Stomatologie

Dr. Emilia Milicin

Este important să știți că nealinierea corectă a dinților pe cele două arcade (malocluzie sau mușcătură incorectă) produce efecte neplăcute toată viața: digestie deficitară din cauza faptului că alimentele nu sunt mestecate corect, risc crescut de paradontoză. Iar factorul estetic contează din ce în ce mai mult pe măsură ce copilul crește.

citeste mai mult
Dr. Emilia Milicin

Doar 2% din oamenii de pe tot globul au dinții prefect drepți, acest lucru înseamnă că procentul celor care au nevoie de aparat dentar este foarte mare. Vestea că trebuie să vă îndreptați dinții nu trebuie să vă sperie, este un tratament ortodontic relativ simplu, dar care pe termen lung vă poate aduce multiple beneficii, atât pentru sănătate, cât și din punct de vedere estetic.

citeste mai mult
Dr. Emilia Milicin, 1 comentariu

SureSmile este un sistem revoluționar pentru îndreptarea dinților, care ne ajută să oferim un tratament personalizat, cu un timp de purtare al aparatului dentar redus cu 25-30% față de tratamentele clasice. În plus, SureSmile oferă precizie și mai puține vizite la cabinetul de ortodonție.

citeste mai mult
Redactie

București, 18.01.2018: Piața serviciilor de estetică dentară este în continuă creștere, iar una dintre metodele preferate de către români pentru a-și corectă imperfecțiunile zâmbetului este fațetarea dinților.

citeste mai mult
Dr. Maris Marius, medic specialist; Dr. Aymann Abb, medic specialist

Chirurgia Oro Dento Alveolara permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluşi sau semiincluşi, caninii incluşi, extracţii dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontală, augumentări osoase, sinus lift etc. Ortodonţia Ortodonţia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu poziţionarea corectă a dinţilor în cadrul arcadelor dentare şi a arhitectonicii cranio-faciale, însemnând de exemplu: • Dinţi nealiniaţi pe arcadă • Dinţi înghesuiţi • Dinţi în plus sau care lipsesc • Ocluzie incorectă • Creştere incorectă sau insuficientă a maxilarelor • Probleme în articulaţia temporo-mandibulară • Poziţie anormală o unuia dintre maxilare • Despicături de buză sau de palat   Ortodonţia implică direct mişcarea dinţilor si corectarea poziţiei lor în os, astfel influenţând si creşterea sau modelarea osului.

citeste mai mult
Dr. Octavian Făgăraş phd/dds Indent Dentistry Artists

Odată instalată, evoluţia cariei dentare nu mai poate fi oprită decât prin tratament propriu-zis, constând în îndepărtarea substanţei cariate şi obturarea cavităţii rezultate cu materiale speciale care refac dintele din punct de vedere estetic şi funcţional. Pentru un confort sporit al pacientului, această manoperă se va efectua sub anestezie locală.

citeste mai mult
Dr. Anca Vereanu, Medic primar stomatolog, specialist

După o experienţă de 18 ani în implantologie orală pot să spun, acum când am ajuns la o maturitate în meserie, că am învăţat şi eu foarte multe de la pacienţii mei. Datorită faptului că predau de ani buni la medicină, implantologie orală, am o uşurinţă în a comunica cu pacientul şi, poate uneori, deformaţia profesională mă face să vorbesc şi să explic prea multe pacienţilor ca şi studenţilor.

citeste mai mult
Dr. Anca Vereanu

Ştiu că vă doriţi un zâmbet impecabil. Vestea bună este că, astăzi, există o plajă imensă de posibilităţi de tratament în estetica sau cosmetica dentară care vă ajută să vă rezolvaţi problemele de aspect ale dinţilor.

citeste mai mult
Dr. Anca Vereanu, Medic primar stomatolog, specialist

Din cauza unor factori legaţi de igienă, ereditate, alimentaţie, pot apărea diferite afecţiuni care duc, mai devreme sau mai târziu, la pierderea dinţilor. Momentul în care trebuie inserate implanturile trebuie foarte bine ales, iar în cazul unor lipsuri dentare vechi ar trebui să ştiţi că amânarea începerii tratamentelor duce la atrofierea osului, ceea ce va face foarte dificilă inserarea implanturilor.

citeste mai mult
Dr. Marius Bud, MB Center Dental Clinic - Cluj

Începând cu anii 70, medicii dentişti au iniţiat o nouă abordare asupra endodonţiei, prin orientarea spre latura mecanico-antiseptică şi nu doar spre obturarea spaţiului endodontic. Deşi, de atunci, principiile nu s-au schimbat semnificativ, tehnologiile s-au schimbat şi dezvoltat într-un ritm alert, aducând multe elemente de progres.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Septembrie 2018

CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018 CONGRESUL NAȚIONAL DE FARMACIE 2018

26 Septembrie 2018

In Bucuresti
Iasi-Pediatrics Emergency Medicine Iasi-Pediatrics Emergency Medicine

06 Septembrie 2018

In Iasi
Farma Practic ediția 68, Gura Humorului Farma Practic ediția 68, Gura Humorului

21 Septembrie 2018

In Suceava
Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia Congresul National de Cardiologie 2018, Sinaia

19 Septembrie 2018

In Prahova
Digestive Endoscopy Cluj, 2018 Digestive Endoscopy Cluj, 2018

23 Septembrie 2018

In Cluj
CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta CURS DE CARDIOONCOLOGIE, Constanta

28 Septembrie 2018

In Constanta