Pediatrie

Dr. Iurie Burlacu, Medic specialist pediatru

Problemele digestive la bebeluşi nu sunt rare şi includ următoarele simptome: vărsături, reflux, dureri abdominale (colici abdominale), diaree şi constipaţie. Cauzele problemelor digestive la bebeluşi sunt diverse cum ar fi: alimentare, infecţioase sau alergice.

citeste mai mult
Conf. Dr. Angela Butnariu

Una dintre urgențele medicale care implică în grad înalt medicul de familie o reprezintă convulsiile febrile (CF). Aceasta, datorită a cel puțin trei considerente: 1) în practica medicului de familie, febra este simptomul ce constituie motivul cel mai frecvent de adresabilitate la cabinet a pacienților pediatrici; 2) terapia crizei convulsive în desfășurare trebuie efectuată de urgență de către medicul de familie; 3) dispensarizarea copiilor cu episoade convulsive aparține de asemenea, medicului de familie.

citeste mai mult
Prof. Dr. Marin Burlea

„Tendinţa este de dezvoltarea unor structuri de subspecialitate în secţiile de pediatrie” afirma Prof. Dr.

citeste mai mult
Dr. Roxana Macrin, Director Cryo Stem Health

"Am recoltat celulele stem ale copiilor noştri deoarece, ca părinţi, dorim să le oferim cât de mult putem, siguranţă în viaţă." Mărturii ale utilizării cu succes a probelor eliberate de la CRYOSAVE Pedro, un băieţel de 4 ani a fost tratat cu celulele stem crioconservate de CRYOSAVE din sângele cordonului ombilical al surorii sale.

citeste mai mult
Dr. Roxana Macrin, Director Cryo Stem Health

La CryoSave, Ziua Copilului vine cu suprize pentru mici şi mari! În perioada 1-20 iunie, 150 Euro discount pentru viitorii clienţi CryoSave şi 100 Euro cadou pentru clienţii CryoSave care ne recomandă o familie prietenă.

citeste mai mult
Dr. Roxana Macrin, Director Cryo Stem Health, partener Cryo Save

Ne asigurăm că proba copilului nostru este primită în orice clinică din Europa sau USA, în cazul unui tratament. Clinicile specializate în tratamente cu celule stem din UE sau SUA acceptă probe după ce banca de celule stem care o eliberează face dovada unor acreditări internaționale.

citeste mai mult
Dr. Roxana-Anca Macrin, director general Cryo Stem Healt

Mai mulți copii cu paralizie cerebrală au fost tratați cu propriile celule stem stocate la Banca CryoSave “1 din 400 de copii nãscuți cu suferințã fetalã sunt diagnosticați anual cu paralizie cerebralã. Diagnosticul pozitiv este pus dupã vârsta de 2 ani.

citeste mai mult
Sursa: Aboca S.p.A.

Constipația este o un simptom frecvent întâlnit în cazul pacienților de vârstă pediatrică, reprezentând un adevărat motiv de îngrijorare pentru părinți. În cazul copiilor cu vârsta sub 1 an, constipația este determinată în principal de trei factori, care pot fi prezenți individual sau combinați în mod diferit: dischezia (defecație dificilă sau dureroasă) - o tulburare funcțională a aparatului gastro-intestinal, tipică pentur sugarul sub vârsta de 6 luni; trecerea de la laptele matern la formula de lapte – poate presupune o reducere a evacuărilor și schimbarea florei bacteriene intestinale; diversificarea alimentară – introducerea primelor alimente solide în dieta sugarului poate duce la formarea materiilor fecale cu o consistență mai dură, mai dificil de eliminat.

citeste mai mult
Redactie

Infraroşu reprezintă o zonă a spectrului electromagnetic care există în întregul Univers. Un calorifer încălzit sau chiar o cafetieră emite radiaţii infraroşii de lungimi de undă mari.

citeste mai mult
Redactie

Dermatita atopică este o afecţiune cutanată non-infecţioasă asemănătoare cu o alergie asociată cu mâncărime intensă, piele uscată şi înroşirea pielii - şi în cazuri serioase inflamaţii şi infecţii de suprafaţă. Simptomele pot diferi de la caz la caz, însă în general există anumite simptome caracteristice la nivelul pielii care ajută la diagnosticarea afecţiunii.

citeste mai mult