Articole scrise de Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog

Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog

Ochii sunt responsabili pentru cca 80% din informaţiile primite din mediul înconjurător, deci funcţionarea lor în parametrii optimi este esenţială pentru dezvoltarea abilităţilor fizice şi intelectuale ale copiilor. De multe ori acuzăm dezinteresul, lenea sau lipsa de „ta-lent” pentru o anumită activitate, ignorând de exemplu importanţa coordonării ochi-mână şi a calităţii vederii la distanţă pentru practicarea multor sporturi sau oboseala apărută datorită suprasolicitării sau neclarităţii vederii la aproape.

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog

Ochii sunt responsabili pentru cca 80% din informaţiile primite din mediul înconjurător, deci funcţionarea lor în parametrii optimi este esenţială pentru dezvoltarea abilităţilor fizice şi intelectuale ale copiilor. De multe ori acuzăm dezinteresul, lenea sau lipsa de “talent” pentru o anumită activitate, ignorând de exemplu importanţa coordonării ochi-mână şi a calităţii vederii la distanţă pentru practicarea multor sporturi sau oboseala apărută datorită suprasolicitării sau neclarităţii vederii la aproape.

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog, 3 comentarii

Keratoconusul reprezintă o boală progresivă şi potenţial invalidantă a adultului tânăr. Ea este cea mai frecventă dintre distrofiile corneene, cu o prevalenţă de 1/2000.

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog

Oftalmopediatria este poate cea mai importantă ramură a oftalmologiei, deoarece de dezvoltarea vederii în timpul copilăriei depinde performanţa vizuală în tot restul vieţii. Pe lângă cunoştinţele vaste şi temeinice, oftalmopediatrii trebuie să dovedească şi o infinită răbdare şi inventivitate pentru a depăşi barierele de comunicare, emotivitatea şi angoasele caracteristice fiecărei categorii de vârstă.

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog, 3 comentarii

Glaucomul este o cauză importantă de scădere a vederii datorită pierderii ireversibile de fibre nervoase retiniene. Simptomele sunt multă vreme discrete (lăcrimare, disconfort minor, resimţit ca oboseală oculară) iar îngustarea progresivă a câmpului vizual este ignorată adesea de către pacienţi până în stadiile tardive, când apare afectarea vederii centrale- un pas până la orbire.

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog

Expunerea la radiaţia UV este un fenomen prezent pe întreaga  durată a anului şi a zilei, amplificat de anumiţi factori de mediu şi de particularităţile de formă a suprafeţei oculare şi a orbitei. Soarele reprezintă principala sursă a radiaţiilor invizibile, cu lungime de undă scurtă, numite UV (ultraviolete).

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog, 34 comentarii

Lentilele rigide gaz permeabile Lentilele corneene, semi -sclerale şi sclerale din materiale rigide gaz permeabile sunt alternativa modernă, cu transmisibilitate mare la oxigen, a lentilelor dure. Ele nu se deshidratează, iar keratita microbiană este excepţională.

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog, 72 comentarii

Remodelarea ochiului cu ajutorul lentilelor de contact Nu ar fi grozav dacă ai putea să-ţi corectezi vederea în timp ce dormi, astfel ca ziua să nu mai porţi nici ochelari, nici lentile de contact şi fără să te expui riscurilor c hirurgiei ? Cum e posibil?

citeste mai mult
Dr. Simona Radu, Medic primar oftalmolog, 11 comentarii

În jurul vârstei de 45 de ani remarcăm primele dificultăţi la citit. Dăm adesea vina pe meserie sau ne credem bolnavi.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj