Oncologie medicala

Euro Japan Trading, 3 comentarii

     BIO ACTIVE MC, obţinut din AGARICUS BLAZEI MURILL, acesta este suplimentul  care a redat speranţa bolnavilor de cancer, de diabet, celor care au probleme cu tensiunea arterială, cu sistemul hormonal, cu sistemul nervos, cu diverse boli dermatologice sau cu surplusul de kilograme.      Primele studii s-au facut în marile spitale din Japonia, undeBio Active MCa fost folosit ca adjuvant în tratarea cancerului.

citeste mai mult
Dr. Munteanu Codrut, medic primiar chirurg

     Afecțiunile maligne ale sânului au devenit o problemă majoră de sănătate, fapt susţinut de statisticile care au înregistrat în ultimii ani o creştere a incidenţei acestei afecţiuni la femeile tinere. Sesizarea autorităţilor din domeniul sănătăţii au condus la începerea derulării unor programe naţionale de educaţie sanitară în vederea depistării cancerului la sân în stadiile incipiente.

citeste mai mult
Prof. Dr.Stelian Persu,medic primar urologie,doctor in s, 3 comentarii

Diagnosticarea Evoluţia locală a bolii poate fi independentă de prezenţa metastazelor. Pacientul poate să nu prezinte metastaze, dar tumora se extinde, blochează orificiile ureterale, bolnavul dezvoltă ureterohidronefroză ( insuficienţă renală) şi starea lui generală se înrăutăţeşte.

citeste mai mult
Dr. Dumitru Totir,medic primar chirurgie plastica si r, 8 comentarii

sân reprezintă cel mai frecvent tip de cancer la femei în lume. Odată cu creşterea incidenţei acestuia a crescut şi rata de supravieţuire, ceea ce dovedeşte că tratamentul medico-chirurgical al acestei afecţiuni este extrem de eficient.

citeste mai mult
Dr. Laura Monica Radu,psihoterapeut hipnoza

Cum să facem faţă veştii (diagnosticului şi recidivei) dpdv psihologic 1.ACCEPTAREA DIAGNOSTICULUI De aici se va porni, indiferent cât de dificil este acest lucru.

citeste mai mult
Dr. Cristian Persu,preparator universitar,medic rezide

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer al aparatului uro-genital la bărbaţi, al doilea cancer ca frecvenţă în rândul populaţiei masculine şi a doua cauză de deces la bărbaţii cu afecţiuni canceroase. Forma local avansată a cancerului de prostata înseamnă în clasificarea TNM ( T - marimea tumorii, N - invadarea ganglionilor limfatici si M - metastaze) stadiile III şi IV, stadii în care este depăşită limita capsulei prostatice.

citeste mai mult
Dr. Eugen Tanase,medic primar,obstretica-ginecologie

Există lLa ora actuală  există diferite modalităţi de abordare terapeutică a cancerului de sân, în funcţie de tipul tumorii, şi stadiul bolii şi în egală măsură şi de alţi parametri: hormonodependenţa tumorii, markeri genetici, vârsta pacientei, markeri de proliferare tumorală. În cele mai multe cazuri sunt aplicate utilizate succesiv mai  multe metode.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala, 1 comentariu

GlaxoSmithKline( GSK) a anunţat aprobarea Tyverb® (lapatinib ) în România. Lapatinib, în combinaţie cu capecitabină, este indicat pentru tratamentul pacientelor cu cancer de sân avansat sau metastatic ale căror tumori supraexprimă ErbB2 (HER2).

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

Compania de analiză şi studii de piaţă în sectorul medical Cegedim a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele pentru trimestrul I al anului 2009. Piaţa de medicamente a crescut cu 22,5% la lei, respectiv 6% la euro, ajungând la un total de 7,5 miliarde lei.

citeste mai mult
Dr. Florin Bacanu, 3 comentarii

În cazul în care cancerul este depistat în timp util, prin analizele specifice şi diagnosticul este confirmat prin intermediul puncţiei biopsie, cancerul de sân poate fi vindecat urmând un tratament adecvat. De aceea este foarte important să se efectueze periodic analizele specifice ( mamografie, în special după vârsta de 40 de ani) cât şi autoexaminarea lunară.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Iunie 2018

CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018 CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018

14 Iunie 2018

In Iasi
Farma Practic ediției 66 Gura Humorului Farma Practic ediției 66 Gura Humorului

22 Iunie 2018

In Suceava
PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a

08 Iunie 2018

In Covasna
Cursul Național Urgemed 2018 Cursul Național Urgemed 2018

14 Iunie 2018

In Bucuresti
Expert Meeting CARDIODIAB 2018 Expert Meeting CARDIODIAB 2018

28 Iunie 2018

In Brasov