Cardiologie

Redactie

Hipertensiunea arterială este o condiție medicală serioasă, definită ca fiind creșterea constantă și menținerea la valori ridicate a presiunii exercitate de sânge la nivelul pereților arteriali. Tensiunea normală crește de la 90/60 în momentul nașterii, până la aproxima-tiv 120/80, în perioada adultă.

citeste mai mult
Redactie

Măsurarea la domiciliu a tensiunii arteriale este o componentă importantă în diagnosticarea precoce a hipertensiunii, în monitorizarea tensiunii în afara consultului medical sau a evoluției tratamentului hipotensor (în cazul persoanelor aflate sub tratament). Pe piață există nenumărate tipuri și modele de tensiometre, însă, înainte de a vă decide asupra celui potrivit, trebuie să luați în calcul o serie de criterii importante.

citeste mai mult
Prof Dr. Vlad Anton Iliescu

Cunoaşterea medicală este astăzi într-o dinamică explozivă. Ritmul de înnoire în practica medicală este puternic susţinut, în primul rând de investiţiile mari în cercetarea medicală la nivel mondial dar şi de evoluţiile tehnologice revoluţionare în alte domenii precum informatică, materiale speciale, chimie şi biologie, electronică şi telecomunicaţii etc.

citeste mai mult
Prof. Dr. Maria Dorobanţu

Hipertensiunea arterială este o problemă medicală serioasă care creşte semnificativ riscul de boli cardiace. Datorită faptului că mulţi dintre cei care suferă de hipertensiune arterială nu prezintă simptome, boala este cunoscută ca „ucigaşul tăcut“.

citeste mai mult
Conf. Dr. Angela Butnariu

Hipertensiunea arterială pulmonară (HTaP) asociată malformaţiilor cardiace congenitale are o serie de particularităţi care o fac distinctă de alte forme de hipertensiune pulmonară. Presiunea şi debitul sanguine mari în circulaţia pulmonară, cauzate, de cele mai multe ori, de defecte septale, conduc în timp la hipertensiune pulmonară şi boală vasculară pulmonară.

citeste mai mult
Redactie

Hipertensiunea este cauza a cel puțin 41% dintre decesele datorate bolilor de inimă, responsabilă pentru aproximativ 9,4 milioane de decese pe an.[1] Predicțiile pentru viitor nu sunt deloc încurajatoare: se estimează că în anul 2025, populația care va suferi de hipertensiune va crește cu 60%.

citeste mai mult
sursa: www.sendo.ro

...

citeste mai mult
Redactie, 1 comentariu

Tensiunea arterială poate oferi indicii importante despre starea generală de sănătate a unui om și despre stilul de viață pe care acesta îl are. Mai jos vă prezentăm două soluții pentru măsurarea și ținerea sub control a tensiunii - un capitol esențial pentru sănătatea fiecărei persoane.

citeste mai mult
Dr. Magdalena Mihalcea

Electrocardiograma (EKG,ECG) este un test ce măsoară impulsurile electrice ale inimii. Inima este o pompă musculară formată din patru camere.

citeste mai mult