Nutritie

Dr. Cristina Tomescu

Evaluarea stării de sănătate este indisolubil legată de etapa de evoluție pe care o traversăm, stilul de viață abordat, patologia asociată și eventuala medicație utilizată. Din cele mai vechi timpuri omul a fost preocupat de găsirea unor strategii destinate îmbunătățirii calității vieții și creșterii speranței de viață.

citeste mai mult
Sursa: www.alimentespeciale.ro

www.AlimenteSpeciale.ro este un magazin online specializat în comercializarea de produse alimentare dietetice şi terapeutice.

citeste mai mult
Redactie

În fond ce este aceasta medicaţie a efortului sportiv? Este vorba de compuși naturali sau de sinteză care pot acţiona în două direcţii: susţinerea energetică a efortului – susţinătoare de efort sau accelerarea refacerii, compensării biologice după efort – substanţe de refacere.

citeste mai mult
Sursa: www.alimentespeciale.ro

www.AlimenteSpeciale.ro este un magazin online specializat în comercializarea de produse alimentare dietetice şi terapeutice.

citeste mai mult
Dr. Herdea Valeria

Vitamina C este unul din micronutrienţii esenţiali pentru organismul uman, având rol antioxidant, intervenind în catalizarea reacţiilor chimice din organism. Carenţa poate duce la scăderea rezistenţei imune a organismului.

citeste mai mult
Amelia Selariu, Nutriționist Dietetician

E vară, dar te simți mai tot timpul obosit(ă)? Nu ai poftă de mâncare și nu reziști somnului de după-masă chiar dacă vremea este ideală pentru activități în aer liber?

citeste mai mult
Dr. Haris Ciuchi, doctor în ştiinţe medicale, 2 comentarii

Obezitatea este o afecţiune nutriţional-metabolică, cu largă răspândire în lumea contemporană, caracterizată printr-un exces ponderal considerabil. Se produce printr-un aport alimentar crescut, la subiecţii cu o anumită predispoziţie genetică şi generează numeroase complicaţii cardiovasculare, metabolice, locomotorii şi de altă natură.

citeste mai mult
Farmacist Adina Mutu, Farmacia 3, 1 comentariu

Consumat în cantităţi ridicate, zahărul devine dintr-o substanţă care ne oferă plăcere şi energie, un adevărat “ucigaş” din umbră, responsabil nu doar pentru boli precum diabetul ci şi pentru afecţiuni precum demenţa, bolile cardiovasculare sau ale ficatului. Ce înseamnă un consum ridicat?

citeste mai mult
Redactie

Anotimpul rece şi sărbătorile din această perioadă reprezintă pentru sănătatea organismului nostru o mare provocare. În sezonul de iarnă organismul uman este solicitat intens datorită scăderii temperaturii ambiante, ceea ce necesită intensificarea arderilor calorice pentru a menţine temperatura corpului.

citeste mai mult
Dr. Mădălina Indrie, medic specialist Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice

Am dat din întâmplare peste lista de „subiecte fierbiniţi” a Asociaţiei Americane de Dietetică, iar una dintre discuţii era despre alimen-tele organice în comparaţie cu cele convenţionale. Am decis să elaborez puţin subiectul pentru că este de foarte mare actualitate în societetea noastra de astăzi şi pentru că de multe ori se întâmplă să mi se pună întrebarea: „Care alimente să le aleg: organice sau convenţionale?

citeste mai mult
  • Pagina:
  • 1

  • 2
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj