Ziua donatorului de sânge 14 iunie

Scris de Redactie 727 afisari
13:23:15, Miercuri 14 Iunie 2017
Redactie

Redactie

Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge şi Societatea Naţională de Medicina Familie lansează o campanie de informare cu privire la donarea de sânge în România

Bucureşti, 14 iunie 2017

Organizația Mondială a Sănătății arată că doar 62 de țări reușesc să își asigure integral resursele de sânge necesare din donări voluntare (neplătite) de sânge, iar 34 de țări încă depind în proporție covârșitoare de donările plătite sau cele intrafamiliale.

Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS), în colaborare cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) lansează o nouă campanie de informare asupra importanţei donării de sânge în România, pe fondul scăderii numărului de donatori recurenţi din ultimele 6 luni.

În România, populația nu este încă suficient informată asupra necesității de a dona,”declară Aimee Bugner, preşedintele Fundaţiei Donatorilor Benevoli de Sânge. “În general, oamenii nu cunosc cât sânge este necesar pentru o intervenţie chirurgicală, cât sânge cere un spital și cât se recoltează în fiecare zi. Ne confruntăm în prezent cu o lipsă acută de sânge în spitale, ceea ce periclitează în bună măsură viața pacienților critici. De aceea, considerăm că reluarea apelurilor pentru donarea de sânge trebuie să facă parte dintre prioritățile profesioniștilor din sănătate.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) lansează o campanie de informare  şi promovare a donării de sânge împreună cu Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS).

Campania cuprinde afișe de informare şi mobilizare a pacienților care apelează la medicii de familie, precum și informații distribuite online către personalul medical și către pacienți.

Medicii de familie, primii cu care pacienții din România vin în contact pentru orice problemă medicală sau pentru orice consultație preventivă, sunt cei care pot consilia direct pacienții pentru donarea de sânge. Ne bucurăm să ne alăturîm acestei campanii!Dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF.

Afișele de informare vor fi prezente în holurile cabinetelor medicilor de familie din toată ţara. În plus, medicii și asistentele vor explica pacienților despre importanța donării, despre lipsa riscurilor și despre care sunt beneficiile pentru sănătate. SNMF își va informa membri pe căile de comunicare deja cunoscute și va aduce la cunoștința publicului larg informații legate de donarea de sânge.

Pentru mai multe detalii

fdbs@doneazasange.ro

office@snmf.ro

Sus
Comentarii
Nume:
Email
(nu va fi publicat):
Telefon
(nu va fi publicat):
Comentariu:
Introdu codul

Completeaza cu atentie codul de mai sus. Literele nu conteaza cum sunt introduse. Pentru alt cod, apasa pe imagine.

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana unui medic sau autor de articole, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul saptamanamedicala.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Rubrici
Evenimente medicale Evenimente

in luna Mai 2018

Congresului SRATI 2018, Sinaia Congresului SRATI 2018, Sinaia

09 Mai 2018

In Prahova