Medicina Sportiva

Amelia Selariu, Nutriționist Dietetician

Știi cât este de importantă hidratarea, dar parcă te-ai plictisit să bei doar apă plată și vrei neapărat o schimbare? Nici o problemă.

citeste mai mult
Marius Vărvăroi, psiholog - psihoterapeut

De multe ori, sportul și anxietatea de performanță sunt foarte dificil de separat. O mare parte dintre participanții la un eveniment sportiv, simt în timpul desfășurării acestuia „că nu mai au aer” sau că starea de nervozitate le afectează performanțele atletice.

citeste mai mult
Florentina Opris

Acidul lactic produce acrirea laptelui, prin fermentarea lactozei, motiv pentru care este un element folosit în industria lactatelor, în vederea producerii cașcavalului, brânzeturilor, iaurtului și al altor produse lactate de fermentație. Dar să vedem cum actionează acidul lactic în organismul uman.

citeste mai mult
Anca Mirela Ionescu, Adela Apostol

Scăderea în greutate presupune modificarea balanţei energetice a organismului, în sensul realizării unui consum energetic mai mare decât aportul caloric. Procesul de diminuare a depozitelor adipoase nu poate fi însă redus la o simplă sumă algebrică a caloriilor ingerate şi a celor consumate.

citeste mai mult
Dr. Simona Fatulescu

Durerea lombară reprezintă cel putin 50 % dintre cauzele prezentării pacienților la medicul de recuperare. Cel putin 80% dintre adulți prezintă minim un episod de lombalgie de gravitate diferită.

citeste mai mult