Stiri

Redactie

Cancerul de vezică urinară – denumit în limbaj de specialitate cancer urotelial – este pe locul 5 ca incidență dintre toate tipurile de cancer, la nivel global. Peste 430.

citeste mai mult
Redactie

Mai mult decât un implant dentar ceramic, un zâmbet natural și sănătos garantat pe viață • Peste 60% dintre pacienți aleg tratamentele dentare pe considerente estetice* • Pentru 99% dintre oameni, zâmbetul este un atu în interacțiunea socială zilnică* • Premieră în România: DENT ESTET introduce Straumann®Pure Ceramic. Alege corect din prima!

citeste mai mult
Redactie

Diabetul prezintă o incidenţă crescută în rândul populaţiei, atât la nivel mondial cât şi în România. Conform rezultatelor studiului PREDATORR1, în România, prevalenţa diabetului zaharat este de 11,6%.

citeste mai mult
Redactie

Păstrează inima pentru iubire! Verifică pentru a preveni! Schimbă stilul de viață! Controlează hipertensiunea arterială!

citeste mai mult
Redactie

Societatea Romana de Dermatologie continua Campania Euromelanoma Day, ajunsa anul acesta la a XIII-a editie. In Romania, Campania se desfasoara in: ♦  Unitati de invatamant in perioada mai-iunie 2018, in Bucuresti, Iasi, Cluj, Tg.

citeste mai mult
Redactie

Săptămâna Europeană a Testării Hepatitelor – 18-25 mai 2018 • Avem o prevalență fruntașă în Europa și printre primele 10 în lume a infecției cu HVC • Majoritatea pacienţilorcu afecțiuni hepaticesunt depistaţi în contextul unor analize sau la internarea în spital pentru alte afecţiuni • Deoarece mulţi pacienţi nu prezintă simptome, ajung la medic atunci când sunt în stadii avansate • Aproximativ 80% dintre pacienţii infectaţi cu hepatita C dezvoltă o boală cronică de ficat • Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai infecţios decât HIV şi de 10 ori mai mult decât cel al hepatitei C • Prevalența hepatitei B în România este de 5,6% Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) lansează o serie de acțiuni locale cu ocazia ”Săptămânii Europene a Testării Hepatite-HIV – proiect pilot”, desfășurată în acest an sub motto-ul “Testare.Tratare.

citeste mai mult
Redactie

România - incidență foarte mare a cancerului de col uterin în regiunea europeană a OMS La nivel mondial, cancerul de col uterineste al patrulea cel mai frecvent cancer în rândul femeilor, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Astfel, în anul 2012 au fost diagnosticate aproximativ 530.

citeste mai mult
Redactie

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale Pulmonare (HTAP), 5 mai, Asociația Pacienților Hipertensivi Pulmonari din România trage un semnal de alarmă în privința acestei boli. Hipertensiunea arterială pulmonară este o afecțiune gravă și rară a circulației pulmonare care afectează, cel mai adesea, populația tânără, activă, cu vârsta cuprinsă în intervalul 20-45 ani.

citeste mai mult
Redactie

După aproape un an de activitate, după Congresul Național de Balneologie de la Băile Govora din 2017, Asociația Română de Balneologie (ARB) și Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), asociate consorțial cu Societatea Romana de Neuroreabilitare (RoSNeRa) si Societatea Romana de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS),  organizează în perioada 22-26 Mai 2018 la Cluj-Napoca și Turda, Congresul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din România, cu participare internațională. Suntem bucuroși să amintim activitatea științifică din ultimii doi ani în care am reușit ca Asociația Română de Balneologie (ARB) să fie principal co-organizator, alături de Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), al 41st World Congress of the International Society of Medical Hydrology and Climatology (ISMH), al Congresului Național de Balneologie din  2017 de la Băile Govora, al Conferinţei naționale cu participare  internațională: Balneologie maritimă, medicină fizică și de recuperare – tradiție şi modernitate (alături de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol – SBRT – și de asemenea, de SRMFRB), al Sesiunii academice (cu participare internațională) a Centrului Național Clinic de Recuperare neuro-psiho-motorie Copii ”Dr.

citeste mai mult
Redactie

Păstrează inima pentru iubire! Verifică pentru a preveni! Schimbă stilul de viață! Controlează hipertensiunea arterială!

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Mai 2018

Congresului SRATI 2018, Sinaia Congresului SRATI 2018, Sinaia

09 Mai 2018

In Prahova