Oncologie medicala

Redactie, 6 comentarii

     GIST reprezintă una dintre cele mai comune forme de sarcom gastro-intestinal (GI), o formă de cancer al tractului gastrointestinal, ce pune în pericol viaţa. Sarcoamele reprezintă forme mai puţin frecvente de cancer, cu origine în ţesuturile conexe (muşchi, vase sanguine, nervi, oase şi cartilaje).

citeste mai mult
Chemomed, 3 comentarii

     Când sănătatea este la mijloc, trebuie să ştim ce poate şi ce nu poate să facă un supliment nutritiv pentru noi. Nu strategiile de marketing trebuie să recomande un asemenea produs, ci doar dovezile.

citeste mai mult
Euro Japan Trading, 3 comentarii

     BIO ACTIVE MC, obţinut din AGARICUS BLAZEI MURILL, acesta este suplimentul  care a redat speranţa bolnavilor de cancer, de diabet, celor care au probleme cu tensiunea arterială, cu sistemul hormonal, cu sistemul nervos, cu diverse boli dermatologice sau cu surplusul de kilograme.      Primele studii s-au facut în marile spitale din Japonia, undeBio Active MCa fost folosit ca adjuvant în tratarea cancerului.

citeste mai mult
Dr. Munteanu Codrut, medic primiar chirurg

     Afecțiunile maligne ale sânului au devenit o problemă majoră de sănătate, fapt susţinut de statisticile care au înregistrat în ultimii ani o creştere a incidenţei acestei afecţiuni la femeile tinere. Sesizarea autorităţilor din domeniul sănătăţii au condus la începerea derulării unor programe naţionale de educaţie sanitară în vederea depistării cancerului la sân în stadiile incipiente.

citeste mai mult
Prof. Dr.Stelian Persu,medic primar urologie,doctor in s, 3 comentarii

Diagnosticarea Evoluţia locală a bolii poate fi independentă de prezenţa metastazelor. Pacientul poate să nu prezinte metastaze, dar tumora se extinde, blochează orificiile ureterale, bolnavul dezvoltă ureterohidronefroză ( insuficienţă renală) şi starea lui generală se înrăutăţeşte.

citeste mai mult
Dr. Dumitru Totir,medic primar chirurgie plastica si r, 8 comentarii

sân reprezintă cel mai frecvent tip de cancer la femei în lume. Odată cu creşterea incidenţei acestuia a crescut şi rata de supravieţuire, ceea ce dovedeşte că tratamentul medico-chirurgical al acestei afecţiuni este extrem de eficient.

citeste mai mult
Dr. Laura Monica Radu,psihoterapeut hipnoza

Cum să facem faţă veştii (diagnosticului şi recidivei) dpdv psihologic 1.ACCEPTAREA DIAGNOSTICULUI De aici se va porni, indiferent cât de dificil este acest lucru.

citeste mai mult
Dr. Cristian Persu,preparator universitar,medic rezide

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer al aparatului uro-genital la bărbaţi, al doilea cancer ca frecvenţă în rândul populaţiei masculine şi a doua cauză de deces la bărbaţii cu afecţiuni canceroase. Forma local avansată a cancerului de prostata înseamnă în clasificarea TNM ( T - marimea tumorii, N - invadarea ganglionilor limfatici si M - metastaze) stadiile III şi IV, stadii în care este depăşită limita capsulei prostatice.

citeste mai mult
Dr. Eugen Tanase,medic primar,obstretica-ginecologie

Există lLa ora actuală  există diferite modalităţi de abordare terapeutică a cancerului de sân, în funcţie de tipul tumorii, şi stadiul bolii şi în egală măsură şi de alţi parametri: hormonodependenţa tumorii, markeri genetici, vârsta pacientei, markeri de proliferare tumorală. În cele mai multe cazuri sunt aplicate utilizate succesiv mai  multe metode.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala, 1 comentariu

GlaxoSmithKline( GSK) a anunţat aprobarea Tyverb® (lapatinib ) în România. Lapatinib, în combinaţie cu capecitabină, este indicat pentru tratamentul pacientelor cu cancer de sân avansat sau metastatic ale căror tumori supraexprimă ErbB2 (HER2).

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj