Psihiatrie

Redactie

Interviu realizat cu doamna Prof. Dr. Cătălina Tudose, Președinte Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie Se poate vorbi despre o creștere în ultima perioadă, a numărului de afecțiuni psihiatrice la nivel mondial și național?

citeste mai mult
Conf. Dr. Cătălina Tudose

Prof. Univ. Dr. Cătălina Tudose, Președintele Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie a răspuns la întrebările adresate de redactorul revistei Săptămâna Medicală, la conferința de presă ținută cu ocazia celui de-al 6-lea Congres Național de Psihiatrie, 12-15 octombrie 2017 Care este evolutia afecțiunilor psihice în rândul adolescenților în ultimii ani?

citeste mai mult
Prof. Univ. Dr.Aurel Nirestean, 1 comentariu

 Pentru că frumusețea în întregimea ei, interioară și exterioară, e moneda de schimb pentru starea de bine, starea de confort și împăcare cu tine însuți/însăți, o marcă a sănătății, o promisiune a tinereții veșnice. Cercetătorii subliniază faptul că micile cercuri sociale din care facem parte, pot să ne influențeze percepțiile despre frumusețe, dincolo de preferințele personale și influențele culturale la care suntem supuși cu toții.

citeste mai mult
Dr. Cornel Chirita, 2 comentarii

Orice tragedie de genul celei din clubul Colectiv lasă urme fizice și psihice adânci. Recuperarea fizică a pacienților este extrem de dificilă și de lungă durată, însă de asemenea trebuie acordatăo atenție crescută și recuperării psihice.

citeste mai mult
Redactie

Un  nou  studiu  pan-european, comandat  de  compania  Janssen, subliniază necesitatea unui grad mai mare de educație și a dialogului deschis cu privire la opțiunile terapeutice pentru schizofrenie. În Ziua Mondială a Sănătății Mintale, Janssen anunță rezultatele unui studiu pan-european: „Discuții despre tratamentul schizofreniei: Un studiu care a inclus pacienți și aparținători”.

citeste mai mult
Sursa: Policlinica ASTRA

Psihiatria pediatrică este o ramură a psihiatriei care se adresează copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă intre 0 si 18 ani. Principalele activităţi din acest domeniu al sănătaţii mintale sunt evaluarea, identificarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor emoționale și comportamentale apărute din copilărie până la adolescență.

citeste mai mult
Redactie

Optimizarea datelor, cresterea finantarii si concentrarea atentiei pe ocuparea fortei de munca sunt cateva dintre recomandarile principale ale expertilor europeni Bucuresti, 12 octombrie 2015 - Astazi, la cateva zile dupa Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, se lanseaza in Romania Indexul de integrare privind sanatatea mintala, o noua initiativa de cercetare sustinuta de compania Janssen, compania farmaceutica a Johnson & Johnson, si intreprinsa de catre" The Economist Intelligence Unit.' Studiul investigheaza provocarile in integrarea cetatenilor europeni cu boli psihice in societate si in randul fortei de munca in cadrul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, alaturi de Norvegia si Elvetia.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric, 1 comentariu

Într-o dimineaţă, la raportul de gardă, mi-a fost repartizată, pentru internare Andreea, o adolescentă de 16 ani, trimisă din Clinica Pediatrie, unde fusese internată, cu două săptămâni în urmă, pentru o astenie severă. Nu prea înţelegeam eu de ce trebuie să fie internată o astenie severă într-o secţie de neuropsihiatrie şi am plecat spre salon să o cunosc şi să mă lămuresc.

citeste mai mult
Dr. Laura Birdeanu, medic primar, psihiatrie pediatric, 1 comentariu

Ana-Maria a ajuns la controversata vârstă a adolescenţei şi nu prea ştie care este cărarea pe care ar trebui să o apuce, iar cârmaciul (tatăl ei) este mult mai dezorientat decât ea. A fost un copil supus, ascultător, harnic, cu rezultate bune la şcoală până a ajuns la liceu, unde a văzut că cei de vârsta ei au şi alte preocupări, că nu prea se potriveşte cu nici unul dintre colegi.

citeste mai mult
Sursa: Pro Life Clinics, 1 comentariu

Psihiatria poate fi definită ca o disciplină de sinteză, pentru urmărirea şi menţinerea sănătăţii mintale. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialităţi medicale.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj