Ingrijiri la domiciliu

Christina Tanasescu

Un nou centru de îngrijiri paliative va fi înfiinţat in Bucureşti      Noua unitate va asigura servicii complexe de îngrijiri paliative în regim de internare, în ambulator, în centre de zi şi la domiciliul pacienţilor oncologici. Centrul va avea o capacitate de 30 de paturi, pentru internare continuă pe timp limitată si va putea asigura anual aproximativ 700 de internări pentru bolnavii oncologici în stadii avansate.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Îngrijirile la domiciliu - trecerea de la anonimat la notorietate Puse multă vreme sub semnul unor activităţi lipsite de importanţă, păstrate într-un con de umbră, deşi importanţa lor era vitală, îngrijirile la domiciliu au reuşit să-şi dobândească în zilele noastre locul binemeritat. Fie că se adresează vârstnicilor, tinerilor sau adulţilor, acest tip de servicii medicale este temelia activităţii noastre.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Unul din cele mai dificile lucruri pe care suntem nevoiţi să le acceptăm într-un anumit moment al vieţii este acela că rudele noastre vârstnice vor deveni, sau sunt deja, dependenţi de prezenţa, ajutorul, sprijinul nostru zilnic, în cardul unor activităţi care în mod normal pot fi realizate independent. Acceptarea acestui aspect este primul pas al acestui drum care poate să pară uneori anevoios, dar care, parcurs cu atenţie poate deveni plăcut prin evitarea unor complicaţii neplăcute generate cel mai des de ignoranţă.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

(continuare) Din punctul de vedere al momentului apariţiei, boala Alzheimer se clasifică în: Alzheimer cu debut precoce – întâlnită la persoanele cu vârsta sub 65 de ani; Alzheimer cu debut tardiv - după 65 de ani, când de cele mai multe ori apare sub forma demenţei mixte (Alzheimer şi vasculară). La sfârşitul anului 2008 se înregistrau în lume 30 de milioane de persoane suferinde şi se preconizează că la finele acestui an cifra se va ridica la aproximativ 34 de milioane.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Vârstnicii cu Alzheimer necesită o permanentă supraveghere, o atenţie deosebită acordată modului de viată şi mai ales o capacitate deosebită de înţelegere a modului în care gândeşte şi înţelege lumea un vârstnic ce suferă de această boală. Din punct de vedere al supravegherii de care acesta trebuie să beneficieze, este bine de ştiut că nu este suficientă asistarea pe timpul mesei şi ajutor în igiena corporală zilnică.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Zi de zi pleci la serviciu cu aceleaşi gânduri şi griji... Îţi aminteşti de momentele în care drumul spre casă a devenit un motiv de teamă, frustrare, epuizare...

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Centrul de zi dedicat persoanelor cu Alzheimer este o iniţiativă recentă a echipei ActiveCare® si isi propune să vină atât în sprijinul persoanelor ce suferă de această boală imbunatatindu-le calitatea vietii, cât şi al familiilor acestora. Serviciile oferite includ: îngrijire medicală şi supraveghere permanentă pe timpul zilei sau pe durata programului dorit de catre familie (apartinători); activităţi multidisciplinare, kinetoterapie, supraveghere si evaluare psihologica, ergoterapie; activităţi de prevenire a posibilelor complicatii; consilierea familiei în problemele cu care se confruntă în îngrijirea la domiciliu a persoanei cu Alzheimer si nu numai; Program zilnic organizat şi variat: Plan individual de îngrijire creat de o echipa pluridisciplinară; O atmosferă plăcută şi confortabilă; Exerciţiu fizic zilnic adaptat fiecărei persoane în parte, plimbări în aer liber,ergoterapie; Stimulare a proceselor cognitive prin jocuri , dans şi alte activităţi de interior sau exterior; Supraveghere medicală pe toată durata programului zilnic; Administrare corectă şi precisă a medicaţiei zilnice sau a tratamentelor de scurtă durată indifernt de natura acestora; Colaborare cu familia bolnavului în scopul formării unei conduite comune şi a armonizării modului de abordare a bolnavului în cadrul centrului şi acasă în cadrul familiei acestuia; Mese şi gustări sănătoase şi consistente, adaptate preferinţelor şi obişnuinţelor alimentare ale fiecărei persoane în parte, cu respectarea unui anumit regim alimentar impus de medic daca este cazul; Socializare şi evitarea izolării prin petrecerea timpului liber în cadrul unui grup; Activităţi recreative şi expresive prin folosirea unor mijloace artistice de exprimare; Codul nostru etic presupune dedicare, profesionalism şi cultivarea valorilor: Dedicarea: Centrul nostru îşi propune să amelioreze calitatea vieţii tuturor celor care apelează la serviciul de supraveghere, îngrijire si tratament pe timp de zi, prin intermediul unor abordări profesioniste şi inovatoare.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala, 1 comentariu

În timp ce majoritatea oamenilor sunt preocupaţi de cumpărături şi de împlinirea dorinţelor pentru care au aşteptat un an întreg, există suflete pentru care cea mai mare dorinţă şi realizare este aceea de a trece cu bine în anul ce vine, aflându-se măcar vreme de câteva ore alături de cei dragi. Este vorba de cei vârstnici pentru care uneori bucuria întâlnirii unei persoane dragi valorează mult mai mult decât orice alt cadou, oricât de scump sau pretenţios ar fi.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Unul dintre cele mai sensibile aspecte ale serviciilor de îngrijire la domiciliu este comunicarea pacientului cu personalul medical. Auzim foarte des vorbindu-se despre lipsurile pe care comunicarea le ascunde, aspect ce stă de cele mai multe ori la baza unei colaborări ineficiente, a unor rezultate nesatisfăcătoare ale îngrijirilor sau la apariţia unor reacţii emoţionale nedorite de ambele părti.

citeste mai mult

ngrijiri medicale pentru boli cronice Supravegherea şi îngrijirea unei persoane, bătrân sau copil, nu este uşoară. Fiecare dintre noi facem acest lucru, la un moment dat, cu cei apropiaţi.

citeste mai mult
  • Pagina:
  • 1

  • 2
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta