Articole scrise de Redactie

Redactie

Cea de-aV-a Conferință Națională RoVaccin 2017 aduce în discuție situația îngrijorătoare a ratei scăzute de vaccinare din România, alături de strategiile și soluțiile posibil de pus în practică pentru îmbunătățirea situației, prin creșterea acoperirii vaccinale și eliminarea riscurilor generate de boli transmisibile. Conferința RoVaccinva avea loc pe 25 martie 2017, laHotel Crowne Plaza, București.

citeste mai mult
Redactie

2017 – anul provocărilor pentru cei ce lucrează în farmacii Provocările cu care se confruntă farmaciștii sunt din ce în ce mai multe, susțin la unison specialiștii. Mai mult, potrivit președintelui Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița, profesia de farmacist a avut mult de pierdut în ultimii ani.

citeste mai mult
Redactie

În perioada 17-18 martie 2017 Med Solutions Group a organizat cea de-a treia ediție din 2017 a Conferințelor Medicale Interdisciplinare MedDexla Timisoara, cu tema “Managementul și prevenția bolilor în secolul XXI : Necesitatea unei abordări multidiscplinare. Evenimentul științific a fost găzduit de Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

citeste mai mult
Redactie

Populația României poartă amprenta specifică unui proces de îmbătrânire demografică, arăta Institutul Național de Statistică încă din anul 2014*. Din punctul de vedere al sănătății, procesul de îmbătrânire presupune o serie de caracteristici importante, ce se resfrâng asupra individului.

citeste mai mult
Redactie

Târgurile de Joburi pentru Personalul Medical își deschid porțile din nou în această primăvară pentru toți cei care activează în domeniul medical și sunt dornici de a face o schimbare în carieră. În cadrul târgurilor organizate în această primăvară în 6 orașe din România, Cariere în Alb aduce față în față companii internaționale de recrutare și reprezentanți ai unităților medicale din țara noastră cu toți cei care sunt în căutarea unei noi oportunități de muncă atât în România, cât și în întreaga Europă.

citeste mai mult
Redactie

• 1 din 2 femei resimte simptome ale uscăciunii (aridității) vaginale: mâncărimi, iritații, dureri și chiar sângerări în zona vaginală. • Deși uscăciunea vaginală apare la 45% dintre femeile aflate la menopauză, ea afectează și femeile mai tinere.

citeste mai mult
Redactie

Ziua Mondială a Somnului este marcată anul acesta pe 17 martie, fiind o inițiativă a Asociației Mondiale a Medicinei Somnului ce atrage atenția asupra consecințelor pe care tulburările somnului le au asupra individului și societății. Tema Zilei Mondiale a Somnului în 2017 este “Dormind bine, prețuiești viața”, mesajul specialiștilor în domeniu fiind acela că somnul este un factor determinant al calității vieții.

citeste mai mult
Redactie

Glaucomul netratat  duce la orbire, iar singura metodă de a-l opri este depistarea lui la timp. 12-18 mai este Săptămâna Mondială  a Glaucomului.

citeste mai mult
Redactie

Disfuncția erectilă este o realitate cu impact major asupra sănătății relației de cuplu. Satisfacția în viața sexuală este un factor predictiv important pentru ceea ce înseamnă satisfacția față de viață în general, o viață sexuală sănătoasă fiind una dintre prioritățile vieții de cuplu.

citeste mai mult