Ortopedie

Dr. Druta Vasile

Dr. DRUȚĂ VASILE, Medic primar ortopedie-traumatologie Plasma îmbogățită cu trombocite sau PRP este o terapie revoluționară în tratamentul afecțiunilor degenerative ale sistemului osteoarticular și al celor post-traumatice.

citeste mai mult
Dr. Alexandru Nitulescu, Medic Specialist Ortoped

Cancerul care se dezvoltă într-un organ, cum ar fi plămanii, prostata, rinichii, tiroida, și care se răspândește secundar în țesutul osos este denumit boala metastatică a osului. Astazi s-a îmbunătațit tratamentul medical pentru multe cancere, în special pentru cancerul de sân, pulmonar și de prostată, și acești pacienți trăiesc mai mult cu un confort de viață mai bun.

citeste mai mult
Redactie, 18 comentarii

Orteze speciale pentru corecția deformărilor craniene la copii Conform statisticilor, aproximativ 30% dintre copiii care se nasc anual, prezintă deformări la nivelul cutiei craniene. În funcție de postura adoptată de copii în primele luni de viață, aceaste deformări pot fi de mai multe tipuri- plagiocefalie, scafocefalie sau brahicefalie, iar aproximativ 15% dintre acești copii necesită o orteză specială de corecție a diformității, disponibilă acum și la OrtoProfil.

citeste mai mult
Rares Opris

Tendonul lui Achile este cel mai mare tendon din corpul uman, şi face legatura între calcaneu (osul calcaiului) şi muschii gambei (muschiul triceps sural). El permite mişcarea de flexie plantară a piciorului, practic mişcarea de ridicare pe vârfuri.

citeste mai mult
Dragos Serban

Tocmai prin rolul important pe care îl au membrele inferioare în sprijin şi în locomoţie, deasemenea şi datorită acţiunii unor forţe foarte mari asupra lor de natură traumatică, acestea sunt expuse deseori la fracturi. Tratamentul recuperator trebuie să fie instituit cât mai precoce posibil şi ţine cont de sediul fracturii precum şi de unele aspecte particulare, pentru care la fel, trebuie să se ţină seama în mod deosebit.

citeste mai mult
Dr. Mihai Rascu, medic primar ortopedie si traumatologie, 1 comentariu

Genunchiul este cea mai mare articulaţie a corpului. Prin poziţia sa, prin rolul său în biomecanica statică şi dinamică a membrului inferior, ca şi prin slaba sa acoperire cu ţesuturi moi, el este deosebit de predispus şi vulnerabil atât la traumatismele directe, cât şi la cele indirecte.

citeste mai mult
Prof. Dr. Horatiu Bolosiu

Acest sindrom defineşte un tip de rahialgie cronică, însoţită sau nu de dureri în membrele inferioare, care se instalează după intervenţii chirurgicale pentru hernii discale lombare, care nu-şi ating obiectivul principal, acela de a înlătura durerea. Curând, a devenit clar că această suferinţă, rămasă şi astăzi oarecum obscură, apare şi după alte manopere chirurgicale.

citeste mai mult
Redactie

Proteza bionică de mână i-limb Ultra Revolutioneste surprinzător de realistă. Nu numai că cele patru degete se mișcă exact așa cum v-ați aștepta, dar degetul mare se poate roti pentru a permite prinderea din mai multe unghiuri.

citeste mai mult
Redactie, 3 comentarii

Interviu cu Drd. Filep Robert, kinetoterapeut principal  OrtoProfil Coordonator Centru Național de Reabilitare OrtoProfil  Pierderea unui membru inferior este o experiență deosebit de traumatizantă pentru un pacient.

citeste mai mult
Adina Mutu farmacist

Cele 206 oase ale scheletului uman reprezintă pietrele de fundaţie ale unui organism sănătos. Dezvoltarea şi menţinerea lor în formă optimă sunt obiective pe care trebuie să le urmărim întreaga viaţă, obiective pe care însă în perioada tinereţii tindem să le ignorăm.

citeste mai mult
  • Pagina:
  • 1

  • 2
  • 3
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta