ORL

Sursa: Centrul medical Popârlan Piatra Neamţ, 1 comentariu

Testul auditiv (audiometria) face parte din examinarea urechii şi evalueaza capacitatea unei persoane de a auzi, prin măsurarea abilităţii sunetelor de a ajunge la creier. Sunetele sunt, de fapt, vibraţii aflate în mediul înconjurator, de frecvenţe şi intensităţi diferite; aerul din canalele şi oasele de la nivelul urechii şi al craniului ajută aceste vibraţii să parcurgă drumul dintre ureche şi creier, unde sunt "auzite".

citeste mai mult
Sursa: Clinica Andodent

Senzaţia de ureche înfundată şi uşoară scădere a auzului este cunoscută de majoritatea persoanelor, mai ales după efectuarea băii. De cele mai multe ori, această problemă este cauzată şi acutizată de apariţia unui dop de cerumen.

citeste mai mult
Sursa: Clinica Andodent

Aerosolii sunt particule de dimensiuni mici (până în 10 microni). obţinute din combinarea unui mediu gazos cu o substanţă solidă sau lichidă fin dispersată.

citeste mai mult
Dr. Sorin Nae, Medic primar chirurgie plastică, 1 comentariu

În sine, rinoplastia sau rinocorecția este o operație estetică de rutină prin care modificăm forma și dimensiunile nasului, parte care ține de chirurgia plastică. Dar, de cele mai multe ori, aveți și o deviație de sept care trebuie corectată în scopuri de sănătate.

citeste mai mult
Dr. Toader Mioriţa, Medic primar O.R.L., Doctor în St. Medicale

Mult mai frecvenţi la copii (90%) decât la adulţi (10%), corpii străini esofagieni constituie, ca şi corpii străini ai căilor aeriene, una din urgenţele pediatrice otorinolaringologice. În tractul eso-gastro-intestinal pot ajunge diverşi corpi străini, dintre aceştia cei mai mulţi pot trece spontan, dar unii se pot opri dând diverse simptome, uneori pot produce chiar perforaţie.

citeste mai mult
Dr. Toader Mioriţa, Medic primar O.R.L., Doctor în ştiinţe medicale

Pătrunderea corpilor străini în căile aeriene constituie unul din capitolele cu adevărat cele mai dramatice ale patologiei respiratorii pediatrice. Infinit mai frecvenţi la copil faţă de adult, corpii străini ai căilor aeriene solicită toată atenţia şi competenţa atât a medicului orl-ist cât şi a pediatrului, medicului de familie, pneumologului sau medicului de la serviciul primiri urgenţe.

citeste mai mult
Dr. Iliant Anca, Medic primar ORL, Constanţa

Cavumul sau rinofaringele este situat sub baza craniului, înapoia foselor nazale, anterior primelor două vertebre cervicale şi deasupra orofaringelui. Cea mai comună formă de cancer al rinofaringelui este carcinomul rinofaringian.

citeste mai mult
Sursa: Clinica Transmed - Iaşi

Otorinolaringologia este denumirea medicală pentru urechi, nas şi gât, pe care o găsim scrisă prescurtat pe uşa cabinetului medical: O.R.

citeste mai mult
Dr. Ana Ursache, 1 comentariu

Metoda Tomatis se bazează pe sesiuni individuale de audiţie în care se foloseşte un echipament special, numit Solisten, ce acţionează asupra muşchilor urechii interne, stimulează creierul şi energizează sistemul nervos. Terapia Tomatis poate schimba vieţi, prin echilibrarea balanţei emoţionale.

citeste mai mult
Dr. Larisa Boaca, Medic specialist O.R.L., 1 comentariu

Când suspicionăm o afectare a auzului la copilul mic ? În dezvoltarea mentală a copilului este foarte importantă relaţionarea acestuia cu persoanele din jur-familia.

citeste mai mult