Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Sursa: www.diabetegen.ro

Diabetegen este un produs dermatocosmetic pentru tratamentul pielii cu diferite afecțiuni. Eficacitatea produsului derivă din conținutul de substanțe naturale bioactive puternice.

citeste mai mult
Dr. Nasreddine Mazen

Pacienții care suferă de diabet riscă apariția unor complicații care le pot afecta grav starea de sănătate. 60% dintre pacienții diabetici suferă de neuropatie diabetică.

citeste mai mult
Dr. Simona Lica, Dr. Cristina Cozma, Dr. Alexandra Constantin

Complicaţiile oculare din cadrul diabetului zaharat (DZ) apar la 1/3 din pacienţii cu această afecţiune.  Principalele comorbidităţi oculare sunt: I.

citeste mai mult
Medic primar L.C. Nwabudike, Institutul N. Paulescu

Introducere: Ulcerele piciorului diabetic sunt o complicaţie serioasă a diabetului zaharat. Ele conduc adesea la rate de mortalitate și morbiditate semnificative, consumând  fonduri importante.

citeste mai mult
interviu cu Prof. Univ. Dr. Cristian Serafinceanu, președintele SRDNBM

Stimate domnule profesor universitar Cristian Serafinceanu, vă rugăm să ne spuneți ce se întreprinde la ora actuală pe plan european pentru prevenţia şi diagnosticul precoce al bolilor nutriţionale, în special diabetul zaharat dar şi obezitatea, dislipidemiile şi sindromul metabolic? Pe plan european, s-au elaborat ghiduri şi consensuri între Societatea Europeană de Studiu al Diabetului (EASD) şi Asociaţia Americană de Diabet (ADA), în care sunt stabilite nişte criterii de diagnostic precoce, de screening pentru diabetul zaharat şi pentru sindroamele premergătoare, care definesc starea de prediabet şi care constau în creşterea glicemiei bazale într-o plajă de 100-125mg/dl sau o glicemie la testul de toleranta la glucoză oral peste 200mg/dl.

citeste mai mult
Dr. Mirela Culman, Medic primar, lector universitar, INDNBM,, Nicolae Paulescu"

Ne aflăm în fața a două epidemii conjugate de diabet tip2 și obezitate, explozive, pentru care  în jargonul medical a apărut un nou termen - ,,Diabezitate’’. Diabezitatea este cauza principală a celor mai multe boli cronice, afectează mai mult de un miliard de persoane de pe întreg mapamondul, 100 de milioane de americani, unul din 2 americani peste 65 de ani, și reprezintă 9 din zece cauze de moarte.

citeste mai mult
Redactie

Dureri persistente, arsuri, crampe, sensibilitate crescută, furnicaturi, amorțeală și alte senzații neplăcute la nivelul membrelor inferioare: acestea sunt câteva simptome pe care persoanele care suferă de neuropatie diabetică periferică le întâmpină zi de zi. O complicație frecventă a diabetului zaharat, neuropatia diabetică periferică crește riscul ulcerațiilor picioarelor și, în situații extrem de grave, duce la amputații.

citeste mai mult
Farm. spec. dr. Bogdan PALADE, 1 comentariu

Majoritatea oamenilor care nu au grave probleme de sanatate întampină mari dificultăţi în a avea o viaţă echilibrată şi o dietă sănătoasă. Este cu atât mai dificil pentru o persoană care are de înfruntat şi o boală.

citeste mai mult
Redactie

Performanțași excelența din domeniul medical reprezintă obiective valoroase pentru Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, iar inițiativele și acțiunile pe care instituția le-a desfășurat în ultimii ani, vorbesc de la sine. Din acest motiv, publicarea recentă a unui articol de cercetare semnat de președintele Neurodiab, conf.

citeste mai mult
Prof. Dr. Gabriela Radulian, Dr. Raluca Radu

În nefropatia diabetică, ghidurile internaționale recomandă cel puțin un screening pe an cu determinarea cantitativă a albuminuriei şi a eRFG la toti pacienții cu diabet tip 2, dar și la pacienții cu diabet tip 1 cu evoluție mai mare de 5 ani. Boala renală cronică se instalează la 20-40% dintre pacienții cu diabet zaharat și reprezintă una dintre cauzele principale ale bolii renale terminale.

citeste mai mult