Oncologie medicala

Redactie

Dr. Ioana Soare, sef de lucrari expertiza medicala Universitatea Titu Maiorescu Mastocitoza reprezinta un grup heterogen de boli, fiind considerata o boala rara, hemato-oncologica, cronica.

citeste mai mult
Biolog Rutcu Lepindea, Dr. Adrian Radu Craciun, director BioZyme

...

citeste mai mult
Gabriela Simona Toma

Feminitate înseamnă un ansamblu de trăsături care constituie specificul caracterului feminin. Aceasta este o definţie pe care o simţim fiecare dintre noi, femeile, adânc întipărită în sufletul nostru, în genele noastre, în esenţa noastră.

citeste mai mult
Redactie

Dezvăluie unicitatea tumorii tale: îndreaptă-te către un tratament personalizat 1. Pacientul și medicul oncolog stabilesc tipul de analiză și momenul expedierii biopsiei tumorale.

citeste mai mult
Redactie

Examinarea prin rezonanță magnetică este modalitatea imagistică care oferă cel mai înalt contrast pentru țesuturile moi. În stadializarea tumorilor rectale, IRM este superior ecografiei endorectale prin faptul că permite vizualizarea atât a peretelui intestinal, cât și a structurilor anatomice pelvine de vecinătate, oferind posibilitatea de a evalua atât extinderea tumorii (relațiile topografice ale tumorii cu fascia mezorectală) cât și profunzimea invaziei în țesuturile învecinat (extensia tumorală la peretele pelvin posterior, lateral sau inferior.

citeste mai mult
Redactie

Harta contine informatii despre200 de centre oncologice, de stat si private, din 20 de tari din Europa, America  si Asia Bucuresti, 12 octombrie 2015- Asociatia M.A.

citeste mai mult
Redactie

Gral Medical a reuşit să înregistreze în primul semestru din 2015 o cifră de afaceri de 53 milioane lei, în creştere cu 12 % faţă de perioada similară a anului 2014. Compania a reuşit să îşi menţină creşterea cu 2 cifre într-o perioadă în care piaţa serviciilor medicale a avut un trend de creştere mai mic.

citeste mai mult
Radu Duma

În cadrul unui simpozion de prezentare la Institutul Clinic Fundeni, am intervievat doi specialişti de la OncoDNA, laborator de analize de diagnostic molecular care funcţionează în cadrul Institutului de Patologie şi Genetică din Belgia, dr. Sebastien Sauvage şi dna.

citeste mai mult
Redactie, 7 comentarii

În centrul de la Oradea au fost livrate şi instalate, pe lângă acceleratorul liniar de particule ARTISTE, un CT Somatom Definition şi un braţ ARCADIS Avantic. Dacă brahiterapia realizată prin intermediul acestui ultim echipament este o noutate pentru zona de vest a ţării, acceleratorul de particule a fost denumit un artist în domeniul iradierii eficiente şi ţintite.

citeste mai mult
Redactie

Determinarea prognosticului pacienţilor cu cancer de sân se realizează în practica clinică curentă printr-o combinaţie de factori prognostici ce încadrează pacienţii într-un anumit grup de risc: vârsta pacientei, statusul menopauzal, mărimea tumorii, tipul tumoral, gradul histologic, statusul limfoganglionilor axilari, invazia limfovasculară, expresia receptorilor hormonali pentru estrogen şi progesteron şi a proteinei HER2. Pe baza acestor factori predictivi, pacienţii vor primi sau nu terapie hormonală cu Tamoxifen/inhibitori de aromatază sau Trastuzumab (Herceptin).

citeste mai mult