Articole scrise de Redactie

Redactie

► Aproape 2 milioane de pacienți români diagnosticați cu Diabet Zaharat în 2016 (studiu PREDATORR, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice) ► + 640 de milioane de persoane în întreaga lume pot fi afectate de Diabet în 2040 ► + 400 de milioane persoane diagnosticate cu Diabet la nivel mondial în 2016 ► Incidența crescută în Scandinavia, Europa, America de Nord, Australia ► Incidența scăzută în China, Coreea, Japonia București, 25 septembrie, 2017: Asociația pentru Dezvoltare și Cercetare Medicală Sanamed(ADCMS) a organizat în luna septembrie a acestui an, în cadrul Institutului Francez, cea de-a V-a ediție a conferinței cu tema “Complicațiile neurologice în Diabetul Zaharat,” ca parte a seriei anuale dedicată exclusiv managementului acestei complexe afecțiuni: iDiabet-Diabetul inteligent. Aflată în cel de-al treilea an consecutiv de desfășurare, ediția din această toamnăa fost sprijinităde companiile partenereSanofi, Gerrot Lannach, Novo Nordisk șiWorwag, subliniind astfelnevoia de colaborare și dialog întretoți partenerii implicați în managementul Diabetului Zaharat: pacienți, familie, echipa multidisciplinară de medici, alături de companiile farmaceutice.

citeste mai mult
Redactie

În data de 23-24 septembrie 2017, sub motto-ul ”Viitorul depinde de ce facem în prezent” s-au desfășurat la Hotel Ramada Majestic din București,  lucrările celei de a 2-a ediții a Conferinței  Asociației Pacienților cu Neoplazii Mieloproliferative „MIELOPRO”. La lucrările Conferinței au participat  pe lângă membrii asociației (pacienți și membri de familie) și profesioniști consacrați: Dan Zaharescu –director executiv ARPIM, dr.

citeste mai mult
Redactie

► Investiția la nivelul întregului an se ridică la suma de 1,5 milioane euro. Stericycle România, companie activă în domeniul gestionării deșeurilor periculoase (industriale, chimice, medicale, veterinare) anunță finalizarea unei investiții de 1 milion euro într-un echipament de sterilizare a deșeurilor medicale periculoase, de ultimă generație, la punctul de lucru din Jilava.

citeste mai mult
Redactie

Meteorologii au emis din nou cod portocaliu de furtună pentru județele Dâmbovița, Prahova, Vrancea, Buzău și Bacău. Avertizarea intră în vigoare astăzi, 20 septembrie, începând cu ora 16.

citeste mai mult
Redactie

Bistrița Năsăud la Simpozionul Frama Practic Ed. 58 Considerați publicitatea la medicamente benefică sau nu?

citeste mai mult
Redactie

A X-a ediție a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul” Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului este marcată anual în data de 14 noiembrie. Inițiativa globală a fost creată de Federația Internațională de Diabet împreună cu Organizația Mondială a Sănătății,cu scopul sporirii conștientizării asupra pericolelor pe care le implică diabetul și în vederea sublinierii importanței pe care un stil de viață sănătos îl are asupra sănătății.

citeste mai mult
Redactie

16 septembrie 2017  Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoieticeeste marcată în 2017, la nivel internațional, sâmbătă, 16 septembrie. Evenimentul, născut din dorința de a mulțumi milioanelor de donatori înscriși în registrele donatorilor de celule stem hematopoietice din întreaga lume a fost inițiat de către Asociaţia Internaţională a Donatorilor de Măduvă.

citeste mai mult
Redactie

În fiecare zila Institutul Clinic Fundeni sunt înregistrate, în medie, 193 de cazuri despitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă (pacienți acuți și cronici), în jur de 115 consultații încamera de gardă și circa 72de consultații înregim ambulator. Activitatea intensă din cadrul Institutului Clinic Fundeni, caracterizată de o adresabilitate foarte ridicată și de cazuri extrem de dificile, este gestionată cu ajutorul unei echipe, care, ghidate de motto-ul „Iubește viața”, se dăruiește zi de zi pentru asigurarea celei mai bune îngrijiri pacienților Institutului, 365 de zile pe an, sau, după caz, 366.

citeste mai mult
Redactie

Amprenta de pe limbă Nu scoate limba dacă vrei să-ţi ascunzi identitatea. La fel ca şi în cazul amprentelor digitale, toată lumea are şi o amprentă linguală unică!

citeste mai mult
Redactie

În 1996 am înfiinţat primul cabinet de consiliere al fumătorilor din România. De atunci m-am implicat în această bătălie antifumat în dorinţa de a-i proteja pe toţi cei obligaţi să respire într-o atmosferă „afumată”.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2017

Workshop on Advanced Endoscopic Techniques Workshop on Advanced Endoscopic Techniques

11 Septembrie 2017

In Iasi
Forumul Național de Gineco-Oncologie, Bucuresti Forumul Național de Gineco-Oncologie, Bucuresti

22 Septembrie 2017

In Bucuresti
MEDICAL FORUM ARAD 27 - 28 SEPTEMBRIE 2017 MEDICAL FORUM ARAD 27 - 28 SEPTEMBRIE 2017

27 Septembrie 2017

In Arad
PHARMA FORUM ARAD 26 – 27 SEPTEMBRIE 2017 PHARMA FORUM ARAD 26 – 27 SEPTEMBRIE 2017

26 Septembrie 2017

In Arad
Congresul National de Cardiologie, Editia a 56-a Congresul National de Cardiologie, Editia a 56-a

20 Septembrie 2017

In Prahova
Conferinta Multidisciplinara PedDex, Bucuresti Conferinta Multidisciplinara PedDex, Bucuresti

22 Septembrie 2017

In Bucuresti
Al XVIII-lea Congres SNPCAR, Cluj Napoca Al XVIII-lea Congres SNPCAR, Cluj Napoca

27 Septembrie 2017

In Cluj