Articole scrise de Redactie

Redactie

Conferința interdisciplinară Antibioticele între UZ și ABUZ, ediția a II-a 30-31 martie 2018, Ramada Parc, București Conform celor mai noi date OMS, România este unul dintre statele în care antibioticele sunt consumate în exces. 1 din 6 români a consumat în ultimul an antibiotice fără prescripție medicală, arată un studiu recent Cult Market Research, administrarea  în mod eronat a antibioticelor fiind unul dintre factorii majori care contribuie la creșterea  rezistenței bacteriene.

citeste mai mult
Redactie, 5 comentarii

Acest mesaj este pentru toți colegii mei de breaslă, indiferent de canalele media în care activeză! Sunt una dintre miile de paciente cu endometrioză din România și de curând am înființat Asociația Eu și Endometrioza pentru toate pacientele cu această afecțiune de la noi din țară!

citeste mai mult
Redactie

06 Martie 2018, BucureștiConștientizarea rolului pe care medicina primară îl ocupă în construirea unui sistem medical puternic este o necesitate, medicina de familie fiind un instrument estențial în supravegherea și promovarea stării de sănătate. Este nevoie de recunoașterea  activității desfășurate în  cabinetul medicului de familie, fără de care nu putem vorbi de prevenție, educare și consiliere în problemele de sănătate ce țin de afecțiuni diverse.

citeste mai mult
Redactie

► Primul medicament nou aprobat din ultimii 10 ani în Europa pentru pentru tratamentul pacienţilor cu hemofilie A care prezintă inhibitor de factor VIII ► Administrarea subcutanată săptămânală poate reduce povara tratamentului Comisia Europeanăa aprobat un nou medicament Roche destinat profilaxiei de rutină a episoadelor de sângerare, la persoanele care suferă de hemofilie A care prezintăinhibitor de factor VIII. Acest medicament poate fi utilizat de către toți pacienții, indiferent de vârstă.

citeste mai mult
Redactie

Dr. Elisabeta Benea – conferenţiar universitar, disciplina de Boli Infecţioase Matei Balș, UMF Carol Davila Bucureşti, medic primar, doctor în ştiinţe medicale Dr.

citeste mai mult
Redactie

Point Public Affairs organizează cea de-a doua ediție a conferinței Think Health. Punctul de Inflexiune, ce va avea loc pe 19 februarie 2018, la The Ark, în București.

citeste mai mult
Redactie

„Ce pot face eu, ca specialist, pentru pacienții cu AVC?” este titlul primei întâlniri științifice din programul național dedicat accidentului vascular cerebral, „AVC 360° - Călătoria Pacientului” „AVC 360° - Călătoria Pacientului”, primul program multidisciplinar de anvergură națională lansat de Asociația Română de Comunicare în Sănătate (ARCIS EDU) și dedicat uneia dintre cele mai grave patologii la nivel mondial, accidentul vascular cerebral, va debuta la Craiova pe data de 16 februarie, la hotelul Ramada Plaza, sala Constantin Brâncuși, de la ora 13:00.

citeste mai mult
Redactie

Eradicarea hepatitelor din România poate fi realizată cu succes doar în cazul în care toți pacienții au acces la toate tratamentele existente. În plus, modelul aplicat în țările în care numărul de pacienți cu hepatită scade considerabil demonstrează că este esențial ca în programul național de sănătate să fie incluse și accesul la screening gratuit, precum și informarea și educarea populației.

citeste mai mult
Redactie

Buna ziua, Prin acest email avem placerea de a va invita sa deveniti parteneri media ai evenimentului Body Mind Spirit EXPO – cel mai mare targ dedicat unei vieti sanatoase din Romania. Ajuns la Editia cu numarul XXIII, Body Mind Spirit EXPO se va desfasura in Bucuresti, la Sala Palatului, in perioada 9-10-11 Februarie 2018.

citeste mai mult
Redactie

Cu o experienta de peste 20 de ani in managementul sindroamelor dureroase cronice refractare la terapia conventionala, clinica NeuroPain vine in ajutorul pacientilor cu acuze dureroase complexe, de durata, dar și a celor acute ce afecteaza calitatea vietii pacientului. Durerea este simptomul care aduce cel mai frecvent pacientul la medic.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Martie 2018

SRATS CONGRESS 2018 SRATS CONGRESS 2018

21 Martie 2018

In Bucuresti
Farma Practic ediția 63, Poiana Brașov Farma Practic ediția 63, Poiana Brașov

09 Martie 2018

In Brasov
Forumul Național de Gineco-Oncologie 2018 Forumul Național de Gineco-Oncologie 2018

16 Martie 2018

In Bucuresti