de multe ori la formarea radicalilor liberi, protecția celulară trebuie luată în considerare. Vitaminele C şi E, împreună cu microelementele Seleniu şi Zinc contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Concentraţia de glucoză din sânge

Un aport suficient de Crom este important în cazul diabeticilor. Cromul contribuie la menținerea concentrațiilor normale ale glucozei din sânge.

Funcţionarea inimii, a sistemului muscular şi a sistemului nervos

Vitamina B1 contribuie la funcționarea normală a inimii. Magneziul este un mineral care contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular. El este implicat, de asemenea, în funcționarea sistemului nervos. La această acțiune participă, suplimentar, Vitaminele B1, B2, B6, B12, precum şi Niacina. Vitamina C este necesară organismului, fiind implicată în funcționarea normală a sistemului nervos. Acidul pantotenic contribuie la performanța mentală normală, în timp ce Niacina are rolul său în menținerea sănătății psihice.

Zincul contribuie la menținerea vederii normale. Vase de sânge, piele, sistem imunitar

Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge şi a pielii. De asemenea, sprijină funcționarea normală a sistemului imunitar.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha