Stiri

Redactie

Dezvoltarea activității de transplant medular în România, dependentă de extinderea Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice Câteva mii de români află, în fiecare an, că suferă de leucemie, limfom Non-Hodgkin, mielom multiplu sau limfom Hodgkin1. Pentru unii dintre aceștia, transplantul medular (transplantul de celule stem hematopoietice) este unica soluție terapeutică.

citeste mai mult
Redactie

Îmbătrânirea naturală a fost asociată cu o pierdere de 1 % a masei musculare de la vârsta de 30 de ani, o pierdere ce devine accentuată însă după 70 de ani, arată specialiștii. Astfel, potrivit cifrelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul persoanelor sarcopenice în 2016 a fost de 10.

citeste mai mult
Redactie

Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge şi Societatea Naţională de Medicina Familie lansează o campanie de informare cu privire la donarea de sânge în România Bucureşti, 14 iunie 2017 Organizația Mondială a Sănătății arată că doar 62 de țări reușesc să își asigure integral resursele de sânge necesare din donări voluntare (neplătite) de sânge, iar 34 de țări încă depind în proporție covârșitoare de donările plătite sau cele intrafamiliale. Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS), în colaborare cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) lansează o nouă campanie de informare asupra importanţei donării de sânge în România, pe fondul scăderii numărului de donatori recurenţi din ultimele 6 luni.

citeste mai mult
Redactie

Donațiile vor fi direcționate către un aparat EEG, în Brașov Pe 11 iunie a avut loc la Târgu Mureș competiția de înot Swimathon, organizată de Fundația Comunitară Mureș, cu scopul final de strângere de fonduri pentru cauze caritabile. Proiectul Telemedicină în Epilepsie, inițiat de medicul neurolog Bogdan Florea și fondat de Asociația Lions Club Transilvania, a reușit să strângă un număr record de donații, de 13.

citeste mai mult
Redactie

Bucureşti, 12 iunie 2017 Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) se solidarizează cu medicul de familie Cătălin Petrencic, colegul nostru, medic de familie în comuna Mănăstriea Călărași, care a adresat ieri, 11 iunie, o scrisoare deschisă Președintelui României și Prim-ministrului României. Atragem atenția de câțiva ani asupra nevoii de schimbare de strategie în sistemul de sănătate, prin dezvoltarea Asistenței Medicale Primare și punerea accentului pe pacient, care trebuie să se afle în centrul sistemului de sănătate și căruia trebuie să i se asigure accesul nemijlocit și nediscriminatoriu la asistență medicală.

citeste mai mult
Redactie

Noua terapie Coolifting deschide un nou viitor pentru rejuvenarea faciala si va fi lansata oficial incepand cu 07 iunie, ora 17:30, la Clinica de Estetica Dermoesthetique din Palas Iasi! Odata cu sosirea verii Clinica de Estetica DERMOESTHETIQUE isi imbogateste paleta de solutii faciale antiaging si isi mareste gama de servicii cu o noua tehnologia:  COOLIFTING -Cea  simpla, eficienta, non-invaziva si rapida terapie, cu rezultate vizibile in doar 5 minute.

citeste mai mult
Redactie

Subiect tabu la iCEE.fest: beneficiile marijuanei în medicină. Alte subiecte fascinante: cum se foloseste realitatea virtuală în sala de operații  sau cum o artistă schimbă sunetele deprimante pe care le auzim în spitale Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei și Internetului din regiune, iCEE.

citeste mai mult
Redactie

Florian Bodog, Ministrul Sanatatii, siOctavian Alexandrescu, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, au confirmat participarea la noua editie a Forumului Industriei Farmaceutice, organizat de Pharma Business Services pe data de 8 iunie 2017. In conditiile in care tara noastra nu are in acest moment o politica publica a medicamentului, iar piata locala de produse farmaceutice continua sa se confrunte cu lipsa de predictibilitate si sa fie afectata de schimbarile legislative ce au modificat pretul medicamentelor, fapt ce a dus la disparitia unui numar foarte mare de medicamente de pe piata, este nevoie de o analiza lucida a acestor probleme si o evaluare a solutiilor care ar trebui aplicate pentru rezolvarea acestora.

citeste mai mult
Redactie

Al 43-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice are loc pe 24-27 mai 2017, la Hotel Kronwell din Brașov, și înregistrează o participare record în istoria evenimentului. Cea mai prestigioasă manifestare științifică anuală a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Congresul din acest an aduce împreună peste 1.

citeste mai mult
Redactie

La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50 Spray Matifiant cu efect invizibil (75 ml) INOVAȚIA LA ROCHE-POSAY ÎN PROTECȚIE SOLARĂ. La Roche-Posay lansează noul Anthelios XL  SPF 50 Spray matifiant cu efect invizibil și factor de protecție 50, ideal pentru protejarea tenului mixt-gras.

citeste mai mult