Al II-lea Congres National: Progrese in Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara cu participare internationala impreuna cu al IV-lea Simpozion de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara Pediatrica

Al II-lea Congres National: Progrese in Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara cu participare internationala impreuna cu al IV-lea Simpozion de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara Pediatrica

Specialitate: Chirurgie Cardiaca si a Vaselor Mari
Site: http://cardiocluj.ro/
Data: Joi 17 Mai 2018

Dragi colegi,

Anul 2017 a însemnat prima ediţie a Congresului Internaţional “Progrese în Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară”, organizat de Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Anul 2017 a marcat totodată și 25 de ani de la înfiinţarea Institutului, de către cel al cărui nume îl poartă azi, profesorul Niculae Stăncioiu.

Prima ediţie a constituit, așa cum au apreciat majoritatea participanţilor, un real succes, motiv pentru care am decis să organizez și a doua ediţie, și, de ce nu, să fac în așa fel încât să devină o tradiţie a Clujului universitar.

Frumosul oraș de pe Someș, un centru cultural și universitar de marcă, are multiple puncte de atracţie care fac ca, cele 3-4 zile de congres să devină și mai tentante în această perioadă a anului.

De asemenea, împreună cu comitetul știinţific, din care fac parte nume de referinţă în cardiologia și chirurgia cardiovasculară din România și Europa, vom selecta cele mai interesante lucrări pentru a vă fi prezentate și supuse discuţiilor. Temele abordate vor urmări în primul rând progresele făcute pe terenul chirurgiei cardiace atât la adulţi cât și la copii, al cardiologiei clinice și intervenţionale, și nu în ultimul rând, al chirurgiei vasculare. Vom organiza de asemenea workshop-uri și transmisii live din sălile de operaţie, cu intervenţii chirurgicale și proceduri intervenţionale cât mai interesante.

Reprezentanţii industriei de materiale medicale vor avea ocazia să prezinte cele mai noi tehnologii în cadrul expoziţiei care va fi organizată cu acest prilej. Și această a 2-a ediţie va fi organizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Vă așteptăm cu mult interes!

Conf. Dr. Adrian Molnar