Etica medicala

Redactie

Pentru obţinerea unei imagini reale şi obiective asupra situaţiei preluate de la vechea conducere a CNAS, nou numitul Preşedinte CNAS, dr. Doru Bădescu a solicitat verificarea activităţii CNAS în perioada precedentă, precum şi implementarea şi funcţionarea SIUI, pe ultimii 10 ani de către Corpul de Control al Primului-ministru.

citeste mai mult
Cosmina Voichiţa Meseşan

Evaluarea farmaciilor prin studiul Mystery Shopping      75 % dintre clienţii „sub acoperire” care au trecut pragul farmaciilor testate prin acest studiu, nu au fost satisfăcuţi de atitudinea personalului din farmacii. Aceste evaluări pot reprezenta un punct de plecare în a afla modalităţile prin care farmaciile îşi pot menţine clienţii sănătoşi, loiali şi mulţumiţi.

citeste mai mult
Dr. Georgeta Sfetcu, 2 comentarii

     Practica mea medicală, discuţiile cu pacienţii dar şi cu alţi colegi de braslă m-au făcut să înţeleg şi să simt nemijlocit importanţa relaţiei pacient-medic, pe două planuri: unul afectiv (de empatie) şi celălalt informativ.      Dincolo de cunoştinţele medicale şi tehnice (sau tehnico - medicale) dobândite în Facultate cât şi ulterior, în practica zilnică, noi medicii trebuie să avem în vedere în fiecare clipă că pacientul este un om cu sensibilităţi fizice şi psihice, el nu este doar un caz clinic sau o problemă medicală de rezolvat.

citeste mai mult
Cosmina Voichiţa Meseşan

A oferi un serviciu excepţional începe prin a asculta pacientul cu atenţie şi răbdare, a centra discuţia pe nevoile individuale ale acestuia şi mai ales a oferi empatie, indiferent dacă ne raportăm la un medic, la o persoană din call center sau recepţie. Cu toate acestea un studiu de mystery calling făcut de VBS, Voichiţa Business Solutions, la principalele clinici de sănătate private, a arătat că doar în jumătate din cazuri “pacienţii misterioşi” au fost întâmpinaţi la celalalt capăt al firului pe un ton optimist, asigurat de o voce caldă, plină de speranţă, oferindu-le certitudinea că sănătatea lor este primordială.

citeste mai mult
Acad. Prof. Dr. Constantin Ionescu Targoviste, 2 comentarii

     La început medicina o făcea medicul. Nu exista nimic interpus între acesta şi pacient.

citeste mai mult
Alexandu Batali

     Deciziile de investire în formarea profesională a personalului medical se vor putea face de acum înainte pe baza unor date actualizate, reale. La sfârşitul unor cercetări care au durat 6 luni, RSC a făcut publice rezultatele Studiului privind nevoile de formare şi organizare a resurselor umane din organizaţiile de sănătate, parte a proiectului  “MEDAS – Instruirea medicilor şi a asistentelor medicale din spitale în management şi utilizarea noilor tehnologii”.

citeste mai mult
Dr. Constantin Bălăeţ, 1 comentariu

Medicina modernă, alopată, se bazează azi pe dovezi, datele medicale obţinute în laborator. Până în 1990, în România, laboratorul de analize medicale era considerat o ,,cenuşăreasă” în actul medical.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta