Medicina Interna

Sursa: Asociaţia pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA)

La 17 ani viaţa poate părea abia la inceput dar nu şi pentru Christine. Iniţial nu şi-a dat seama că este bolnavă.

citeste mai mult
Florina Zaro - asistent farmacie

Frigul iernii şi umezeala toamnei sunt motive de îngrijorare pentru mulţi bolnavi, în special cei ce suferă de boli cronice, însă există numeroase afecţiuni ale căror riscuri cresc vara, atunci când soarele, căldura şi lipsa de hidratare îşi spun cuvântul. Diabetul Bolnavii de diabet trebuie să fie constant atenţi la alimentaţie şi la valorile glicemiei, însă aportul adecvat de lichide este şi el esenţial.

citeste mai mult
Dr. Larisa Ionescu Călineşti

Deşi are o vârstă respectabilă – 59 de ani de evoluţie pe piaţa farmaceutică mondială, preparatul Liv.52 rămâne tânăr, dovadă cele peste 300 de studii ce fundamentează utilizarea acestei formule herbominerale.

citeste mai mult
Vladimir Celmare

Hemocromatoza este o boală care apare datorită supraacumulării fierului în organismul uman. Prin absorbţia accelerată a fierului în intestin şi acumularea în exces în ţesuturi şi orga-ne, determină afecţiuni grave ale măduvei osoase, ficatului, rinichilor şi inimii.

citeste mai mult
Conf. Dr. Angela Butnariu

Miocardita este cauză comună de insuficienţă cardiacă la copii; reprezintă 10% dintre cauzele de insuficienţă cardiacă acută în copilărie. Formele severe sunt rare; cele mai multe cazuri sunt subclinice, astfel încât incidenţa reală a miocarditei la copii este greu de estimat.

citeste mai mult
Dr. Horvath Tünde, Farm. specialist; Dr. Răzvan Dorcu, Medic specialist medicină internă, 2 comentarii

Receptorii AT1 Sunt responsabili de vasoconstricţie, eliberare de aldosteron şi de catecolamine, secreţie de vasopresină şi corticosteroizi. Acest tip de receptori au o distribuţie mare în cele mai multe ţesuturi (creier, rinichi, miocard, ţesut vascular etc.

citeste mai mult
Dr. Răzvan Dorcu, Medic specialist medicină internă, Dr. Horvath Tünde, Farm. specialist

Ficatul este un organ complex, care realizează o multitudine de funcţii metabolice. Acesta intervine în producerea proteinelor din sânge, reglarea glicemiei prin consumarea glucozei sau producerea ei (glicogen), are rol termoreglator, depozitează fierul, produce lichid biliar, reglează schimbul de grăsimi şi asigură detoxifierea organismului prin intermediul sistemelor enzimatice, producerea factorilor de coagulare, metabolismul hormonilor.

citeste mai mult
Dr. Ovidiu Stancu, Medic de familie

Motto: Medicus enim nihil aliud est quam animi consolatio Petronius, Satyricon Mulți din pacienții noştrii ne întreabă şi se întreabă, de ce au ajuns să facă bolile pe care le depistăm în cabinetul medicului de familie. Oare există o legătură între tipul de personalitate și bolile cele mai frecvente?

citeste mai mult
Redactie

Conceptul pluricarențial al anemiei este subliniat de către O.M.S și UNICEF, care menționează că unul din motivele de eșec în reducerea prevalenței anemiei a fost asumpția că singura cauză a anemiei este deficiența de fier, fară a fi luat în calcul că anemia poate fi determinată și de deficiența altor oligoelemente.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Oboseala, lipsa de concentrare şi epuizarea fizică - cine nu cunoaşte aceste semne, mai ales acum după o iarnă lungă şi după privarea de atâtea zile şi luni de căldura binefăcătoare a soarelui? Fie în studiu, în timpul exercitării profesiei, în gospodărie sau atunci când exercităm un sport, organismul are nevoie de suficiente substanţe nutritive, şi ideal ar fi să le preluăm din alimentaţie, însă  atunci când acest lucru nu este posibil, putem apela la suplimentele nutritive cum este de exemplu Doppelherz Calciu + Magneziu + Zinc + Seleniu, un produs complet pentru oase, muşchi, sistem imunitar și metabolism energetic normal, important pentru sistemul nervos și apărarea celulară!

citeste mai mult
  • Pagina:
  • 1

  • 2