Stiri

Redactie

Vineri, 16 martie 2018, are loc cea de-a 11-a editie a Zilei Mondiale a Somnului, gazduita de Societatea Romana de Pneumologie Ziua Mondială a Somnului este un eveniment anual de conștientizare, recunoscut la nivel internațional, care aduce împreună cercetători, profesioniști din domeniul sănătății și pacienți, pentru a evidenţia importanța somnului asupra sănătății. Cu această ocazie, Societatea Română de Pneumologie a organizat, joi 15 martie 2018, o conferință de presă la care au participat: • Prof.

citeste mai mult
Redactie

Congresul Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular, ediţia 2018 Al doilea Congres Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular reuneşte zilele acestea, la Bucureşti, unii dintre cei mai recunoscuţi specialişti la nivel international, dar şi peste 30 de specialişti români în transplantul medular. Prima zi de lucrări ştiinţifice a congresului, 15 martie, are ca temă centrală „Actualizarea celor mai importante subiecte în transplantul de celule stem hematopoietice”, iar în cea de-a doua zi, discuţiile vor detalia „Perspectivele României în transplantul de celule stem hematopoietice”.

citeste mai mult
Redactie

Conferința interdisciplinară Antibioticele între UZ și ABUZ, ediția a II-a 30-31 martie 2018, Ramada Parc, București Conform celor mai noi date OMS, România este unul dintre statele în care antibioticele sunt consumate în exces. 1 din 6 români a consumat în ultimul an antibiotice fără prescripție medicală, arată un studiu recent Cult Market Research, administrarea  în mod eronat a antibioticelor fiind unul dintre factorii majori care contribuie la creșterea  rezistenței bacteriene.

citeste mai mult
Redactie

Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” organizează joi, 15 martie, orele 11.30, la sediul din Șos.

citeste mai mult
Redactie

Gral Medical a inregistrat in anul 2017, la nivel de grup, venituri de 123 milioane lei (27 milioane Euro), in crestere cu 17% fata de anul anterior. Gral Medical isi mentine ritmul de crestere cu doua cifre in contextul in care piata serviciilor medicale inregistreaza o crestere cu o singura cifra.

citeste mai mult
Redactie

Consumul ridicat de antibiotice a transformat România într-una din țările europene cu cele mai mari rate de rezistență a bacteriilor la tratament. Progresele remarcabile din ultimele decenii în ceea ce privește posibilitățile terapeutice cu antibiotice sunt umbrite de frecvența din ce în ce mai mare a microorganismelor rezistente.

citeste mai mult
Redactie, 5 comentarii

Acest mesaj este pentru toți colegii mei de breaslă, indiferent de canalele media în care activeză! Sunt una dintre miile de paciente cu endometrioză din România și de curând am înființat Asociația Eu și Endometrioza pentru toate pacientele cu această afecțiune de la noi din țară!

citeste mai mult
Redactie

Dorim să vă mulțumim tuturor deopotrivă pentru implicarea remarcabilă în realizarea unui eveniment de înaltă ținută științifică și umană, un Eveniment Științific Inovativ dedicat Echipei medicale de asistență medicală primară, la capătul căruia putem face următorul bilanț în cifre: Cea de-a patra Ediție a Conferinței Naționale a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) derulată în perioada 22-25 februarie 2018, în Centrul Universitar Târgu-Mureș, a beneficiat de participare internațională: Israel, Olanda, Belgia, Franța. Conferința s-a desfășurat sub egida Parteneriatului Educațional cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, având ca Parteneri Instituționali Primăria Târgu-Mureș și Prefectura Mureș.

citeste mai mult
Redactie

06 Martie 2018, BucureștiConștientizarea rolului pe care medicina primară îl ocupă în construirea unui sistem medical puternic este o necesitate, medicina de familie fiind un instrument estențial în supravegherea și promovarea stării de sănătate. Este nevoie de recunoașterea  activității desfășurate în  cabinetul medicului de familie, fără de care nu putem vorbi de prevenție, educare și consiliere în problemele de sănătate ce țin de afecțiuni diverse.

citeste mai mult
Redactie

Cea de-a doua ediție aConferinței Internaționale «Prevenție 360° + 5» a avut loc în perioada 1 – 3 martie 2018, la Crystal Palace Ballrooms București.Evenimentul a fost organizat sub patronajul Colegiului Farmaciștilor din România și cel al AMFB – Asociației Medicilor de Familie București, având ca temă principală prevenția primară și cea secundară.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Martie 2018

SRATS CONGRESS 2018 SRATS CONGRESS 2018

21 Martie 2018

In Bucuresti
Farma Practic ediția 63, Poiana Brașov Farma Practic ediția 63, Poiana Brașov

09 Martie 2018

In Brasov
Forumul Național de Gineco-Oncologie 2018 Forumul Național de Gineco-Oncologie 2018

16 Martie 2018

In Bucuresti