Reumatologie

Corina D. Mogoșan, Claudiu C. Popescu, Cătălin Codreanu, Centrul Clinic de Boli Reumat. Dr. I. St

Guta este o afecţiune cu potenţial evolutiv sever, cu prevalență şi incidenţă în creştere, la nivel mondial Expresia clinică a bolii este variată şi pretează încă la diagnostic tardiv, cu consecinţe terapeutice suboptimale.(text adaptat) În anul 2016, a fost elaborat un set de recomandări actualizate pentru managementul gutei.

citeste mai mult
Corina D. Mogosan, Claudiu C. Popescu, Catalin Codreanu

Guta este o afecţiune cu potenţial evolutiv sever, cu prevalență şi incidenţă în creştere, la nivel mondial. În anul 2016, un Grup de Lucru EULAR a elaborat un set de recomandări actualizate pentru managementul gutei.

citeste mai mult
Conf. Dr. Angela Butnariu

Reumatismul articular acut ( RAA), boală inflamatorie sistemică poststreptococică, este în declin. Afirmaţia este valabilă pentru ţările din Europa şi statele continentului nord-american.

citeste mai mult
Sursa: Clinica Popârlan

Magnetoterapia Aceasta este un tratament natural şi uşor de suportat de organism. Această terapie se bazează pe acţionarea directă asupra ţesuturilor a unui câmp magnetic pulsatil (CMP).

citeste mai mult
Sursa: Clinica Endodiabet – Drobeta Turnu Severin

Osteoporoza este o boală a scheletului caracterizată prin scăderea masei osoase şi sau alterarea calităţii oaselor, factori care duc la scăderea rezistenţei acestora şi la apariţia unor fracturi sau la traumatisme relativ minore. Este osteoporoza o afecţiune importantă?

citeste mai mult
Sursa: www.star-ayurveda.ro

Reumatismul este o  afecțiune dureroasă, acută sau de cele mai multe ori  cronică, ce împiedică buna funcționare a aparatului locomotor. În termeni de specialitate reumatismul este întotdeauna însoțit de o completare care denumește mai specific boala: reumatism inflamator, reumatism articular acut, poliartrita reumatoidă, reumatism abarticular, reumatism degenerativ, etc.

citeste mai mult
Dr. Szasz Simona, Medic primar Recuperare, Specialist Reumatologie

Artroza este cea mai frecventă dintre afecţiunile sistemului musculoscheletal, reprezintă a doua cauză de invaliditate după afecţiunile cardiovasculare şi este o adevărată problemă de sănătate publică prin implicaţiile socio-economice. Reprezintă cea mai frecventă cauză de durere cronică la populaţia vârstnică.

citeste mai mult
Redactie

În România sunt în prezent cca 2,000 de copii diagnosticaţi cu ARTRITĂ IDIOPATICĂ JUVENILĂ (AIJ), o boală autoimună, cronică, caracterizată prin inflamarea persistentă a articulaţiilor. Părinţii sunt sfătuiţi de specialişti să urmărească la copiii lor cele 3 semne tipice ale inflamaţiei articulare: durere, tumefiere şi limitarea mişcării.

citeste mai mult
Alex Naie, student la Facultatea de Medicina, anul V

”Povestea mea a început la scurt timp dupa împlinirea vârstei de 14 ani, o vârsta a adolescentei, cu întrebari si dorinta de experiente diverse, cu bucurii si tristeti si cu multe încercari. La mine, pe lânga încercarile vârstei, a aparut brusc marea încercare a vietii mele si a familiei mele: descoperirea acestei boli.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Hanganu

Mai mult de 80% dintre fracturile produse la persoanele de peste 50 ani sunt cauzate de osteoporoză, o boală frecventă după această vârstă care demineralizează osul. Statistica spune că una din 3 femei va avea o fractură osteoporotică de-a lungul vieții și unul din 5 bărbați.

citeste mai mult