Reabilitare Medicala

Dr. Daiana Popa

Leziunile medulare reprezintă stări patologice complexe care afectează profund viaţa indivizilor. Până nu de mult, leziunile medulare se asociau cu o rată crescută de mortalitate, dar în zilele noastre, cu precădere în ţările cu nivel ridicat de trai, leziunile medulare nu mai sunt privite ca situaţii terminale sau care afectează profund viaţa activă, ci mai degrabă ca o provocare personală ce poate fi depăşită cu succes.

citeste mai mult
Dr. Iulia Belc, Medic primar, Director medical BioOrtoclinic

Hernia de disc reprezintă una dintre cele mai frecvente patologii cu care ne confruntăm în cabinetele noastre de specialitate. Încă de când ne pregăteam pentru examenul de medic specialist,  am acordat multă atenție acestei afecțiuni, știind că ne vom confrunta adesea cu ea.

citeste mai mult
Dr. Adrian Bighea, Dr. Simona Patru

În timp ce bolile cardiovasculare de cauză aterosclerotică reprezintă cea mai frecventă cauză de deces, leziunile vasculare periferice cronice, de regulă cu o evoluţie îndelungată în timp, reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de dizabilitate, având asfel un impact negativ asupra calităţii vieţii bolnavului. Arteriopatiile obliterante periferice cronice (AOPC) au o evoluţie progresivă care se manifestă la adult sau vârstnic mai devreme sau mai târziu printr-o varietate de aspecte patologice cu o simptomatologie intricată diferită sau coexistentă, cota de participare a fiecareia în parte necesitând o cuantificare exactă în tabloul clinic.

citeste mai mult
Dr. Fatulescu Simona

Cele mai vechi saune din europa s-au descoperit în finlanda, ţara în care se spune că există câte o saună în fiecare casă. Pentru a demonstra beneficiile saunei s-au făcut chiar numeroase studii clinice de către cercetători recunoscuţi în lumea medicală.

citeste mai mult
Dr. Fatulescu Simona, 1 comentariu

Apa este componenta principală a experienţei SPA iar hidroterapia e folosită în medicina tradiţională de sute de ani, încă din timpul vechilor greci şi romani. Denumirea Vichy este dată de la oraşul cu acelaşi nume din Franţa unde există cinci izvoare termale ce au inspirat design-ul acestui duş.

citeste mai mult
Sursa: Centrul medical Braticesti

Hidroterapia cu apă sărată este indicată în următoarele afecţiuni: • Stări de oboseală prelungite, stress • Afecţiuni musculare, articulare şi artrită, – Afecţiuni reumatismale, • Artroze şi preartoze (artroza genunchiului, şoldului, umărului, cotului, mâinilor) faza inactivă; • Osteoporoză algică a coloanei vertebrale, • Spondiloze (cervicală, dorsală, lombară, forme simple, fără complicaţii neurologice), – Nevralgii lombosciatice, deficit funcţional; • Stări după entorse, fracturi, luxaţii ale membrelor, tratate ortopedic; • Circulaţie periferică deficitară - activităţi în condiţii de frig şi umezeală; • Dereglări endocrine hipofuncţionale; meteosensibilitate, sindromul adinamo-astenic, tulburările circulatorii periferice. • Afecţiuni endocrine cu deficit hormonal (asociate de obicei afecţiunilor reumatice sau sterilităţii): insuficienţă tiroidiană şi cea ovariană • Afecţiuni repetate ale căilor respiratorii superioare asociate bolilor reumatismale Pentru copii: • întârzieri de creştere în greutate şi înălţime, • stări post rahitice, scolioze, cifoze, • maladia Scheuermann; • obezitate • amigdalite, faringite, otite, sinuzite, bronşite, polipi.

citeste mai mult
Sursa: Centrul Medical Bărticeşti

Masajul, probabil cel mai vechi şi mai simplu tratament medical, este acceptat ca un fapt firesc de oamenii de toate vârstele. Masajul reprezintă prelucrarea metodică a părţilor moi, prin mijloace manuale sau mecanice, în scop fiziologic, curativo-profilactic sau terapeutic.

citeste mai mult
Redactie

Clinica de Tratament al Adictiilor Aliat din Bucuresti este cea mai cunoscuta clinica pentru tratamentul dependentelor pe plan local. Avem specialisti pregatiti dupa metode internationale gata sa iti ofere un program individualizat care sa contina: evaluare initiala, psihoterapie individuala, consult/tratament psihiatric, grup pentru prevenirea recaderilor, sedinte de consiliere pentru familie.

citeste mai mult
Dr. Carmen Enescu

Obiectivul principal al terapiei complexe recuperatorii în cazul sechelelor posttraumatice este reintegrarea socio-profesională a pacientului. Vom prezenta cazul unui tânăr de 23 ani care a suferit un politraumatism prin accident aviatic (accidentul aviatic din munţii Apuseni – ianuarie 2014) soldat cu multiple fracturi şi luxaţii.

citeste mai mult
Centrul Medical Popârlan, 2 comentarii

Electromiografia (EMG) este un test folosit pentru înregistrarea activităţii electrice a muşchilor. Când muşchii sunt activi, aceştia produc impulsuri electrice direct proporţionale cu nivelul activităţii musculare.

citeste mai mult