Alergologie

Sursa: www.allergyfarma.ro

Testul Faber poate fi utilizat pentru diagnosticarea reacțiilor alergice produse printr-un mecanism imunologic în care sunt implicati anticorpii de tip IgE atât la copii cât și la adulți. Testează sensibilizarea alergică IgE mediată la 122 de extracte alergenice si 122 molecule alergenice.

citeste mai mult
Conf. Dr. Roxana Silvia Bumbăcea, Dr. Cristina-Georgiana Deaconu, Novo Medica

Substanțele de contrast iodate (SCI) sunt utilizate în imagistică începând cu anul1920. Folosirea lor inițială a fost însă limitată de radio-opacitatea redusă și toxicitatea asociată.

citeste mai mult
Prof. Univ. Dr. Diana Deleanu

Alergia la veninul de Hymenoptere se dezvoltă după înțepătura de albine și viespe și poate afecta până la 5% din populație. Studii epidemiologice arată o prevalență ce variază între 0,3-7,5% cu o mortalitate prin șoc anafilactic între 0,03-0,48 la 1.

citeste mai mult
Conf. Dr. Roxana Silvia Bumbăcea; Dr. Cristina-Georgiana Deaconu

Substanțele de contrast iodate (SCI) sunt utilizate în imagistică începând cu anul 1920. Folosirea lor inițială a fost însă limitată de radio-opacitatea redusă și toxicitatea asociată.

citeste mai mult
Conf. univ. Dr. Florin-Dan Popescu

Produsele cosmetice sunt definite ca preparate destinate aplicării părţilor externe ale corpului uman (epiderm, păr, unghii, buze şi organe genitale externe) sau cu dinţii şi mucoasa orală, cu intenţia exclusivă sau principală de a le curăţa (igiena personală), modifica aspectul vizual, tactil şi olfactiv (de a parfuma, modifica aparenţele şi corecta mirosuri corporale) şi/sau a le proteja sau menţine în stare bună. Cosmeticele create pentru a fi lăsate la locul aplicării cutanate, de tip leave-on, cum ar fi produsele de îngrijire a pielii și fanerelor de tip emoliente şi creme de curăţare, loţiuni, cosmetice pentru faţă şi ochi, pentru păr şi unghii, deodorante sau antiperspirante şi parfumuri, produc majoritatea reacţiilor alergice de contact.

citeste mai mult
Dr. Monica Spînu

Alergiile sunt reacții ale organismului rezultate din interacțiunea cu anumite substanțe, numite stimuli sau alergeni – care în mod normal nu declanșează simptome la persoanele sănătoase. La unele persoane însă, mici cantități pot genera reacții neplăcute, chiar grave uneori (ex: polen, acarieni, praf de casă, părul animalelor, anumite cosmetice, alimente, medicamente etc).

citeste mai mult
Sursa: Clinica Medicală MISAN Med Sibiu, 1 comentariu

Rinita alergică, un proces inflamator IgE-mediat al mucoasei nazale, reprezintă cea mai frecventă formă a rinitei cornice. Rinita alergică sezonieră (RAS)  Aceasta apare ca răspuns la expunerea la alergeni sezonieri, reprezentaţi mai ales de polenuri diverse (graminee sălbatice şi de cultură, arbori, ierburi).

citeste mai mult
Redactie, 1 comentariu

Sclerodermia sistemică (ScS) este o boală cronică autoimună, care face parte din grupul bolilor de țesut conjunctiv (BȚC), între care se remarcă prin cea mai înaltă mortalitate. Ea se definește prin prezența unor autoanticorpi specifici, alterarea microvascularizației și fibroză cutanată și viscerală, aceasta din urmă interesând mai ales plămânul, miocardul și tractul digestiv.

citeste mai mult
Crina Ardelean, Farmacist Diriginte Farmacia 3, 3 comentarii

Suntem în plin sezon al alergiilor, sezon care pentru “norocoşii” cu alergii multiple se întinde pe parcursul întregului an. Dincolo de disconfortul major (nas înfundat, ochi roşii, mâncărimi, oboseală), alergiile, în special atunci când sunt netratate, pot să ducă la probleme mult mai grave şi chiar să ne pună viaţa în pericol.

citeste mai mult
Redactie, 1 comentariu

O treime din populaţia adultă a României suferă de astenie cel puţin o dată pe an. Compania Desitin lansează Enerion, medicamentul antiastenic cu eficacitate demonstrată clinic.

citeste mai mult