Oncologie medicala

Redactia Saptamana Medicala

Compania de analiză şi studii de piaţă în sectorul medical Cegedim a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele pentru trimestrul I al anului 2009. Piaţa de medicamente a crescut cu 22,5% la lei, respectiv 6% la euro, ajungând la un total de 7,5 miliarde lei.

citeste mai mult
Dr. Florin Bacanu, 3 comentarii

În cazul în care cancerul este depistat în timp util, prin analizele specifice şi diagnosticul este confirmat prin intermediul puncţiei biopsie, cancerul de sân poate fi vindecat urmând un tratament adecvat. De aceea este foarte important să se efectueze periodic analizele specifice ( mamografie, în special după vârsta de 40 de ani) cât şi autoexaminarea lunară.

citeste mai mult
Dr. Nicolae Calomfirescu,medic primar urolog

În cazul în care cancerul este depistat în timp util, prin analizele specifice şi diagnosticul este confirmat prin intermediul puncţiei biopsie prostatică, cancerul de prostată poate fi vindecat urmând un tratament adecvat. De aceea este foarte important să se efectueze periodic analizele specifice( PSA, tuşeu rectal, ecografie), în special după vârsta de 50 de ani.

citeste mai mult
Dr. Bogdan Draghici,medic specialist medicina muncii

Cancerul de prostată este o maladie malignă a glandei prostatice, un organ de mărimea unei nuci situat sub vezica urinară la bărbati. Glanda prostată înconjoară uretra, prin care trece urina din vezica urinară în timpul urinatuluI.

citeste mai mult
Dr. Florin Bacanu

Autoexaminarea Fiecare femeie trebuie să efectueze o autopalpare a sânilor lunar. Palparea se face astfel: cu palma dreaptă se palpează părţile stângi ale sânilor, apoi cu palma stângă se palpează păarţile din dreapta ale sânilor.

citeste mai mult

Triada de diagnosticare precoce pentru cancerul de prostată este reprezentată de tuşeul rectal , PSA şi ecografie . Cele trei examene trebuiesc cuplate pentru a reduce rata de rezultate “fals pozitive” sau “fals negative”.

citeste mai mult
Dr. Florin Bacanu

Cauze, factori de risc, diagnosticare Dr. Florin Băcanu, medic primar oncologie CE ESTE CANCERUL MAMAR Cancerul este o succesiune de evenimente mutaţionale care duc la apariţia unei formaţiuni tumorale maligne.

citeste mai mult

Cancerul de prostataprostată (CP) este cea mai frecventa frecventă forma formă de cancer la barbatibărbaţi. Daca Dacă o femeie care descoperadescoperă un nodul la sân se gândestegândeşte imediat la cancer mamar, uUn barbatbărbat care începe sa să urineze tot mai des noaptea si şi caruiacăruia medicul îi spune ca că are prostataprostata maritamărită se teme de cancer al acestei glande.

citeste mai mult
Dr. Laura Monica Radu,psihoterapeut hipnoza, 2 comentarii

ţii postdiagnosticare Este adevărat că diagnosticarea unei maladii somatice este unul dintre evenimentele traumatice definite ca fiind foarte severe, dar la fel de adevărat este şi faptul că diagnosticul de “cancer” nu este o sentinţă. Pentru mulţi pacienţi “ai cancer” sunt cele mai de temut două cuvinte dintr-o limbă.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

în terapia cancerului şi a diabetului Ciuperca Agaricus Blazei Murill are un conţinut bogat de proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi (în total 120 de elemente necesare organismului) și conţine şase tipuri de steroizi (ergosterol şi cerebusterol) care ajută la oprirea creşterii numărului de celule canceroase și reducerea efectelor secundare cauzate de tratamentul chimioterapiei sau radioterapiei aplicat pacienţilor cu cancer. Astfel, pacienţii care, pe lângă tratamentele obișnuite au luat şi Agaricus, timp de trei luni, au constatat o creştere a imunităţii, nu au suferit de stări de vomă, lipsă de poftă de mâncare, oboseală, lipsă de energie, terapiile devenind de 3 până la de 7 ori mai eficiente!

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj