Conferinta Nationala Ziua Medicului de Familie 2018

Conferinta Nationala Ziua Medicului de Familie 2018

Specialitate: Medicina de Familie
Site: http://www.mediamed.ro/portfolio/conferinta-nationala-ziua-medicului-de-familie-2018/
Data: Miercuri 04 Iulie 2018

Data: 4-7 iulie 2018

Locatie: Hotel Ramada, Sibiu

Site: www.cnmf.ro

Asociaţia Medicilor de Familie Sibiu în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şiSocietatea Naţionalăde Medicina Familiei (SNMF), organizeazăîn perioada 4-7 iulie 2018, Conferinţa Naţională“Ziua Medicului de Familie” la Hotel Ramada, Sibiu.

Printre invitați se numără medici cu experiență, cadre didactice ale Facultății de Medicină din Sibiu și de la alte facultăți de medicină din țară, care vor aduce perspectivă multidisciplinară în managementul bolilor. Lectorii, constituiți în grupurile de lucru patronate de Societatea Națională de Medicina Familiei, vor oferi abordări aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistică, strategii de dezvoltare organizațională etc.

Noutatea Conferinţei este cursul pre-Conferinţă, ”Abordarea pacienților cu insuficiență cardiacă în cabinetul medicului de familie”, susţinut în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, directori de curs: Conf. Univ. Dr. Ovidiu Chioncel şi Şef Lucrări Dr. Loredana Piloff, 4 iulie 2018.

Temele Conferinţei:

1. Abilități clinice aplicate în contexul specificului medicinei de familie

Abordarea centrată pe pacient, specifică practicii medicinei de familie, necesită cunoștințe complexe, multidisciplinare și dezvoltarea de abilități care să permită abordarea holistică a pacientului. Probleme de patologie diversă vor fi prezentate din prisma elementelor esențiale, specifice medicinei de familie și din perspectiva echipei multidisciplinare.

2. Abilităţi de comunicare

Comunicarea eficientă este un punct cheie al calității actului medical. Principii și instrumente ale comunicării vor fi abordate de medici dar și de specialiști în comunicare, precum și psihologi.

3. Aspecte epidemiologice actuale cu frecvență crescută în practica medicului de familie

Datele epidemiologice sunt atât surse, cât și mijloace de informare în demersul diagnostic. Valoarea acestora este importantă și pentru acțiunile de prevenție. Cunoașterea și utilizarea datelor epidemiologice, actualizate prin valoarea diagnostică și prognostică, oferă un plus de eficiență echipei multidisciplinare, în cadrul căreia poziția centrală o reprezintă medicul de familie.

4. Aspecte etice, profesionale și legislative în practica medicului de familie

Dificultățile evidențiate în managementul cabinetului de medicină de familie vizează o multitudine de aspecte legislative, dar și deontologice și etice. Relații armonioase în echipa medicală, cu pacienții, dar și cu diferitele foruri și organizații ale comunității sunt obiective importante în medicina de familie. Sunt invitate prezentări centrate pe problematica eticii activității medicale, a legislației cu care interferă activitatea medicului de familie și propuneri de eficientizare a managementului cabinetului de medicină de familie. Un mijloc important de creștere a valorizării medicinei de familie îl putem avea din noi strategii organizaționale, pe care le așteptăm spre prezentare și dezbatere în această secțiune.

La Conferinţa Naţională“Ziua Medicului de Familie” sunt asteptaţi aproximativ 400 de medici atât din Sibiu, cât şi din întreaga ţară.

Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta