Reumatologie

Sursa: Clinica Popârlan

Magnetoterapia Aceasta este un tratament natural şi uşor de suportat de organism. Această terapie se bazează pe acţionarea directă asupra ţesuturilor a unui câmp magnetic pulsatil (CMP).

citeste mai mult
Sursa: Clinica Endodiabet – Drobeta Turnu Severin

Osteoporoza este o boală a scheletului caracterizată prin scăderea masei osoase şi sau alterarea calităţii oaselor, factori care duc la scăderea rezistenţei acestora şi la apariţia unor fracturi sau la traumatisme relativ minore. Este osteoporoza o afecţiune importantă?

citeste mai mult
Sursa: www.star-ayurveda.ro

Reumatismul este o  afecțiune dureroasă, acută sau de cele mai multe ori  cronică, ce împiedică buna funcționare a aparatului locomotor. În termeni de specialitate reumatismul este întotdeauna însoțit de o completare care denumește mai specific boala: reumatism inflamator, reumatism articular acut, poliartrita reumatoidă, reumatism abarticular, reumatism degenerativ, etc.

citeste mai mult
Dr. Szasz Simona, Medic primar Recuperare, Specialist Reumatologie

Artroza este cea mai frecventă dintre afecţiunile sistemului musculoscheletal, reprezintă a doua cauză de invaliditate după afecţiunile cardiovasculare şi este o adevărată problemă de sănătate publică prin implicaţiile socio-economice. Reprezintă cea mai frecventă cauză de durere cronică la populaţia vârstnică.

citeste mai mult
Redactie

În România sunt în prezent cca 2,000 de copii diagnosticaţi cu ARTRITĂ IDIOPATICĂ JUVENILĂ (AIJ), o boală autoimună, cronică, caracterizată prin inflamarea persistentă a articulaţiilor. Părinţii sunt sfătuiţi de specialişti să urmărească la copiii lor cele 3 semne tipice ale inflamaţiei articulare: durere, tumefiere şi limitarea mişcării.

citeste mai mult
Alex Naie, student la Facultatea de Medicina, anul V

”Povestea mea a început la scurt timp dupa împlinirea vârstei de 14 ani, o vârsta a adolescentei, cu întrebari si dorinta de experiente diverse, cu bucurii si tristeti si cu multe încercari. La mine, pe lânga încercarile vârstei, a aparut brusc marea încercare a vietii mele si a familiei mele: descoperirea acestei boli.

citeste mai mult
Dr. Mihaela Hanganu

Mai mult de 80% dintre fracturile produse la persoanele de peste 50 ani sunt cauzate de osteoporoză, o boală frecventă după această vârstă care demineralizează osul. Statistica spune că una din 3 femei va avea o fractură osteoporotică de-a lungul vieții și unul din 5 bărbați.

citeste mai mult
Prof. Dr. Horatiu Bolosiu, 1 comentariu

La vârste mai avansate, ameţelile, tulburările de echilibru şi episoade scurte de pierdere a cunoştinţei sunt fenomene relativ frecvente şi etichetate aproape invariabil ca „spondiloză cervicală” fără altă specificare sau „atacuri ischemice tranzitorii”. În realitate, unele dintre acestea sunt legate de o patologie caracteristică – insuficienţa vertebrobazilară.

citeste mai mult
Dr. Tudor Corcheş, 4 comentarii

Artroza, artrita şi coxartroza sunt afecţiuni articulare cronice identificate ca boli reumatice şi caracterizate prin degenerarea cartilajului şi deteriorarea celorlalte componente ale articulaţiei şi a capetelor oaselor. Pe măsură ce artroza progresează, suprafaţa cartilagiilor şi a osului devine neregulată şi pot apărea excrescenţe osoase.

citeste mai mult
Dr. Delia Simion, medic specialist reumatologie

Scheletul se construieşte şi se reînnoieşte permanent pe parcursul vieţii, depozitând calciu şi alte minerale. Atunci când organismul are nevoie de mai mult calciu în sânge decât poate obţine în momentul respectiv din alimente, va mobiliza calciul din oase.

citeste mai mult