Conferința Națională de Neuroștiințe cu participare Internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Conferința Națională de Neuroștiințe cu participare Internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Specialitate: Neurochirurgie
Site: http://www.zileleneuro.dimasevents.ro/
Data: Joi 19 Octombrie 2017

Neurochirurgia este una dintre ramurile de vârf ale chirurgiei la nivel mondial și un domeniu care are mult de oferit și în România. Înțelegând necesitatea comunicării între specialiștii acestei ramuri, Compania DIMAS împreună cu Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi au dezvoltat un program de comunicare dedicat NEUROCHIRURGIEI.

Conferința Națională de Neuroștiințe cu participare Internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, eveniment organizat anual în luna octombrie, în Iasi, face parte din acest program. Evenimentul va reuni manifestări științifice, prilejuite de aniversarea a 45 de ani de la inaugurarea primului spital de neurochirurgie din România - Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi.

EVENIMENTUL ESTE CREDITAT CU 24 CREDITE EMC DE CĂTRE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA!

ÎN CADRUL EVENIMENTULUI VA FI ORGANIZATĂ ȘI O MASĂ ROTUNDĂ - CERCETAREA ÎN NEUROȘTIINȚE ÎN CENTRUL UNIVERSITAR IAȘI, A CĂREI MODERATOR VA FI GABRIEL CRUMPEI, de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al.I. Cuza, Iași.

Mai multe detalii si informatii va rugam sa regasiti pe site-ul evenimentului www.zileleneuro.dimasevents.ro

Dintre oficialități, au confirmat participarea până în prezent:  Domnul Ministru al Cercetării și Inovării Prof. Dr. Ing. Puiu Lucian GEORGESCU, Prof. Dr. Alexandru Vlad CIUREA, Conf. Dr. Horia PLEȘ, Domnul Președinte al CAS Iasi – Radu ȚIBICHI, Domnul Director al DSP Iași – Liviu STAFIE, etc.

Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la lucrările Conferinței Naționale de Neuroștiințe cuparticipare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași” ediție cu prilejul căreia se vor aniversa 45 de ani de Neurochirurgie la nivel European în Iași.

Primul spital de neurochirurgie din România, de nivel european, a fost inaugurat la data de 14.10.1972, la Iaşi. Acest spital, încoronarea activităţii de o viaţă, a reprezentat concepţia proprie a Prof. Dr. Nicolae Oblu, fără să aibă un model străin de organizare. În realizarea construcţieispitalului, profesorul Oblu a urmărit ca un adevărat inginer constructor fiecare etapă din construcţia sa. Denumirea iniţială a instituţiei a fost Spitalul Clinic nr. 3 Iaşi. În  realizarea acestui obiectiv, profesorul Nicolae Oblu a fost susţinut de către rectorul IMF Iaşi, Oscar Francke - un vechisusţinător al ideii de neurochirurgie în Iaşi, de către directorul Direcţiei Sanitare, profesorul Valeriu Rugină, şi primul secretar al judeţului Iaşi, Ion Potop. Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi devine prima şi cea mai mare unitate de acest gen din ţară. 

Lucrările Conferinței Naționale de Neuroștiințe, vor avea loc în perioada 19-22 Octombrie 2017 la Hotel Ramada Iași, precum și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

La eveniment vor participa aproximativ 200 de specialiști, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, manageri ai instituțiilor publice și private din domeniul medical, reprezentanți ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, Direcții de Sănătate Publică, companii farmaceutice și medici cu specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune special dedicată asistenților medicali.

Sperăm că acest eveniment, să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii noi, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei.

Manifestarea are loc prin implicarea și colaborarea dintre Colegiul Medicilor Iasi, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”.  Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA  este o preocupare constantă la Iași.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 19-22 Octombrie 2017, ca fiind ocupate cu Conferința Națională de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași“ – 45 de ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european.

Vă așteptăm cu drag la Iași!

În numele Comitetului Științific și de Organizare

Șef lucrări Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj