A V-a editia a Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență, Cluj

A V-a editia a Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență, Cluj

Specialitate: Anestezie si Terapie Intensiva
Site: http://cimu.ro/
Data: Joi 05 Iulie 2018

Stimați colegi,

Avem deosebita plăcere să vă invităm la ediția a V-a a Congresului Interdisciplinar de Medicină de Urgență, care va avea loc în vechea cetate medievală Castrum Clus, centrul universitar de tradiție din inima Transilvaniei, care se bucură de prestigiul școlii medicale atât în țară cât și în străinătate.

Dezvoltarea științifică și tehnologică ne oferă tot mai evident posibilitate colaborării interinstituționale, care să permită conturarea unor „bune practici medicale integrate” și implementarea de noi strategii „evidence-based” în vederea asistării eficiente a situațiilor de urgență medico-chirurgicale. Aceasta presupune implicarea de specialiști din domenii medicale și conexe care să conlucreze sub același tip de concept, astfel împletind cunoștiințe medicale, paramedicale, de aviație, tehnologia informației, tactică de căutare, salvare, comunicare și asistare psihologică în cadrul unei structuri complexe de tipul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Consolidarea relațiilor dintre instituții este, însă, doar un prim pas pe care îl putem face în demersul nostru de a oferi soluții integrate în cazul situațiilor de urgență. Împărtășirea de informații medicale și promovarea unor intervenții eficiente de către experții din România și din străinătate dar, mai ales, formarea și perfecționarea practicilor medicale ale specialiștilor din domeniu constituie principalele obiective pe care ni le-am propus pentru această ediție a congresului. Continuarea tradiției în colaborarea cu Societatea Europeană de Medicină de Urgență prin organizarea de sesiuni cu experții EuSEM oferă participanților conectarea la cele mai noi concepte de practică în medicina de urgență.

Vă așteptăm să luați parte la evenimentele pe care vi le-am pregătit: sesiuni științifice interdisciplinare, mese rotunde, workshop-uri interactive, prezentări de cazuri, simpozioane și sesiuni demonstrative, toate adresate personalului din domeniul asistenței de urgență: medici specialiști, medici rezidenți, asistenți medicali, studenți, paramedici, dar și pacienți.

Vechea citadelă a științei din inima Ardealului vă așteaptă cu drag.

Cu deosebită considerație,

Conf. Dr. Adela Golea

Președintele Comitetului de Organizare

Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta