Factori de risc

Redactie

Se estimează că în lume există 1,1 miliarde fumători (80% în țările slab și mediu dezvoltate, scăzută), iar până în 2025 numărul fumătorilor va ajunge la 1,6 miliarde. În SUA sunt 48 milioane de fumatori.

citeste mai mult
Otilia Câmpan, Consultant dermocosmetic Farmacia 3, www., 1 comentariu

Soarele este într-o perioadă extrem de activă a unui ciclu solar de 11 ani, urmând să atingă un maxim de activitate mai târziu în acest an. Acest aspect, combinat cu sosirea prematură a anotimpului cald, atrage încă odată atenţia asupra importanţei protecţiei solare adecvate şi asupra respectării unor reguli elementare care să ne protejeze de efectele nocive ale radiaţiei solare.

citeste mai mult
Conf. Univ. Dr. Cornelia Ursu; Dr. Univ. Liliana Vereş

Rinitele ocupaţionale, în ciuda disconfortului pe care îl creează, sunt încă subdiagnosticate. Până în prezent nu au ocupat un loc prioritar în studiile de specialitate privind incidenţa sau prevalenţa lor comparativ cu alte afecţiuni cu potenţial evolutiv mai sever.

citeste mai mult
Bocsan Ioana Corina, Asistent univ. UMF Cluj Napoca, Medic Spec. Alergologie si Imunologie Clinica

Poluarea reprezintă un factor de risc pentru declanşarea simptomatologiei respiratorii atât la atopici cât şi la non-atopici. Nu doar poluarea din mediul exterior este responsabilă de apariţia exacerbărilor de astm broşic.

citeste mai mult
Farmacist Anca Frăţică, 1 comentariu

Cum să te aperi eficient de căpuşe   Majoritatea căpuşelor nu sunt purtătoare de boli, şi în majoritatea cazurilor muşcăturile lor nu pot cauza probleme grave de sănătate. Totuşi, este foarte important să îndepărtaţi o căpuşă de îndată ce aţi reperat-o.

citeste mai mult
Dr. Garofita Nicolae, medic primar, medicină de familie

     Aproximativ 65 la sută din organismul unui adult este format din apă. La o greutate de 70 de kilograme, o persoană are nu mai puţin de 45 de litri de apă!

citeste mai mult
Dr. Haris Ciuchi,doctor stiinte medicale

       Steatohepatita nonalcoolică este o entitate caracterizată prin prezenţa unei asociaţii de steatoză cu inflamaţie şi fibroză, şi apare la persoane care nu consumă alcool.      Factorii etiologici incriminaţi în steatohepatita nonalcoolică sunt: obezitatea; diabetul zaharat; hipertrigliceridemia; by-passul jejuno-ileal pentru obezitate morbidă; nutriţia parenterală totală prelungită; unele medicamente (amiodarona, diltiazemul, tamoxifenul); expunerea ocupaţională la solvenţi.

citeste mai mult
Prof. Dr. Horatiu Bolosiu

     Puţină lume ştie că excesul de sare în alimentaţie creşte riscul de instalare a osteoporozei şi, dacă această boală este prezentă, reduce şansa ca tratamentul să fie încununat de succes. Motivul este că, din punctul de vedere al sănătăţii oaselor, sodiul se găseşte în contradicţie relativă cu calciul.

citeste mai mult
Prof. Dr. Horatiu Bolosiu

    Prin complianţă se înţelege aderenţa pacientului la toate recomandările făcute de medic, pe toată durata tratamentului. Prin contrast, noncomplianţa este nerespectarea de către acesta, conştient sau inconştient, a recomandărilor terapeutice, sub aspect calitativ sau cantitativ.

citeste mai mult
Redactie

     Stai cu grijă de câte ori te accidentezi? Fie la bucătărie, prin casă sau în diverse situaţii, din cauza vitezei cu care se desfăşoară viaţa de zi cu zi?

citeste mai mult
  • Pagina:
  • 1

  • 2
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj