Oncologie medicala

Dr. Nicolae Calomfirescu,medic primar urolog

În cazul în care cancerul este depistat în timp util, prin analizele specifice şi diagnosticul este confirmat prin intermediul puncţiei biopsie prostatică, cancerul de prostată poate fi vindecat urmând un tratament adecvat. De aceea este foarte important să se efectueze periodic analizele specifice( PSA, tuşeu rectal, ecografie), în special după vârsta de 50 de ani.

citeste mai mult
Dr. Bogdan Draghici,medic specialist medicina muncii

Cancerul de prostată este o maladie malignă a glandei prostatice, un organ de mărimea unei nuci situat sub vezica urinară la bărbati. Glanda prostată înconjoară uretra, prin care trece urina din vezica urinară în timpul urinatuluI.

citeste mai mult
Dr. Florin Bacanu

Autoexaminarea Fiecare femeie trebuie să efectueze o autopalpare a sânilor lunar. Palparea se face astfel: cu palma dreaptă se palpează părţile stângi ale sânilor, apoi cu palma stângă se palpează păarţile din dreapta ale sânilor.

citeste mai mult

Triada de diagnosticare precoce pentru cancerul de prostată este reprezentată de tuşeul rectal , PSA şi ecografie . Cele trei examene trebuiesc cuplate pentru a reduce rata de rezultate “fals pozitive” sau “fals negative”.

citeste mai mult
Dr. Florin Bacanu

Cauze, factori de risc, diagnosticare Dr. Florin Băcanu, medic primar oncologie CE ESTE CANCERUL MAMAR Cancerul este o succesiune de evenimente mutaţionale care duc la apariţia unei formaţiuni tumorale maligne.

citeste mai mult

Cancerul de prostataprostată (CP) este cea mai frecventa frecventă forma formă de cancer la barbatibărbaţi. Daca Dacă o femeie care descoperadescoperă un nodul la sân se gândestegândeşte imediat la cancer mamar, uUn barbatbărbat care începe sa să urineze tot mai des noaptea si şi caruiacăruia medicul îi spune ca că are prostataprostata maritamărită se teme de cancer al acestei glande.

citeste mai mult
Dr. Laura Monica Radu,psihoterapeut hipnoza, 2 comentarii

ţii postdiagnosticare Este adevărat că diagnosticarea unei maladii somatice este unul dintre evenimentele traumatice definite ca fiind foarte severe, dar la fel de adevărat este şi faptul că diagnosticul de “cancer” nu este o sentinţă. Pentru mulţi pacienţi “ai cancer” sunt cele mai de temut două cuvinte dintr-o limbă.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

în terapia cancerului şi a diabetului Ciuperca Agaricus Blazei Murill are un conţinut bogat de proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi (în total 120 de elemente necesare organismului) și conţine şase tipuri de steroizi (ergosterol şi cerebusterol) care ajută la oprirea creşterii numărului de celule canceroase și reducerea efectelor secundare cauzate de tratamentul chimioterapiei sau radioterapiei aplicat pacienţilor cu cancer. Astfel, pacienţii care, pe lângă tratamentele obișnuite au luat şi Agaricus, timp de trei luni, au constatat o creştere a imunităţii, nu au suferit de stări de vomă, lipsă de poftă de mâncare, oboseală, lipsă de energie, terapiile devenind de 3 până la de 7 ori mai eficiente!

citeste mai mult
Dr. Laura Monica Radu,psihoterapeut hipnoza

ţa suportului psihologic în lupta împotriva cancerului “Dă-mi, Doamne, seninătatea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul să schimb lucrurile pe care le pot schimba şi înţelepciunea de a face diferenţa între ele!”.

citeste mai mult
Redactia Saptamana Medicala

xaminarea regulată creşte şansele de vindecare a cancerului de sân Femeilor nu le place să se gândească la cancerul de sân, în special atunci când se simt sănătoase. Cu toate acestea, unele dintre noi pot face cancer de sân în decursul vieţii.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Iunie 2018

CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018 CONFERINȚA JUBILIARĂ ATOM 2018

14 Iunie 2018

In Iasi
Farma Practic ediției 66 Gura Humorului Farma Practic ediției 66 Gura Humorului

22 Iunie 2018

In Suceava
PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a PRACTIC MF – Ediția a XXVI-a

08 Iunie 2018

In Covasna
Cursul Național Urgemed 2018 Cursul Național Urgemed 2018

14 Iunie 2018

In Bucuresti
Expert Meeting CARDIODIAB 2018 Expert Meeting CARDIODIAB 2018

28 Iunie 2018

In Brasov