None

WPA 2013 Bucharest Congress; Exclusiv: Profesorul Eliot Sorel "Doctor Honoris Causa", ne vorbeşte despre progresele enorme din medicină

Profesorul Eliot Sorel este Co-chair Scientific Committee al WPA 2013 Bucharest Congress, fondator al Departamentului de Management şi Rezolvare a Conflictului din cadrul Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie.

Este Membru al Colegiului Psihiatrilor Americani şi Membru Extraordinar pe Viaţă al Asociaţiei Medicilor Americani. Este un lider medical recunoscut la nivel international, un important formator şi profesor medical, un foarte căutat consultant în politici pentru sisteme de sănătate şi un strălucit medic practician. Deţine importante studii şi o vastă experienţă în probleme de sănătate globala, în managementul serviciilor medicale, de leadership în sănătate publică, precum şi competenţe în specialitatea psihiatrie şi deficienţe comportamentale. Este Consilerul Principal al juriului care decernează premiul Ion Raţiu pentru Democraţie la Institutul Woodrow Wilson din Washington, SUA. Ca recunoaştere şi ca omagiere a meritelor de excepţie în practica medicală şi în dezvoltarea stiintei medicale, în octombrie 2009, Prof. Eliot Sorel a primit titlul “Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. În 2004, Profesorul Eliot Sorel a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul National “Steaua Romaniei”, în grad de comandor.

Cu ocazia evenimentului fără precedent care va avea loc în România: WPA 2013 Bucharest Congress 10-13 aprilie a.c., Profesorul Eliot Sorel a făcut următoarea declaraţie în exclusivitate:

Medicina secolului 21 se apropie de orizonturi care, doar acum caţiva ani, erau doar în domeniul imaginaţiei şi ficţiunii. Progrese enorme au fost realizate prin cerecetările stiinţifice medicale de bază, aplicarea lor şi îmbinarea cu tehnologia informatică şi a comunicării. Mă refer în special la descoperirile ştiinţifice în domeniul genomului uman şi al neoroştiinţelor, a înţelegerii mai detaliate a creierului şi acţiunior enzimelor genetice, cât şi a tranzacţiilor intra şi intergenetice la interfaţa gen, molecula terapeutica, molecule alimentare, metabolism.

Aceste domenii se pretează la o nouă pistă a inovării, o nouă practică  medicală a secolului 21 care va îmbina aceste descoperiri ştiinţifice într-o nouă medicină cu o specificitate şi eficacitate individuală fără precedent. Totodată, va fi de rigoare de a lua în seamă nu numai aspectele genetice, biologice, dar şi cauzele sociale determinante ale sănătăţii; nu numai sănătatea individului, dar şi cea a familiei şi a populaţiei naţionale şi globale; de a aplica aceeasi ingenuitate şi inventivitate practicată în domeniul cercetărilor ştiinţifice medicale de bază, spre îmbunătăţirea performanţelorsistemelor sanitare din lume, a sănătăţii publice, realizând accesul populaţiei la aceste sisteme de sănătate şi a realiza  dreptul uman al sănătăţii.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha