Simpozionul de Alergii Medicamentoase, Bucuresti

Simpozionul de Alergii Medicamentoase, Bucuresti

Specialitate: Alergologie si Imunologie Clinica
Site: http://www.rotravelplus.eu/sam2017/
Data: Vineri 17 Noiembrie 2017

Dragi colegi si prieteni,

Ne face placere sa va invitam la Simpozionul de Alergii Medicamentoase organizat de SRAIC la Bucuresti, Hotel Novotel, pe 17 noiembrie 2017.

Suntem convinse ca tema aleasa este un argument suficient pentru a fi impreuna cu noi si cu speakerii invitati, la un maraton de prezentari atractive si multa interactiune.

Au fost selectate subiecte de interes tinand cont de prevalenta reactiilor de hipersensibilitate la anumite clase de medicamente, de potentialul de severitate si de necesitatea de administrare a medicamentelor in situatii critice sau severe.

Astfel, vor fi readuse in atentie reactiile de hipersensibilitate la antibiotice, antiinflamatoare nesteroidiene, agenti chimioterapici, agenti biologici, substante de contrast radiologice, inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei, si nu in ultimul rand, reactiile anafilactice prianestezice / perioperatorii. Evident, va exista si sectiunea alocata evaluarii in vitro a alergiei la medicamente, dar si sectiunea prezentarii celor mai interesante cazuri clinice. In acest sens, va rugam sa trimiteti pana cel tarziu 1 septembrie 2017 lucrarile dumneavoastra ce se pot incadra ca scurte comunicari (10 min), prezentari de cazuri (8 min), sau postere. Rezumatele pot fi trimise doar prin încărcarea acestora online în website-ul conferinței.

Este necesară înregistrarea on-line, a cel puțin unuia dintre autori pentru a încarca rezumatul.

Lucrărilor vor fi redactate în format text în limba romana respectând următoarele cerinţe:

• Textul maxim 250 cuvinte

• Numele şi prenumele autorilor (fără titluri academice, profesionale)

• Textul va cuprinde obligatoriu: introducere, scopul lucrării, material şi metode, rezultate, concluzii, cuvinte cheie, fără tabele sau grafice.

• Se va preciza forma de prezentare dorită – oral sau poster.

Comitetul stiintific al conferintei va selecta lucrarile ce vor aparea in programul final pana pe 15 septembrie 2017. Intregul program al conferintei va fi disponibil pe 01 octombrie 2017 pe site-ul SRAIC si pe site-ul evenimentului.

Evenimentul va fi creditat EMC.

Va asteptam cu drag,

Roxana Silvia Bumbacea
Presedinte SRAIC

Nadia Onitiu Gherman
Vicepresedinte SRAIC,
coordonator grup de lucru alergii medicamentoase

Corina Bach
Secretar SRAIC