Stiri

Redactie

Numărul pacienților cu afecțiuni tiroidiene din România s-a triplat în ultimii 6 ani[1]. Medicii endocrinologi atenționează că numărul real de pacienți cu boli tiroidiene este cu mult mai mare.

citeste mai mult
Redactie

O delegaţie a Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) şi Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a avut întâlniri în acest început de săptămână atât ieri, 11 decembrie, la sediul Ministerului Sănătății cu Ministrul Sănătăţii, domnul Florian Bodog, cât şi astăzi, la sediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu conducerea acesteia, în cadrul primei sesiuni de consultări în calendarul publicat pe pagina de transparență decizională a CNAS, pentru proiectul de contract-cadru 2018-2019. La Ministerul Sănătății am sumarizat stadiul discuțiilor și faptul că s-a avansat extrem de puţin în rezolvarea solicitărilor medicilor de familie.

citeste mai mult
Redactie

• Aproape 90% dintre persoanele cu diabet evaluate într-o sesiune de screening gratuit organizată de Societatea de Neuropatie Diabetică NU mai făcuseră niciodată o astfel de examinare • Persoanelor cu diabet ar trebui să li se efectueze anual examenul de picior Multedintrepersoanele cu diabet zaharat nu știu că suferă de neuropatie diabetică, o complicație cronică, care poate avea efecte foarte grave, inclusiv amputații ale picioarelor, avertizează Societatea de Neuropatie Diabetică. Aceasta, din cauză că în stadiile incipiente, afecțiunea nu este simptomatică, iar în lipsa unei monitorizări a picioarelor și a unei îngrijiri adecvate, această complicație are o evoluție rapidă, care poate conduce la apariția ulcerațiilor, un factor de risc major pentru amputații.

citeste mai mult
Redactie

Numărul femeilor depistate cu probleme la sâni în cadrul campaniei ”Nu am făcut destul” este, de la an la an, în continuă creștere. Examinările gratuite din octombrie și noiembrie, făcute de medici rezidenți și studenți mediciniști din Iași, au scos la iveală faptul că peste 15% dintre femeile testate prezentau anormalități la sâniși aveau nevoie de un control de specialitate.

citeste mai mult
Redactie

București, 30 noiembrie 2017 Societatea Națională de Medicină Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) consideră sfidătoare atitudinea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a afișa în transparență decizională un proiect de Contract-Cadru 2018-2019, înainte de finalizarea activității grupului de lucru constituit de excelența sa, Prim-ministrul României, Mihai Tudose.   Grupul de lucru a fost creat luni, 20 noiembrie la Guvern, din reprezentanți ai CNAS, Ministerului Sănătății, Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, Ministerului Finanțelor Publice, SNMF, FNPMF - membre ale Coaliției Solidari pentru sănătate - cu scopul identificării tuturor modificărilor legislative necesare pentru creşterea accesului pacienților la servicii de calitate și asigurarea realizării în bune condiții a serviciilor din asistența medicală primară.

citeste mai mult
Redactie

  Stimati parteneri,   Va informam ca in perioada 30.11.2017 - 01.12.2017 Centrul Medical Alexis este inchis.

citeste mai mult
Redactie

Un român moare în fiecare oră de cancer pulmonar. Diagnosticul rapid și accesul la tratamentul potrivit le-ar putea mări bolnavilor șansele de supraviețuire de la 11% la 55%.

citeste mai mult
Redactie

 „În perioada 23-25 noiembrie 2017, la Willbrook Platinum Convention Center dinBucurești, s-a desfășurat Congresul Asociației Române pentru Chirurgie Endoscopică (ARCE2017), eveniment științific cotat cu 24 de credite europene (ECMEC). Timp de 3 zile, 300 de specialiști din țară și din străinătate au participat în cadrul a 21 de sesiuni la un maraton științific complex în care au fost susținute 162 de prezentări și29 de e-Postere.

citeste mai mult
Redactie

România NU are o strategie națională a durerii, așa cum au multe din țările europene, iar deficitul de specialiști în această problematică este de 30%. Acestea sunt două din problemele dezbătute în expert meeting-ului „Educația în terapia durerii”, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

citeste mai mult
Redactie

Ediția 22 Practic MF, 17-18 noiembrie 2017, Poiana Brașov În perioada 17-18 noiembrie 2017, peste 180 de medici de familie din județele Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea au participat la simpozionul regional Practic MF, organizat de către compania de comunicare medicală Houston NPA, la Ana Hotels din Poiana Brașov. Ediția 22 a fost coordonată științific de Prof.

citeste mai mult