Cardiologie

Conf. Dr. Angela Butnariu

Hipertensiunea arterială pulmonară (HTaP) asociată malformaţiilor cardiace congenitale are o serie de particularităţi care o fac distinctă de alte forme de hipertensiune pulmonară. Presiunea şi debitul sanguine mari în circulaţia pulmonară, cauzate, de cele mai multe ori, de defecte septale, conduc în timp la hipertensiune pulmonară şi boală vasculară pulmonară.

citeste mai mult
Redactie

Hipertensiunea este cauza a cel puțin 41% dintre decesele datorate bolilor de inimă, responsabilă pentru aproximativ 9,4 milioane de decese pe an.[1] Predicțiile pentru viitor nu sunt deloc încurajatoare: se estimează că în anul 2025, populația care va suferi de hipertensiune va crește cu 60%.

citeste mai mult
sursa: www.sendo.ro

...

citeste mai mult
Redactie

Tensiunea arterială poate oferi indicii importante despre starea generală de sănătate a unui om și despre stilul de viață pe care acesta îl are. Mai jos vă prezentăm două soluții pentru măsurarea și ținerea sub control a tensiunii - un capitol esențial pentru sănătatea fiecărei persoane.

citeste mai mult
Dr. Magdalena Mihalcea

Electrocardiograma (EKG,ECG) este un test ce măsoară impulsurile electrice ale inimii. Inima este o pompă musculară formată din patru camere.

citeste mai mult
Redactie

Global Medical Solutions importă şi comercializează aparatură medicală: electrocardiografe (cu 3, 6 și 12 canale), monitoare de funcţii vitale, monitoare pacienţi, dopplere fetale, monitoare fetale, pulsoximetre, defibrilatoare, lămpi de consultație, aspiratoare chirurgicale, soluții de sterilizare, mobilier medical (canapele consultaţie, noptiere, paturi de spital și de terapie intensivă, mese ginecologie, paturi nou-născuţi și copii, tărgi transport, trolii de medicamente și de anestezie, mese instrumentar, cărucioare transport bolnavi. EKG portabil cu interpretare 6/12 canale, monitor LCD touch color 7”, cu afișare în timp real, memorie, ritm cardiac, timer, interfață prietenoasă, imprimantă laser, raport complet.

citeste mai mult
Redactie

Aparat construit pentru a satisface solicitările cele mai diverse. Electrocardiograful este echipat cu o imprimantăincorporatăcare permite imprimarea pe rola de hartie similar format A4.

citeste mai mult
Dr. Razvan Filip Sursa: www.somnologie-orl.ro/

Studiile efectuate în ultimele patru decade au sugerat că există o asociere între apneea în somn şi bolile cardiovasculare. Pe baza lor s-a stabilit că apneea în somn de tip obstructiv se numără printre factorii cauzatori ai bolii sistemice cardiovasculare.

citeste mai mult
Redactie

Ce este infraroşu? Infraroşu reprezintă o zonă a spectrului electromagnetic care exista în întregul Univers.

citeste mai mult
Redactie, 1 comentariu

Calitatea şi acurateţea tensiometrului pe care îl utilizaţi sau îl recomandaţi pacienţilor dumneavoastră sunt esenţiale pentru o monitorizare eficientă a tensiunii arteriale. În ultimii ani, numărul de tensiometre pe care le găsim în magazinele de electronice, hipermarketuri sau discountere a crescut spectaculos.

citeste mai mult