Stiri

Redactie

Ghid practic dedicat abordării clinice a bronhopneumopatiei obstructive cronice Societatea Română de Pneumologie lansează ghidul practic de abordare a problematicii bronhopneumopatiei obstructive cronice„Chestionare și instrumente de lucru utile în BPOC”, în cadrul evenimentului „Young Respiratory Academy” - Academia Tinerilor Pneumologi. Ghidul practic a fost conceput în scop strict informativ și educațional și include 12 chestionare și 15 scale care pot fi completate de către pacienți și aplicate de medici, grupate în șase secțiuni majore: screening, dispnee, simptome generale BPOC, impactul simptomelor și calitatea vieții.

citeste mai mult
Redactie

COPII, DINCOLO DE CIFRE Fiecare copil merită o șansă la viață sănătoasă, iar vaccinarea reprezintă un pas esențial pentru atingerea acestui obiectiv, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Vaccinareas-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție a unor boli infecțioase cu un impact negativ major asupra sănătății publice, spun specialiștii.

citeste mai mult
Redactie

Stimati parteneri, Luni, 01.05.2017, Centrul Medical Alexis este inchis. Va asteptam la programul normal incepand cu  marti, 02 mai.

citeste mai mult
Redactie

În ultimii ani, din ce în ce mai multi pacienți reclamă faptul că nu găsesc sau găsesc foarte greu medicamentele de care au nevoie pentru a-și menține boala sub control. Pentru prima dată în România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) împreună cu Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC) lansează MedARP, o aplicație software care conectează în timp real farmaciile, distribuitorii de medicamente și asociațiile de pacienți, astfel încât medicamentele să ajungă în cel mai scurt timp posibil la bolnavi.

citeste mai mult
Redactie

Noul centru, denumit Above Market Planning (AMP) Hub, va avea sediul în București și va asigura o cale mai simplă și mai directă de comunicare între piețele din Europa și unitățile de producție Pfizer din toată lumea Pfizer România va finaliza, cel mai probabil până la finalul celui de-al treilea trimestru al anului, dezvoltarea unui centru regional de suport pentru organizația internă de aprovizionare globală și administrare a portofoliului (Global Supply Chain & Portfolio Management). Deschis la București, centrul va permite standardizarea proceselor interne și va simplifica interfața dintre echipele comerciale și fabrici, permițând astfel îmbunătățirea performanței operațiunilor logistice Pfizer din Europa.

citeste mai mult
Redactie

In perioada 5-8 aprilie 2017, la centrul de conferinte CBP-Bucuresti, s-a desfasurat Conferinta Nationala de Pediatrie. Evenimentul, organizat de Societatea Romana de Pediatrie, a reunit peste 1600 de medici pediatri.

citeste mai mult
Redactie

Farma Practic, ediția 55 – 21-23 aprilie 2017, Poiana Brașov Te confrunți cu probleme în practica de zi cu zi? Ai nelămuriri pe care vrei să le dezbați împreună cu alți colegi farmaciști și asistenți de farmacie?

citeste mai mult
Redactie

Bucuresti, 10 aprilie: Prima operație de chirurgie bariatrică realizată cu ajutorul robotului da Vinci a avut loc joi, la Spitalul Monza. În premieră, o pacienta în vârstă de 25 de ani,  care suferea de obezitate, a fost operată cu succes, utilizându-se cea mai nouă tehnologie a chirurgiei minim invazive.

citeste mai mult
Redactie

Persoanele care suferă de depresie și diabet zaharat, mai expuse riscului de picior diabetic Piciorul diabetic este una dintre cele mai grave complicații ale diabetului zaharat, care afectează semnificativ calitatea vieții și poate avea consecințe extrem de grave, dizabilitante, în cazul în care nu este tratată și controlată eficient. Această complicație apare ca urmare a deteriorării progresive a senzitivității nervoase (neuropatia diabetică), care în lipsa unei monitorizări atente permite apariția unor răni (ulcerații) ce pot trece neobservate, se pot infecta și conduce la amputatii.

citeste mai mult
Redactie

Asociația pentru Mezoterapie organizează un nou modul de cursuri de medicină estetică care include 2 cursuri distincte: - 22 Aprilie 2017: Remodelarea facială și tehnicile noi de injectare cu ajutorul fillerelor cu acid hialuronic și a fillerelor cu termen lung de acțiune. Programul se deschide aici - 23 Aprilie 2017: Firele PLO, PLLA, PCL.

citeste mai mult