Stiri

Redactie

► IBRANCE este primul și singurul medicament inovator destinat pacientelor care suferă de cancer de sân metastatic HR+/HER2- aprobat în Europa în ultimii 10 ani ► Studiile au demonstrat că IBRANCE, în combinație cu terapie endocrină, a îmbunătățit semnificativ supravieţuirea fără progresia bolii a pacientelor cu cancer de sân metastatic ► Peste 40.000 de paciente cu cancer de sân metastatic au fost tratate cu IBRANCE în SUA până în prezent Peste 8.

citeste mai mult
Redactie

Domnule Ministru al Sanatatii, Va rugam sa reevaluati (si discutati cu persoane avizate) decizia de a desfiinta comisiile terapeutice din cadrul CNAS (cele care aproba tratamentele scumpe, de exemplu cu biologice, in diverse patologii: dermatologie, reumatologie, gastro-enterologie, etc.) Aceasta masura va avea urmatoarele efecte: faza 1: se vor prescrie aceste medicamente (foarte scumpe!

citeste mai mult
Redactie

Med Solutions Group vă invită la București, pentru prima ediție din 2017 a Conferințelor Interdisciplinare MedDEX, ce se va desfasura in perioada 27-28 ianuarie 2017, la Crystal Palace Ballrooms. Tema principala a conferintelor MedDEX 2017 este „Managementul si preventia bolilor in secolul XXI – Necesitatea unei abordari multidisciplinare” .

citeste mai mult
Redactie

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF), în numele medicilor de familie, adresăm pacienților noștri următoarele recomandări ► pentru pacienții cu boli cronice stabilizate care mai au medicație, vă recomandăm să vă reprogramați telefonic, pentru a evita să ieșiți din case în situația dată ► pentru pacienții cu boli acute și urgențe minore, vă recomandăm să luați legatura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultației. Medicul de familie va decide dacă este nevoie de solicitarea ambulanței, pentru a nu supraaglomera serviciile de urgență cu cazuri care mai pot fi temporizate sau nu reprezintă urgențe reale.

citeste mai mult
Redactie

Balneomedcenter este cel mai important brand medical privat din Valcea. Brandul medical Balneomedcenter include un spital de 4*, cel mai mare spital privat din zona Olteniei (9000 mp), care dispune de cea mai mare si moderna baza de tratament de reabilitare si recuperare medicala si o policlinica, pozitionata in centrul orasului, care se adreseaza prin serviciile disponibile intregii familii (copii, parinti, bunici) sectia de pediatrie fiind foarte bine dezvoltata acoperind peste 500mp.

citeste mai mult
Dr. rer. nat. Birgit Wogatzky

Tiroidita autoimuna este o tulburare a glandei tiroide, in care organismul ataca tiroida. Glanda in forma de fluture este situat sub laringe.

citeste mai mult
Redactie

Ce înseamnă des? După naştere bebeluşii dispun de un sistem imunitar slab dezvoltat ce depinde de anticorpii transferaţi intrauterin de mamă.

citeste mai mult
Redactie

Fibroza pulmonară idiopatică (FPI) este o boală cronică rară, a cărei cauză nu se cunoaște, ce afectează plămânii și determină în timp cicatrizarea acestora. De obicei pacienții acuză lipsa de aer chiar și în condiții de efort fizic normal, care se accentuează progresiv.

citeste mai mult
Redactie

► 14% dintre femeile examinate în 2016 prezentau suspiciuni de cancer de sân. ► 78% dintre femeile examinate nu făcuseră, anterior, niciun control medical la sân.

citeste mai mult
Redactie

ADHD-ul este o boală neurologică, prezentă la copii încă de la naștere, care are drept cauză o modificare la nivelul neurotransmițătorilor din creier. Cauzele apariției și dezvoltării sale încă nu au fost elucidate, însă se știe faptul că determinismul genetic este un factor important.

citeste mai mult