Medicina Naturista

Sursa: www.ayurmed.ro

Suplimentul alimentar ASHWAGANDHA RASAYAN TAB este un tonic general complet, obținut dintr-un amestec de plante medicinale indiene cunoscute pentru proprietățile lor de tonifiere, revigorare și regenerare, menținând nivelul de energie din organism. Susține echilibrarea sistemului imunitar și a sistemului antioxidant endogen, contribuind astfel la menținerea capacității naturale de autoapărare și refacere a organismului.

citeste mai mult
Spinu Monica

Tubul digestiv este o componentă esențială din ființa umană. Fiecare parte a sa are un rol bine determinat și fiecare poate fi afectată într-un fel sau altul de dieta pe care o avem sau de viața pe care o ducem.

citeste mai mult
Dr. Monica Spînu

Alergiile sunt în continuă creștere la nivel mondial, fiind implicate multe cauze: • factorul genetic, • poluarea în continuă creștere, • contactul microbian prea scăzut din primii ani de viață (hiperprotejarea copilului), • oboseala intensă şi suprasolicitarea, • tipul de alimentație poate determina o tendință spre aciditate în organism, datorată consumului excesiv de alimente de origine animală, băuturi acidulate, zahăr, cafea în exces – care scad rezistența organismului (este nevoie de cure de detoxifiere periodice); • tutunul -  mucoasele respiratorii iritate de substanţele toxice din fumul de ţigară sunt mai sensibile la alergeni; • substanţe chimice precum: aditivi alimentari, unele produse cosmetice, detergenţi etc; • prezența paraziților în organism poate crește sensibilitatea la multe substanțe (este necesară deparazitarea periodică). Pentru prevenirea alergiilor este important să fie cunoscută substanța alergizantă, evitându-se, pe cât este posibil, contactul cu aceasta.

citeste mai mult
Dr. Monica Spînu, 1 comentariu

Menținerea și redobândirea sănătății cu ajutorul gemoterapicelor Printre cele mai frecvente probleme de sănătate din timpul iernii se numără răcelile. Recunoaștem o răceală după simptomele sau manifestările care apar la un moment dat: tuse, poate și strănut, durere în gât, curge nasul, apar febră, frisoane sau senzație de frig, sau doar o stare generală de oboseală, cu dureri de cap și mușchi, etc Ce se întâmplă de fapt când răcim?

citeste mai mult
Dr. Monica Spînu

Sărbătorile vin ca întotdeauna, cu bucurie, cu mâncare bună (și multă deseori), cu agitație, voie bună… și aproape mereu trec prea repede. Nici nu ne-am dezmeticit bine și suntem deja în noul an.

citeste mai mult
Farm. spec. Paul Tismaş, 1 comentariu

Sunt farmacist specializat în crearea şi prepararea de medicamente, produse dermato-cosmetice şi de îngrijire (igienă) corporală. În cei 38 de ani de experienţă farmaceutică m-a  preocupat mai mult conceperea şi prepararea de produse de uz farmaceutic cu efecte antialgice, antiinflamatoare, antireumatice, antiartrozice, antiartritice şi decontracturante musculare.

citeste mai mult
Dr. Sorina Soescu

Durerea de ureche anunță de cele mai multe ori începerea stagnării în sistemul limfatic. Multe dintre simptomele urechii anunță, de fapt, afectări de diferite grade ale rinichilor, aceștia fiind organele cele mai importante ale eliminării reziduurilor de la nivel celular – cu alte cuvinte, organele prin care întregul sistem limfatic al corpului se curăță.

citeste mai mult
Daniela Cismaru Inescu

„E soare afară și adie puțin vântul. Aș ieși la o plimbare, dar mă simt obosită, așa că mă rezum la a privi natura de la geam.

citeste mai mult
Dr. Zsuzsanna Giurgiuman

Sezonul rece aduce cu sine printre altele și creșterea frecvenței, intensității și duratei durerilor articulare. Cele mai multe dintre ele sunt, în esență, decompensări algice dar și funcționale ale artrozelor.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Mai 2018

Congresului SRATI 2018, Sinaia Congresului SRATI 2018, Sinaia

09 Mai 2018

In Prahova