Psihiatrie

Conf. Dr. Cătălina Tudose

Prof. Univ. Dr. Cătălina Tudose, Președintele Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie a răspuns la întrebările adresate de redactorul revistei Săptămâna Medicală, la conferința de presă ținută cu ocazia celui de-al 6-lea Congres Național de Psihiatrie, 12-15 octombrie 2017 Care este evolutia afecțiunilor psihice în rândul adolescenților în ultimii ani?

citeste mai mult
Prof. Univ. Dr.Aurel Nirestean, 1 comentariu

 Pentru că frumusețea în întregimea ei, interioară și exterioară, e moneda de schimb pentru starea de bine, starea de confort și împăcare cu tine însuți/însăți, o marcă a sănătății, o promisiune a tinereții veșnice. Cercetătorii subliniază faptul că micile cercuri sociale din care facem parte, pot să ne influențeze percepțiile despre frumusețe, dincolo de preferințele personale și influențele culturale la care suntem supuși cu toții.

citeste mai mult
Dr. Cornel Chirita, 2 comentarii

Orice tragedie de genul celei din clubul Colectiv lasă urme fizice și psihice adânci. Recuperarea fizică a pacienților este extrem de dificilă și de lungă durată, însă de asemenea trebuie acordatăo atenție crescută și recuperării psihice.

citeste mai mult
Redactie

Un  nou  studiu  pan-european, comandat  de  compania  Janssen, subliniază necesitatea unui grad mai mare de educație și a dialogului deschis cu privire la opțiunile terapeutice pentru schizofrenie. În Ziua Mondială a Sănătății Mintale, Janssen anunță rezultatele unui studiu pan-european: „Discuții despre tratamentul schizofreniei: Un studiu care a inclus pacienți și aparținători”.

citeste mai mult
Sursa: Policlinica ASTRA

Psihiatria pediatrică este o ramură a psihiatriei care se adresează copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă intre 0 si 18 ani. Principalele activităţi din acest domeniu al sănătaţii mintale sunt evaluarea, identificarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor emoționale și comportamentale apărute din copilărie până la adolescență.

citeste mai mult
Redactie

Optimizarea datelor, cresterea finantarii si concentrarea atentiei pe ocuparea fortei de munca sunt cateva dintre recomandarile principale ale expertilor europeni Bucuresti, 12 octombrie 2015 - Astazi, la cateva zile dupa Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, se lanseaza in Romania Indexul de integrare privind sanatatea mintala, o noua initiativa de cercetare sustinuta de compania Janssen, compania farmaceutica a Johnson & Johnson, si intreprinsa de catre" The Economist Intelligence Unit.' Studiul investigheaza provocarile in integrarea cetatenilor europeni cu boli psihice in societate si in randul fortei de munca in cadrul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, alaturi de Norvegia si Elvetia.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric, 1 comentariu

Într-o dimineaţă, la raportul de gardă, mi-a fost repartizată, pentru internare Andreea, o adolescentă de 16 ani, trimisă din Clinica Pediatrie, unde fusese internată, cu două săptămâni în urmă, pentru o astenie severă. Nu prea înţelegeam eu de ce trebuie să fie internată o astenie severă într-o secţie de neuropsihiatrie şi am plecat spre salon să o cunosc şi să mă lămuresc.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric, 1 comentariu

Ana-Maria a ajuns la controversata vârstă a adolescenţei şi nu prea ştie care este cărarea pe care ar trebui să o apuce, iar cârmaciul (tatăl ei) este mult mai dezorientat decât ea. A fost un copil supus, ascultător, harnic, cu rezultate bune la şcoală până a ajuns la liceu, unde a văzut că cei de vârsta ei au şi alte preocupări, că nu prea se potriveşte cu nici unul dintre colegi.

citeste mai mult
Sursa: Pro Life Clinics, 1 comentariu

Psihiatria poate fi definită ca o disciplină de sinteză, pentru urmărirea şi menţinerea sănătăţii mintale. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialităţi medicale.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric

Marina este o fetiţă de 4 ani, ireal de frumoasă. Am văzut mulţi ochi albaştri în viaţa mea, dar niciodată unii atât de frumoşi.

citeste mai mult