Terapia durerii

Redactie

CLINICA NEUROPAIN isi propune sa raspunda unor nevoi de sanatate ale pacientului care nu sunt abordate corespunzator in sistemul medical si anume: controlul durerii cronice severe, cresterea calitatii vietii bolnavului cu durere de orice cauza, ameliorarea suferintelor pacientilor terminali, cei care necesita terapie paliativa. NEUROPAIN   este, in acest moment, singura clinica din tara care va poate oferi sansa terapiei revolutionare a durerii cronice severe, prin Terapie Scrambler (neuromodulare noninvaziva) .

citeste mai mult
Dr. Liviana Veneticu

Primăvara şi-a făcut deja debutul în calendar şi odată cu ea primele raze de soare ne îndeamnă să ne gândim la mişcare şi sport. Însă, odată cu începerea unor activităţi sportive, după o perioadă în care corpul nostru nu a mai fost antrenat pentru efort, îşi face debutul ceea ce noi numim febra musculară.

citeste mai mult
Dr. Lucian Sandu

Sunt două efecte adverse, care se adaugă celor deja cunoscute, toleranţa şi hiperalgezia. Hiperalgezia, creşterea sensibilităţii la durere, are sisteme de producere doar parţial cunoscute.

citeste mai mult
Dr. Lucian Sandu

Terapia cu opioide (TO) are cea mai încărcată istorie, fiind folosită de milenii în toată lumea, găsind-o consemnată pentru prima oară în scrierile lui Teofrast, în secolul ll î.e.

citeste mai mult
Dr. Ovidiu Nicolae Palea, 9 comentarii

     Dintre toate etiologiile durerilor de spate, hernia de disc reprezintă, probabil, subiectul cel mai aprins şi în evoluţie în prezent.        De ce?

citeste mai mult
Dr. Ovidiu Nicolae Palea, 9 comentarii

Ce este Terapia Durerii?      Este întrebarea cea mai frecventă pe care o aud nu doar de la pacienţi, dar în mod uzual şi de la medicii colaboratori.

citeste mai mult
Dr. Anca Gostian-Culda,medic primarATI;Dr. Monica Ghit

Durerea este un fenomen subiectiv, complex, cu consecinţe diverse, care se regăsesc la nivel funcţional, structural şi psihocomportamental. Spre deosebire de durerea acută, care are funcţie de semnalizare a unei leziuni tisulare, durerea cronică este lipsită de această caracteristică, în plus, generează un sindrom complex de tulburări fizice şi psihice.

citeste mai mult
Dr. Anca Gostian-Culda,medic primarATI;Dr. Monica Ghit

Spondiloza cervicală defineşte prezenţa procesului degenerativ artrozic la nivelul coloanei cervicale. Se consideră că orice persoană cu vârsta peste 40 de ani are cel puţin două localizări de tip artrozic, dintre care una este coloana cervicală.

citeste mai mult
Evenimente medicale Evenimente

in luna Octombrie 2018

A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018 A VI-A CONFERINŢĂ ARCPA SIBIU, 2018

17 Octombrie 2018

In Sibiu
Farma Practic ediția 69, Eforie Nord Farma Practic ediția 69, Eforie Nord

05 Octombrie 2018

In Constanta
Pancreas 360°, Bucuresti Pancreas 360°, Bucuresti

03 Octombrie 2018

In Bucuresti
Congresul Național de Dermatologie, 2018 Congresul Național de Dermatologie, 2018

03 Octombrie 2018

In Brasov
Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018 Zilele Medicului de Medicina Interna, 2018

04 Octombrie 2018

In Cluj