Anestezie și Terapie Intensivă

Dr. Dan Corneci

Interviu realizat cu Dr. Dan Corneci, Şeful Clinicii de ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias Progresul tehnologic obligă medicul să fie mereu informat asupra noilor tehnologii.

citeste mai mult
Sursa: Clinica Andodent

Este un procedeu care permite injectarea lentă şi continuă a unui lichid în circulaţia sangvină, de obicei printr-o venă.   Perfuziile venoase permit administrarea de medicamente, de soluţii electrolitice (sodiu, potasiu etc.

citeste mai mult
Redactie

Analgezic non-invaziv, administrat prin inhalare Amestecul 50% protoxid de azot și 50% oxigen, este un analgezic non-invaziv, administrat prin inhalare, gata pregătit pentru utilizarea imediată (sub forma de gaz imbuteliat). Concentrația echilibrată de protoxid de azot / oxigen asigură o bună oxigenare și reduce la minim riscul de sedare exagerată.

citeste mai mult
Dr. Radu Agrosoaie

Date epidemiologice În zilele noastre în Europa 1 din 10 pacienţi internaţi pot contacta o infecţie asociată îngrijirilor medicale. Infecţia nosocomială Este infecţia care nu era prezentă în momentul internării, şi care a debutat la mai mult de 48 de ore de la momentul internării.

citeste mai mult
Dr. Lucian Sandu

Terapia cu opioide (TO) are cea mai încărcată istorie, fiind folosită de milenii în toată lumea, găsind-o consemnată pentru prima oară în scrierile lui Teofrast, în secolul ll î.e.

citeste mai mult
Dr. Ovidiu Nicolae Palea, Medic Specialist ATI si Terapia Durerii., 1 comentariu

Ce este Terapia Durerii? Este întrebarea cea mai frecventă pe care o aud nu doar de la pacienţi, dar în mod uzual şi de la medicii colaboratori.

citeste mai mult
Dr. Ioana Pop Medic specialist cardiolog Clinicco Braşov

Patologia cardiovasculară la vârstnici reprezintă o temă de interes deosebit având în vedere faptul că, pe de o parte aceasta reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în acest segment de populaţie, dar şi faptul că, în ultimul secol populaţia peste 60 ani (aceasta fiind limita arbitrară stabilită de OMS de la care o persoană este considerată vârstnică) s-a dublat şi se estimează că va creşte de 2-3 ori în decursul primului secol al acestui mileniu. O dată cu îmbătrânirea populaţiei creşte numărul bolilor asociate, dar, totodată şi complexitatea tratamentului adresat acestor boli şi costul serviciilor de spitalizare.

citeste mai mult
Dr. Anca-Oana Ghenu, Medic Primar ATI, CLINICCO Braşov

Definiţia modernă a şocului cardiogen cuprinde criterii hemodinamice obţinute prin monitorizare invazivă în secţiile specializate de terapie intensivă şi anestezie (ATI). Clinic, şocul cardiogen reprezintă debitul cardiac scăzut însoţit de semne ale hipoxiei tisulare în prezenţa unui volum intravascular adecvat.

citeste mai mult
Prof. Dr. Florin Dumitru Mihălţan Preşedintele Soc. Române de Pneumologie

În condiţiile în care, ventilaţia non invazivă la domiciliu, în România, este încă o „Fata Morgana” am avut curiozitatea să vedem ce înseamnă, în realitate, modul de percepere a acestei variante terapeutice şi cum sunt pregătiţi medicii români pentru aplicarea ei. Un chestionar pe care l-am realizat în rândul a 140 de medici majoritatea pneumologi a demonstrat (1) în primul rând o problemă de educaţie şi formare la nivelul acestei specialităţi şi nu numai .

citeste mai mult
Prof. Dr. Dorel Săndesc, Preşedintele SRATI, Pres. al Asoc. pentru ATI „A. Mogoşeanu“ Timisoa

„Nu poţi deveni medic bun dacă nu te dedici, iar asta se poate face doar renunţând. Aici, în terapie intensivă, miza este să salvezi omul de la moarte, pentru că moartea este o rubrică permanentă” Exodul personalului medical românesc este o realitate dură, cu care ne confruntăm de câţiva ani.

citeste mai mult
  • Pagina:
  • 1

  • 2