Articole scrise de Redactie

Redactie

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF), în numele medicilor de familie, adresăm pacienților noștri următoarele recomandări ► pentru pacienții cu boli cronice stabilizate care mai au medicație, vă recomandăm să vă reprogramați telefonic, pentru a evita să ieșiți din case în situația dată ► pentru pacienții cu boli acute și urgențe minore, vă recomandăm să luați legatura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultației. Medicul de familie va decide dacă este nevoie de solicitarea ambulanței, pentru a nu supraaglomera serviciile de urgență cu cazuri care mai pot fi temporizate sau nu reprezintă urgențe reale.

citeste mai mult
Redactie

Despre poliartrita reumatoidă: • 30% din populaţia adultă a Europei suferă de boli reumatice, care reprezintă cea mai frecventă formă de boală cronică în Europa • 50% din populaţie prezintă durere musculo-scheletică • 20% din consultaţiile din medicina primară sunt destinate afecţiunilor osteo-articulare Afectează mult mai des femeile, 3 cazuri la femei, faţă de un caz la bărbaţi Dacă nu este recunoscută şi tratată la timp, conduce la modificări ireversibile, chiar o distrugere completă a articulaţiilor, deformări care produc un handicap major. Este, după accidentele de circulaţie, principala boală care duce la handicap locomotor În România, 1% din populaţie, sau cel putin 200.

citeste mai mult
Redactie

BPOC este o boală de plămâni care afectează 300 milioane de oameni din întreaga lume şi cauzează anual moartea a peste trei milioane de oameni. În România aproximativ un milion de oameni suferă de această boală.

citeste mai mult
Redactie

Brasov - 10.12.2016 In data de 10 decembrie 2016, Federația Asociaților Bolnavilor de Cancer (FABC) a organizat la Brasov, la Centrul Cultural Reduta, evenimentului traditional dedicat biruintei pacientilor oncologici în lupta cu boala – ZIUA SUPRAVIEUITORULUI DE CANCER, editia a XIII – a.

citeste mai mult
Redactie

București, 7 decembrie 2016: 10 copii din Cambodgia, diagnosticați cu malformații congenitale cardiace, vor fi salvați datorită unei misiuni caritabile în care este implicat medicul roman Mircea Cotul, de la Spitalul Monza. Cu peste 1.

citeste mai mult
Redactie

În perioada 24-26 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms în Bucureşti s-a desfăşurat Conferinţa Naţională de Farmacie - Ediţia 2016, eveniment organizat sub egida Colegiului Farmaciştilor din România, Asociaţiei Medicale Române şi Societăţii de Ştiinţe Farmaceutice din România  în parteneriat cu Agenţia Naţionala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale. Evenimentul a reunit peste 650 de farmacişti şi medici înscrişi, mai multe companii din domeniul farmaceutic, firme de aparatură medicală precum şi personalităţi importante din sfera medicală şi farmaceutică.

citeste mai mult
Redactie

Bucureşti – 28 noiembrie Lupta cu cancerele de sânge obține astăzi tot mai multe victorii, însă noile tratamente și abordările medicale integrate au făcut posibilă schimbarea paradigmei, iar unele dintre cele 140 de tipuri de cancere de sânge, altădată fatale, au astăzi impactul unei boli cronice. Acestea sunt concluziile conferinţei de presă „Cancere pe care le-am învins”, care a avut loc la iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) cu sprijinul Janssen România şi care s-a desfăşurat cu participarea pacienţilor din cadrul Asociaţiei Române Împotriva Leucemiei şi Asociaţiei Pacienţilor cu Limfom, care au împărtăşit cu cei prezenţi experienţa care a dus la supravieţuirea lor în faţa cancerelor hematologice.

citeste mai mult
Redactie

Piciorul diabetic, ulcerul varicos și escarele sunt cele mai frecvente tipuri de răni cronice, afectând peste un milion de români. Acestea presupun deseori dureri persistente, risc constant de infecții, limitarea activităților zilnice, vizite interminabile la medicul specialist și costuri ridicate.

citeste mai mult
Redactie

• 17,5% mai multe decese prin cancer pulmonar în 2015 față de 2012 (Institutul Național de Statistică din România) • FABC, SNMF alături de SRP lansează Grupul de Lucru pentru un management eficient și rapid al pacientului diagnosticat cu cancer pulmonar Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) are ca misiune permanentă promovarea drepturilor bolnavilor de cancer, susţinând, astfel, și accesul lor la soluţii terapeutice capabile să le ofere o şansă reală în lupta împotriva cancerului. Dintre toate tipurile de cancer, cel pulmonar creionează în România, conform datelor disponibile, unele dintre cele mai grave situații: prevenție ineficientă, diagnosticare târzie, lipsa accesului la tratament eficient.

citeste mai mult
Redactie

București, 17 noiembrie: O nouă premieră medicală națională a avut loc ieri, în cadrul Centrelor de Excelență ARES și Spitalul Monza. În urma unei proceduri minim invazive (nechirurgicale), un pacient în vârstă de 50 de ani, a beneficiat de un dispozitiv valvular, denumit “Amplatzer Vascular Plug 3”.

citeste mai mult