Anestezie și Terapie Intensivă

Prof. Dr. Dorel Sandesc

Interviu realizat cu Prof. Dr. Dorel Săndesc, Preşedinte Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă - SRATI Care credeți că este cea mai importantă abilitate a medicului anestezist?

citeste mai mult
Prof. Dr. Serban Bubenek

Interviu realizat cu Prof. Dr. Șerban Bubenek, Președinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă - SRATI În calitate de manager al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.

citeste mai mult
Dr. Dan Corneci

Interviu realizat cu Conf. Dr. Dan Corneci, Șeful Clinicii ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias Care este tematica la care doriți să vă referiți și care vă preocupă, domnule conferențiar?

citeste mai mult
Dr. Dan Corneci

Interviu realizat cu Dr. Dan Corneci, Şeful Clinicii de ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias Progresul tehnologic obligă medicul să fie mereu informat asupra noilor tehnologii.

citeste mai mult
Sursa: Clinica Andodent

Este un procedeu care permite injectarea lentă şi continuă a unui lichid în circulaţia sangvină, de obicei printr-o venă.   Perfuziile venoase permit administrarea de medicamente, de soluţii electrolitice (sodiu, potasiu etc.

citeste mai mult
Redactie

Analgezic non-invaziv, administrat prin inhalare Amestecul 50% protoxid de azot și 50% oxigen, este un analgezic non-invaziv, administrat prin inhalare, gata pregătit pentru utilizarea imediată (sub forma de gaz imbuteliat). Concentrația echilibrată de protoxid de azot / oxigen asigură o bună oxigenare și reduce la minim riscul de sedare exagerată.

citeste mai mult
Dr. Radu Agrosoaie

Date epidemiologice În zilele noastre în Europa 1 din 10 pacienţi internaţi pot contacta o infecţie asociată îngrijirilor medicale. Infecţia nosocomială Este infecţia care nu era prezentă în momentul internării, şi care a debutat la mai mult de 48 de ore de la momentul internării.

citeste mai mult
Dr. Lucian Sandu

Terapia cu opioide (TO) are cea mai încărcată istorie, fiind folosită de milenii în toată lumea, găsind-o consemnată pentru prima oară în scrierile lui Teofrast, în secolul ll î.e.

citeste mai mult
Dr. Ovidiu Nicolae Palea, Medic Specialist ATI si Terapia Durerii., 1 comentariu

Ce este Terapia Durerii? Este întrebarea cea mai frecventă pe care o aud nu doar de la pacienţi, dar în mod uzual şi de la medicii colaboratori.

citeste mai mult
Dr. Ioana Pop Medic specialist cardiolog Clinicco Braşov

Patologia cardiovasculară la vârstnici reprezintă o temă de interes deosebit având în vedere faptul că, pe de o parte aceasta reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în acest segment de populaţie, dar şi faptul că, în ultimul secol populaţia peste 60 ani (aceasta fiind limita arbitrară stabilită de OMS de la care o persoană este considerată vârstnică) s-a dublat şi se estimează că va creşte de 2-3 ori în decursul primului secol al acestui mileniu. O dată cu îmbătrânirea populaţiei creşte numărul bolilor asociate, dar, totodată şi complexitatea tratamentului adresat acestor boli şi costul serviciilor de spitalizare.

citeste mai mult
  • Pagina:
  • 1

  • 2
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj