Stomatologie

Dr. Maris Marius, medic specialist; Dr. Aymann Abb, medic specialist

Chirurgia Oro Dento Alveolara permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluşi sau semiincluşi, caninii incluşi, extracţii dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontală, augumentări osoase, sinus lift etc. Ortodonţia Ortodonţia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu poziţionarea corectă a dinţilor în cadrul arcadelor dentare şi a arhitectonicii cranio-faciale, însemnând de exemplu: • Dinţi nealiniaţi pe arcadă • Dinţi înghesuiţi • Dinţi în plus sau care lipsesc • Ocluzie incorectă • Creştere incorectă sau insuficientă a maxilarelor • Probleme în articulaţia temporo-mandibulară • Poziţie anormală o unuia dintre maxilare • Despicături de buză sau de palat   Ortodonţia implică direct mişcarea dinţilor si corectarea poziţiei lor în os, astfel influenţând si creşterea sau modelarea osului.

citeste mai mult
Dr. Octavian Făgăraş phd/dds Indent Dentistry Artists

Odată instalată, evoluţia cariei dentare nu mai poate fi oprită decât prin tratament propriu-zis, constând în îndepărtarea substanţei cariate şi obturarea cavităţii rezultate cu materiale speciale care refac dintele din punct de vedere estetic şi funcţional. Pentru un confort sporit al pacientului, această manoperă se va efectua sub anestezie locală.

citeste mai mult
Dr. Anca Vereanu, Medic primar stomatolog, specialist

După o experienţă de 18 ani în implantologie orală pot să spun, acum când am ajuns la o maturitate în meserie, că am învăţat şi eu foarte multe de la pacienţii mei. Datorită faptului că predau de ani buni la medicină, implantologie orală, am o uşurinţă în a comunica cu pacientul şi, poate uneori, deformaţia profesională mă face să vorbesc şi să explic prea multe pacienţilor ca şi studenţilor.

citeste mai mult
Dr. Anca Vereanu

Ştiu că vă doriţi un zâmbet impecabil. Vestea bună este că, astăzi, există o plajă imensă de posibilităţi de tratament în estetica sau cosmetica dentară care vă ajută să vă rezolvaţi problemele de aspect ale dinţilor.

citeste mai mult
Dr. Anca Vereanu, Medic primar stomatolog, specialist

Din cauza unor factori legaţi de igienă, ereditate, alimentaţie, pot apărea diferite afecţiuni care duc, mai devreme sau mai târziu, la pierderea dinţilor. Momentul în care trebuie inserate implanturile trebuie foarte bine ales, iar în cazul unor lipsuri dentare vechi ar trebui să ştiţi că amânarea începerii tratamentelor duce la atrofierea osului, ceea ce va face foarte dificilă inserarea implanturilor.

citeste mai mult
Dr. Marius Bud, MB Center Dental Clinic - Cluj

Începând cu anii 70, medicii dentişti au iniţiat o nouă abordare asupra endodonţiei, prin orientarea spre latura mecanico-antiseptică şi nu doar spre obturarea spaţiului endodontic. Deşi, de atunci, principiile nu s-au schimbat semnificativ, tehnologiile s-au schimbat şi dezvoltat într-un ritm alert, aducând multe elemente de progres.

citeste mai mult
Dr. Horia Barbu, Şef lucrări implantologie; medic pr.chirurgie dento-alveolară; Dr.în st. med., 1 comentariu

Dinţii lipsă pot compromite sănătatea generală a cavităţii bucale, determinând o suprasolicitare a dinţilor vecini, afectând structura osoasă de susţinere. În plus, punţile şi coroanele tradiţionale sunt nu numai incomode, dar nici nu pe deplin funcţionale.

citeste mai mult
Sursa: Anro Distribution

PenWhite+ este un tratament de albire fulger care albeşte dinţii folosind o combinaţie de două creioane pentru albire: Penwhite+ de zi  & PenWhite+ de noapte. PenWhite+ zi  & PenWhite+ noapte utilizează o formulă exclusivă de gel de albire cu peroxid de carbamidă şi perborat de sodiu, care poate fi utilizat în timpul zilei şi pe timp de noapte pentru a oferi dinţi mai albi în doar 15 zile.

citeste mai mult
Dr. Lucia Misoaga/ABC Eurodent, www.abceurodent.ro

Cu toţii cunoaştem senzaţia de “strepezire” a dinţilor. Dar cum este aceasta explicată şi cât de departe poate ajunge?

citeste mai mult
Sursa: Anro Distribution

Ştiai că: acum 4000 de ani în Egipt apare prima pastă de dinţi. În secolul al XIV-lea se face primul tratament de albire a dinţilor.

citeste mai mult