Cardiologie

Prof Dr. Vlad Anton Iliescu

Cunoaşterea medicală este astăzi într-o dinamică explozivă. Ritmul de înnoire în practica medicală este puternic susţinut, în primul rând de investiţiile mari în cercetarea medicală la nivel mondial dar şi de evoluţiile tehnologice revoluţionare în alte domenii precum informatică, materiale speciale, chimie şi biologie, electronică şi telecomunicaţii etc.

citeste mai mult
Prof. Dr. Maria Dorobanţu

Hipertensiunea arterială este o problemă medicală serioasă care creşte semnificativ riscul de boli cardiace. Datorită faptului că mulţi dintre cei care suferă de hipertensiune arterială nu prezintă simptome, boala este cunoscută ca „ucigaşul tăcut“.

citeste mai mult
Conf. Dr. Angela Butnariu

Hipertensiunea arterială pulmonară (HTaP) asociată malformaţiilor cardiace congenitale are o serie de particularităţi care o fac distinctă de alte forme de hipertensiune pulmonară. Presiunea şi debitul sanguine mari în circulaţia pulmonară, cauzate, de cele mai multe ori, de defecte septale, conduc în timp la hipertensiune pulmonară şi boală vasculară pulmonară.

citeste mai mult
Redactie

Hipertensiunea este cauza a cel puțin 41% dintre decesele datorate bolilor de inimă, responsabilă pentru aproximativ 9,4 milioane de decese pe an.[1] Predicțiile pentru viitor nu sunt deloc încurajatoare: se estimează că în anul 2025, populația care va suferi de hipertensiune va crește cu 60%.

citeste mai mult
sursa: www.sendo.ro

...

citeste mai mult
Redactie, 1 comentariu

Tensiunea arterială poate oferi indicii importante despre starea generală de sănătate a unui om și despre stilul de viață pe care acesta îl are. Mai jos vă prezentăm două soluții pentru măsurarea și ținerea sub control a tensiunii - un capitol esențial pentru sănătatea fiecărei persoane.

citeste mai mult
Dr. Magdalena Mihalcea

Electrocardiograma (EKG,ECG) este un test ce măsoară impulsurile electrice ale inimii. Inima este o pompă musculară formată din patru camere.

citeste mai mult
Redactie

Global Medical Solutions importă şi comercializează aparatură medicală: electrocardiografe (cu 3, 6 și 12 canale), monitoare de funcţii vitale, monitoare pacienţi, dopplere fetale, monitoare fetale, pulsoximetre, defibrilatoare, lămpi de consultație, aspiratoare chirurgicale, soluții de sterilizare, mobilier medical (canapele consultaţie, noptiere, paturi de spital și de terapie intensivă, mese ginecologie, paturi nou-născuţi și copii, tărgi transport, trolii de medicamente și de anestezie, mese instrumentar, cărucioare transport bolnavi. EKG portabil cu interpretare 6/12 canale, monitor LCD touch color 7”, cu afișare în timp real, memorie, ritm cardiac, timer, interfață prietenoasă, imprimantă laser, raport complet.

citeste mai mult
Redactie

Aparat construit pentru a satisface solicitările cele mai diverse. Electrocardiograful este echipat cu o imprimantăincorporatăcare permite imprimarea pe rola de hartie similar format A4.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2017

CONFERINTA NATIONALA DE CHIRURGIE, Iasi CONFERINTA NATIONALA DE CHIRURGIE, Iasi

04 Octombrie 2017

In Iasi
Congresul Național de Psihiatrie 2017, Sinaia Congresul Național de Psihiatrie 2017, Sinaia

12 Octombrie 2017

In Prahova
PHARMA FORUM BUCURESTI 12 - 13 OCTOMBRIE 2017 PHARMA FORUM BUCURESTI 12 - 13 OCTOMBRIE 2017

12 Octombrie 2017

In Bucuresti
EASAPS 2017 Meeting. Bucharest, Romania EASAPS 2017 Meeting. Bucharest, Romania

05 Octombrie 2017

In Bucuresti