Psihiatrie

Dr. Cornel Chirita, 2 comentarii

Orice tragedie de genul celei din clubul Colectiv lasă urme fizice și psihice adânci. Recuperarea fizică a pacienților este extrem de dificilă și de lungă durată, însă de asemenea trebuie acordatăo atenție crescută și recuperării psihice.

citeste mai mult
Redactie

Un  nou  studiu  pan-european, comandat  de  compania  Janssen, subliniază necesitatea unui grad mai mare de educație și a dialogului deschis cu privire la opțiunile terapeutice pentru schizofrenie. În Ziua Mondială a Sănătății Mintale, Janssen anunță rezultatele unui studiu pan-european: „Discuții despre tratamentul schizofreniei: Un studiu care a inclus pacienți și aparținători”.

citeste mai mult
Sursa: Policlinica ASTRA

Psihiatria pediatrică este o ramură a psihiatriei care se adresează copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă intre 0 si 18 ani. Principalele activităţi din acest domeniu al sănătaţii mintale sunt evaluarea, identificarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor emoționale și comportamentale apărute din copilărie până la adolescență.

citeste mai mult
Redactie

Optimizarea datelor, cresterea finantarii si concentrarea atentiei pe ocuparea fortei de munca sunt cateva dintre recomandarile principale ale expertilor europeni Bucuresti, 12 octombrie 2015 - Astazi, la cateva zile dupa Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, se lanseaza in Romania Indexul de integrare privind sanatatea mintala, o noua initiativa de cercetare sustinuta de compania Janssen, compania farmaceutica a Johnson & Johnson, si intreprinsa de catre" The Economist Intelligence Unit.' Studiul investigheaza provocarile in integrarea cetatenilor europeni cu boli psihice in societate si in randul fortei de munca in cadrul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, alaturi de Norvegia si Elvetia.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric, 1 comentariu

Într-o dimineaţă, la raportul de gardă, mi-a fost repartizată, pentru internare Andreea, o adolescentă de 16 ani, trimisă din Clinica Pediatrie, unde fusese internată, cu două săptămâni în urmă, pentru o astenie severă. Nu prea înţelegeam eu de ce trebuie să fie internată o astenie severă într-o secţie de neuropsihiatrie şi am plecat spre salon să o cunosc şi să mă lămuresc.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric, 1 comentariu

Ana-Maria a ajuns la controversata vârstă a adolescenţei şi nu prea ştie care este cărarea pe care ar trebui să o apuce, iar cârmaciul (tatăl ei) este mult mai dezorientat decât ea. A fost un copil supus, ascultător, harnic, cu rezultate bune la şcoală până a ajuns la liceu, unde a văzut că cei de vârsta ei au şi alte preocupări, că nu prea se potriveşte cu nici unul dintre colegi.

citeste mai mult
Sursa: Pro Life Clinics

Psihiatria poate fi definită ca o disciplină de sinteză, pentru urmărirea şi menţinerea sănătăţii mintale. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialităţi medicale.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric

Marina este o fetiţă de 4 ani, ireal de frumoasă. Am văzut mulţi ochi albaştri în viaţa mea, dar niciodată unii atât de frumoşi.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric, 2 comentarii

Pe Georgel l-am cunoscut în urmă cu trei ani, într-un moment de cumpănă din viaţa lui. Tatăl său tocmai fusese diagnosticat cu cancer pulmonar şi nu prea erau mari speranţe de vindecare.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric

După nenumărate certuri, scandaluri, umilinţe, bătăi şi alte nebunii de acest gen, doamna Ionescu, sătulă de atâta nefericire, s-a hotărât, în sfârşit să divorţeze. O femeie ambiţioasă,  care a reuşit să se remarce în societate prin forţe proprii, fără să beneficieze de sprijinul nimănui.

citeste mai mult