Articole scrise de Redactie

Redactie

Hipertensiunea arterială este o condiție medicală serioasă, definită ca fiind creșterea constantă și menținerea la valori ridicate a presiunii exercitate de sânge la nivelul pereților arteriali. Tensiunea normală crește de la 90/60 în momentul nașterii, până la aproxima-tiv 120/80, în perioada adultă.

citeste mai mult
Redactie

24-25 noiembrie 2017, Hotel Afrodita,  Băile Herculane Un procent important din populaţia adultă se prezintă în farmacie sau în cabinetul medicului pentru a semnala episoade de amețeală sau vertij pe perioada vieții. O mare parte dintre aceste cazuri sunt provocate de tulburări vestibulare – la nivelul urechii interne -, însă amețeala poate fi provocată și de alte afecțiuni, cum ar fi tulburările neurologice, de exemplu.

citeste mai mult
Redactie

Inacest an Gral Medical pune la dispozitia pacientilor o oferta speciala, 50% reducere la ecografia bilaterala de san. Incidenta cancerului mamar (pe primul loc in topul cancerelor la femei) a cunoscut in Romania o crestere de 15% in ultimii 4 ani si o mortalitate de 3244 decese anual (cf.

citeste mai mult
Redactie

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile și diabetul zaharat”, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) inițiază o serie de activitati de informare a publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet, relansând campania de strangere de fonduri “Act Today to Change Tomorrow”. Pe 14 noiembrie 2017, SRDNBM a organizat masa rotundă cu tema “Femeile și diabetul zaharat”, invitând la dialog instituțiile și organizațiile naționale implicate în tratarea și prevenția diabetului, cu scopul de a analiza problemele de sistem, găsind totodată și posibile soluții.

citeste mai mult
Redactie

Testări gratuite pentru depistarea BPOC în weekendul 18-19 noiembrie, între orele 9.00-17.

citeste mai mult
Redactie, 1 comentariu

Congresul Național de Toxicologie, cu participare internațională, ediția a II-a, 3-4 noiembrie, București Pe 3 și 4 noiembrie 2017 a avut loc la București cea de-a doua ediție a Congresului Național de Toxicologie, cu participare internațională, eveniment care a reunit peste 150 de cadre medicale din întreaga țară. Cu tema „Siguranța  xenobioticelor și sănătatea omului, provocări actuale” evenimentul s-a bucurat de prezența a trei dintre cei mai cunoscuți specialiști internaționali în domeniul toxicologiei: prof.

citeste mai mult
Redactie

Bucureşti 02.11.2017    1 din 4 români nu va mai avea medic de familie în următorii 5 ani, lucru care va conduce la blocarea Programelor Naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi va lăsa fără asistenţă medicală primară aproape 5 milioane de cetățeni înscrişi pe liste, o situaţie fără precedent într-o ţară membră a Uniunii Europene.

citeste mai mult
Redactie

Sfaturi de care trebuie să ții cont dacă faci mastectomie sau reconstrucție mamară. Cancerul de sân este un diagnostic grav, care afectează anul aproximativ 8.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Noiembrie 2017

MEDICAL FORUM BRASOV 8 - 9 NOIEMBRIE 2017 MEDICAL FORUM BRASOV 8 - 9 NOIEMBRIE 2017

07 Noiembrie 2017

In Brasov
PHARMA FORUM BRASOV 8 - 9 NOIEMBRIE 2017 PHARMA FORUM BRASOV 8 - 9 NOIEMBRIE 2017

08 Noiembrie 2017

In Brasov
Simpozionul de Alergii Medicamentoase, Bucuresti Simpozionul de Alergii Medicamentoase, Bucuresti

17 Noiembrie 2017

In Bucuresti
CONFER 2017 CONFER 2017

23 Noiembrie 2017

In Iasi
Conferința Națională de Farmacie 2017 Conferința Națională de Farmacie 2017

16 Noiembrie 2017

In Bucuresti