Articole scrise de Redactie

Redactie

In perioada 19-22 octombrie 2017, la Hotel Sport din Poiana Brasov, se desfasoara Congresul Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara (SRCCV 2017), eveniment la care sunt asteptati peste 400 de participanti. Timp de 4 zile, peste 100 de prezentari vor fi sustinute in paralel in 3 sali de 47 de specialisti romani si din strainatate, in cadrul unui program stiintific care promoveaza abordarea multidisciplinara.

citeste mai mult
Redactie

Doar comunicând eficient, în echipă, și abordând această boală interdisciplinar durata de viață a unui pacient diagnosticat cu cancer bronhopulmonar poate fi prelungită considerabil, iar calitatea vieții să fie cu mult îmbunătățită. Acesta a fost mesajul pe care Conferința Regională de Cancer Bronhopulmonar Oltenia, ediția a III-a, l-a transmis participanților prezenți pe 20 septembrie 2017 în sala Aula Magna din Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova.

citeste mai mult
Redactie

In perioada 21 - 24 septembrie 2017, la Hotel International din Iasi, se desfasoara Congresul Societatii Euro-Asian Bridge for Cardiovascular Surgery (EABM), eveniment stiintific international care are loc in premiera in Romania. Societatea Euro-Asian Bridge for Cardiovascular Surgery, prezidata in premiera de un chirurg roman - profesorul Grigore Tinica, este o societate profesionala de chirurgi cardiovasculari care creeaza o punte intre tarile din Europa si Asia, luand nastere la initiativa a doi mari chirurgi: profesorii Sotirios Prapas din Grecia si Belhan Akpinar din Turcia.

citeste mai mult
Redactie

Aveți o răceală și vă simțiți jalnic. Posibil să fi încercat deja anumite medicamente fără prescripție, însă simțiți că este timpul pentru ceva mai puternic.

citeste mai mult
Redactie

„Expunerea involuntară la substanțele toxice din mediulînconjurător  provoacă anual 193.000 de decese”, arată un raport publicat în anul 2016 de Organizația Mondială de Sănătate (O.

citeste mai mult
Redactie

      10 ecografii gratuite in luna septembrie. Fiti printre primii care se programeaza.

citeste mai mult
Redactie

Acum e momentul sa ai grija de tine si de ai tai! Mesaj dedicat clientilor de la medicina muncii si pacientilor inscrisi la medicina de familie.

citeste mai mult
Redactie

Dragi colegi, Imi face o mare placere sa va anunt ca printr-un comunicat publicat in 30 iunie, Ministerul Sanatatii a anuntat adoptarea curriculum-ului de chirurgie vasculara propus de SRCV. (https://rezidentiat.

citeste mai mult
Redactie

Dezvoltarea activității de transplant medular în România, dependentă de extinderea Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Câteva mii de români află, în fiecare an, că suferă de leucemie, limfom Non-Hodgkin, mielom multiplu sau limfom Hodgkin1. Pentru unii dintre aceștia, transplantul medular (transplantul de celule stem hematopoietice) este unica soluție terapeutică.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2017

CONFERINTA NATIONALA DE CHIRURGIE, Iasi CONFERINTA NATIONALA DE CHIRURGIE, Iasi

04 Octombrie 2017

In Iasi
Congresul Național de Psihiatrie 2017, Sinaia Congresul Național de Psihiatrie 2017, Sinaia

12 Octombrie 2017

In Prahova
PHARMA FORUM BUCURESTI 12 - 13 OCTOMBRIE 2017 PHARMA FORUM BUCURESTI 12 - 13 OCTOMBRIE 2017

12 Octombrie 2017

In Bucuresti
EASAPS 2017 Meeting. Bucharest, Romania EASAPS 2017 Meeting. Bucharest, Romania

05 Octombrie 2017

In Bucuresti