Stiri

Redactie

In perioada 23-26 februarie, Sinaia si-a deschis portile pentru cea de-a III – a editie a Conferintetei Nationale a AREPMF. Peste 350 medici alaturi de speakeri de top din Finlanda, Bulgaria, Grecia, precum si  profesionisti din intreaga tara,  au  participat la lucrarile stiintifice dedicate practicii pediatrice in medicina de familie.

citeste mai mult
Redactie

O veste buna pentru pacientii diagnosticati cu boala Alzheimer si familiile acestora este ca Societatea Romana Alzheimer, organizatie infiintata in februarie 1992 si condusa de prof. dr.

citeste mai mult
Redactie

    Peste 1.000.000 de oameni din România suferă de boli rare. Cifra exactă nu se cunoaște, pentru că marea majoritate este nediagnosticată sau diagnosticată greșit.

citeste mai mult
Redactie

Alianța Națională pentru Boli Rare România (ANBRaRo) și membrii săi, în parteneriat cu European Organisation for Rare Diseases (EURORDIS) organizează în 27-28 februarie evenimentul anual de Ziua Internațională a Bolilor Rare, cu scopul de a informa și sensibiliza factorii de decizie și publicul larg privind problematica bolilor rare și impactul acestora asupra vieții pacienților. În România trăiește o comunitate tacută de pacienți cu boli rare, din care 75% sunt copii, iar 9 din 10 sunt fie nediagnosticați, fie diagnosticați greșit.

citeste mai mult
Redactie

Pe 18 februarie, la Sinaia, Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie au marcat Ziua Națională a Prevenției printr-o acțiune destinată publicului larg, cu sprijinul Primăriei din Sinaia. Elevii Colegiului Mihail Cantacuzino, alături de trecătorii atrași de entuziasmul grupului, s-au întâlnit în Parcul Dimitrie Ghica pentru o “Jumătate de oră de sport” în aer liber, sub coordonarea trainerului de fitness-aerobic Florin Nan.

citeste mai mult
Redactie

In perioada 17-18 februarie a avut loc la Sinaia prima Conferinta Europeana de Microcirculatie Coronariana si Hipertensiune Evenimentul a reunit experti in domeniu fiind un proiect comun al Grupului de lucru de Fiziopatologie Coronariana si Microcirculatie al Societatii Europene de Cardiologie (ESC) si al Consiliului ESC de Hipertensiune, in colaborare cu Societatea Romana de Hipertensiune. Conferinta s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, perioada in care au avut loc dezbateri ample pe tema microcirculatiei coronariene care, desi greu de diagnosticat si tratat, poate influenta negativ evolutia bolnavilor cu SCA, si a hipertensiunii arteriale.

citeste mai mult
Redactie

Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibileajunge, anul acesta, la cea de-a VI-a ediție și va pune accentul pe câteva concepte esențiale, în vederea stabilirii premiselor medicinei viitorului: Medicina 4P: Predicție, Prevenție, Personalizare, Participare. Evenimentul se va desfășura între 24-25 februarie 2017, laBucurești.

citeste mai mult
Redactie

Tinerii medici rezidenţi şi specialişti sunt așteptați să se înscrie în cursa pentru Premiul Neurodiab 2017! Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab oferăcâştigătorului şansa unică de a participa la cea de-a 53-a Întâlnire Anuală a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului de la Lisabona (Portugalia) – cel mai important eveniment ştiinţific internaţional pe tema diabetului şi a complicaţiilor acestuia.

citeste mai mult
Redactie

Diagnostic în criză: de la disperare la decizii nepotrivite și consecințe dramatice este titlul conferinței care va deschide programul științific al celei de-a 7 ediții a Conferinței Naționale Alzheimer, care se va desfășura în perioada 22 - 25 februarie 2017, la Willbrook Platinum Business & Convention Centerdin București. Prezentarea va fi centrată pe sublinierea nevoilor societății, în special a familiei afectată de demența Alzheimer și va fi susținută de Prof.

citeste mai mult
Redactie

Pericolul degerăturilor - ce trebuie să știi despre ele și cum pot fi evitate? La temperaturi foarte scăzute, aproape orice poate să înghețe...

citeste mai mult