Articole scrise de Redactie

Redactie

Gral Medical dezmite afirmatiile, aparute in zona online si a retelelor de socializare, legate de posibila colaborare cu medicul Burnei Gheorghe. Gral Medical nu are in prezent sectie de ortopedie, dotarea sectiilor existente sunt orientate catre chirurgia oncologica, iar tratamentul este tintit catre adulti si nu catre copii.

citeste mai mult
Redactie

Bucureşti, 19 iulie 2017– Printr-o aplicație mobilă integrată, dezvoltată în cadrul proiectului „Connecting for children with autism”, 300 de copii cu autism din București, Ilfov și Suceava vor fi monitorizați în timp real pe durata terapiei și a procesului de recuperare, ceea ce va permite integrarea lor mai ușoară în sistemul educațional. Planificată să se deruleze pe o perioadă de un an, până în iunie 2018, inițiativa a fost lansată de Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA şi Asociaţia New Odyssey și este cofinanțată de Fundaţia Vodafone România,cu aproximativ 320.

citeste mai mult
Redactie

Roche România a publicat astăzi primul raport de implicare în comunitate al companiei, în cadrul căruia sunt prezentate proiectele realizate de Roche România în colaborare cu diverși parteneri. În anul 2016, peste 30.

citeste mai mult
Redactie

Autori, afiliere: Lector Iliescu Dominic, Dr. Marina Stan, Dr. Cara Monica, Conferențiar univ. Tudorache Stefania, Profesor univ.

citeste mai mult
Redactie

Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge şi Societatea Naţională de Medicina Familie lansează o campanie de informare cu privire la donarea de sânge în România Bucureşti, 14 iunie 2017 Organizația Mondială a Sănătății arată că doar 62 de țări reușesc să își asigure integral resursele de sânge necesare din donări voluntare (neplătite) de sânge, iar 34 de țări încă depind în proporție covârșitoare de donările plătite sau cele intrafamiliale. Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS), în colaborare cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) lansează o nouă campanie de informare asupra importanţei donării de sânge în România, pe fondul scăderii numărului de donatori recurenţi din ultimele 6 luni.

citeste mai mult
Redactie

Donațiile vor fi direcționate către un aparat EEG, în Brașov Pe 11 iunie a avut loc la Târgu Mureș competiția de înot Swimathon, organizată de Fundația Comunitară Mureș, cu scopul final de strângere de fonduri pentru cauze caritabile. Proiectul Telemedicină în Epilepsie, inițiat de medicul neurolog Bogdan Florea și fondat de Asociația Lions Club Transilvania, a reușit să strângă un număr record de donații, de 13.

citeste mai mult
Redactie

Bucureşti, 12 iunie 2017 Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) se solidarizează cu medicul de familie Cătălin Petrencic, colegul nostru, medic de familie în comuna Mănăstriea Călărași, care a adresat ieri, 11 iunie, o scrisoare deschisă Președintelui României și Prim-ministrului României. Atragem atenția de câțiva ani asupra nevoii de schimbare de strategie în sistemul de sănătate, prin dezvoltarea Asistenței Medicale Primare și punerea accentului pe pacient, care trebuie să se afle în centrul sistemului de sănătate și căruia trebuie să i se asigure accesul nemijlocit și nediscriminatoriu la asistență medicală.

citeste mai mult
Redactie

Noua terapie Coolifting deschide un nou viitor pentru rejuvenarea faciala si va fi lansata oficial incepand cu 07 iunie, ora 17:30, la Clinica de Estetica Dermoesthetique din Palas Iasi! Odata cu sosirea verii Clinica de Estetica DERMOESTHETIQUE isi imbogateste paleta de solutii faciale antiaging si isi mareste gama de servicii cu o noua tehnologia:  COOLIFTING -Cea  simpla, eficienta, non-invaziva si rapida terapie, cu rezultate vizibile in doar 5 minute.

citeste mai mult
Redactie

Subiect tabu la iCEE.fest: beneficiile marijuanei în medicină. Alte subiecte fascinante: cum se foloseste realitatea virtuală în sala de operații  sau cum o artistă schimbă sunetele deprimante pe care le auzim în spitale Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei și Internetului din regiune, iCEE.

citeste mai mult
Redactie

Florian Bodog, Ministrul Sanatatii, siOctavian Alexandrescu, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, au confirmat participarea la noua editie a Forumului Industriei Farmaceutice, organizat de Pharma Business Services pe data de 8 iunie 2017. In conditiile in care tara noastra nu are in acest moment o politica publica a medicamentului, iar piata locala de produse farmaceutice continua sa se confrunte cu lipsa de predictibilitate si sa fie afectata de schimbarile legislative ce au modificat pretul medicamentelor, fapt ce a dus la disparitia unui numar foarte mare de medicamente de pe piata, este nevoie de o analiza lucida a acestor probleme si o evaluare a solutiilor care ar trebui aplicate pentru rezolvarea acestora.

citeste mai mult