Articole scrise de Redactie

Redactie

Acum e momentul sa ai grija de tine si de ai tai! Mesaj dedicat clientilor de la medicina muncii si pacientilor inscrisi la medicina de familie.

citeste mai mult
Redactie

Dragi colegi, Imi face o mare placere sa va anunt ca printr-un comunicat publicat in 30 iunie, Ministerul Sanatatii a anuntat adoptarea curriculum-ului de chirurgie vasculara propus de SRCV. (https://rezidentiat.

citeste mai mult
Redactie

Dezvoltarea activității de transplant medular în România, dependentă de extinderea Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Câteva mii de români află, în fiecare an, că suferă de leucemie, limfom Non-Hodgkin, mielom multiplu sau limfom Hodgkin1. Pentru unii dintre aceștia, transplantul medular (transplantul de celule stem hematopoietice) este unica soluție terapeutică.

citeste mai mult
Redactie

Îmbătrânirea naturală a fost asociată cu o pierdere de 1 % a masei musculare de la vârsta de 30 de ani, o pierdere ce devine accentuată însă după 70 de ani, arată specialiștii. Astfel, potrivit cifrelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul persoanelor sarcopenice în 2016 a fost de 10.

citeste mai mult
Redactie

Cifre în lume: · Melanomul este pe locul 8 în ceea ce privește incidența¹ · Aproximativ 200.000 de noi cazuri de melanom sunt diagnosticate anual² · 70% dintre adolescenți nu folosesc protecție solară⁷ · 1 din 2 persoane nu a fost niciodată la un control dermatologic pentru alunițe⁸ · Doar 1 din 3 persoane îşi verifică propriile aluniţe cel puţin o dată pe an⁸ · 90% dintre cancerele de piele se pot vindeca dacă sunt depistate la timp² Cifre în România: · 30% dintre români nu folosesc niciodată protecție solară⁶ Obiceiuri sănătoase pentru o protecție sporită pe durata expunerii la soare Având în vedere că între 50% și 70% dintre cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la raze UVA și UVB, este esențial să respectați câteva reguli simple alături de folosirea unei loțiuni solare: · Evitați să vă expuneți la soare în intervalul orar 11 - 16 · Alegeți să stați la umbră și să nu vă expuneți direct la soare · Reaplicați produsul de protectie solara odată la două ore în strat generos · Expunerea directă la soare este interzisă pentru copiii cu vârsta sub 3 ani · Reduceți expunerea copiilor la soare pe cât de mult posibil întrucât pielea acestora este mult mai sensibilă decât cea a adulților.

citeste mai mult
Redactie

La Roche-Posay lansează la nivel mondial pentru al treilea an consecutiv, Campania socială Save Your Skin (http://www.laroche-posay.

citeste mai mult
Redactie

 Această aprobare înseamnă că pacienții cu artrită reumatoidă din țările Uniunii Europene vor avea opțiunea alegerii unui nou tratament remisiv al bolii, administrat oral Artrita reumatoidă este o boală autoimună inflamatorie cronică ce se manifestă prin simptome ce includ durere și inflamație articulară, în special la nivelul mâinilor, picioarelor și genunchilor. Deși nu se cunoaște cauza exactă a bolii, ea este, în general, considerată o boală autoimună, deoarece sistemul imunitar al celor ce suferă de această afecțiune identifică incorect țesuturile sănătoase ca fiind o amenințare și le atacă.

citeste mai mult
Redactie

În fiecare an, primăvara, Asociaţia Română de Balneologie organizează Congresul Naţional de Balneologie. Anul acesta, 2017,  întâlnirea colegială şi ştiinţifică am avut-o în frumoasa staţiune balneară  Băile Govora.

citeste mai mult
Redactie

Anual, Asociatia Romana de Balneologie realizeaza evaluarea Statiunilor Balneare, prezentata in cadrul Congresului National de Balneologie. Evaluarea pentru anul 2017 prezentata in cadrul Congresului National de Balneologie, Baile Govora, 4 - 7 Mai 2017.

citeste mai mult